0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis saus
4 blikken Gepelde tomaat
2 tenen knoflook
6 blaadjes verse basilicum
Naar smaak zout en peper
2 stengels Bleek selderij
2 Wortel
2 eetlepel Suiker
Kip
4 Kipfilets Biologisch
Bloem
2 eieren Geklutst
100 gr Paneermeel
2 theelepel Oregano
100 gram Parmezaanse kaas
2 bol Mozzarella
Om in te. Akken Zonnebloem olie
1 teen knoflook

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kip Parmigiana

Kip Parmigiana

Een geweldige recept voor grote gezelschappen!

Ingredients

  • Basis saus

  • Kip

Directions

Share

Kip parmigiana.

Deze kip parmigiana is afschuwelijk lekker, daarom maken we dit regelmatig. Vooral is het super handig als je grote gezelschappen te eten hebt. Je kunt het een dag van tevoren klaarmaken en dan op de dag zelf hoef je het alleen maar in de oven te zetten.

Bij deze fantastische ovenschotel gebruiken we onze beroemde smakelijke maar ook makkelijke basis tomatensaus. Bij deze saus geGebruik je gepelde tomaten uit blik. Wat knoflook tenen, verse basilicum en olijfolie. Een paar ingrediënten voor de lekkerste saus.

Vervolgens ga je aan de slag met de kip. Deze plet je goed met een deegroller. Even door de bloem, ei en paneer. Als laatste schepje de saus in een schaal, de gebakken kip erop natuurlijk mozzarella en heerlijke Parmezaanse kaas. De perfecte combinatie!

Vroeger  maakten de Italianen de parmigiana met aubergine. Na de Tweede Wereldoorlog wanneer er vele Sicilianen naar de USA verhuizen word deze versie met kip ontzettend populair het is dus een soort Siciliaanse-Amerikaans gerecht.

Normaal gesproken wordt dit geserveerd met linguini en botersaus maar een mooi stuk brood of een heerlijke salade erbij en je hebt een prachtige maaltijd!

Gebruik voor dit recept ons recept van tomaten saus met extra wortel en bleekselderij. Klik hier voor het onze basis tomatensaus.

Buon appetito!

Steps

1
Done
30 min

Basis saus

Maak de basissaus en voeg daar 2 stengels bleekselderij en 2 wortel en 1 uitje bij. Laat dit lekker zachtjes koken.

2
Done
5

Kipfilet

Snij je filet In de lengte in tweeën en vouw open als een boek. Leg de helften tussen twee stukken plastic folie en sla de kipfilet met een vlees hamer of deegroller zo plat mogelijk. Bestrooi de filets met zout en peper en oregano.

3
Done
2

Ei

Zet een bakje met geklust ei klaar.

4
Done
2

Bloem

Zet de bloem in een ander bakje klaar.

5
Done
2

Paneermengsel maken

Zet een bakje paneermeel klaar.

6
Done
5

Paneren

Wentel de kip eerst door de bloem, schud overtollige bloem eraf, wentel vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.

7
Done
10 min

kip filets bakken

Bak de gepaneerde kipfilet’s in de olie goudbruin. Voor en extra smaak kun je eerst een teen knoflook bakken in de olie, die er later uit halen en daar de filets in bakken.

8
Done

Ovenschaal

Schenk een dun laagje saus in een grote ovenschaal en leg de kip er op. Schep op elk stukje kip nog een volle eetlepel saus. Verdeelde mozzarella over de kip en bestrooi de rest van de Parmezaanse kaas.

9
Done
15 min

Oven

Bak 10 tot 15 minuten in de oven deze is voorverwarmd en 200°. De kip is gaar wanneer de kaas goed gesmolten is en er geen roze vocht uitloopt van het dikste deel van je kip.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rood lof uit de oven
previous
Rood lof – Radicchio uit de oven
Pistache pesto
next
Pasta pistache pesto
Rood lof uit de oven
previous
Rood lof – Radicchio uit de oven
Pistache pesto
next
Pasta pistache pesto

Add Your Comment