Ingredients
-
Basis saus
-
4 blikken Gepelde tomaat
-
2 tenen knoflook
-
6 blaadjes verse basilicum
-
Naar smaak zout en peper
-
2 stengels Bleek selderij
-
2 Wortel
-
2 eetlepel Suiker
-
Kip
-
4 KipfiletsBiologisch
-
Bloem
-
2 eierenGeklutst
-
100 gr Paneermeel
-
2 theelepel Oregano
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
2 bol Mozzarella
-
Om in te. Akken Zonnebloem olie
-
1 teen knoflook
Directions
Kip parmigiana.
Deze kip parmigiana is afschuwelijk lekker, daarom maken we dit regelmatig. Vooral is het super handig als je grote gezelschappen te eten hebt. Je kunt het een dag van tevoren klaarmaken en dan op de dag zelf hoef je het alleen maar in de oven te zetten.
Bij deze fantastische ovenschotel gebruiken we onze beroemde smakelijke maar ook makkelijke basis tomatensaus. Bij deze saus geGebruik je gepelde tomaten uit blik. Wat knoflook tenen, verse basilicum en olijfolie. Een paar ingrediënten voor de lekkerste saus.
Vervolgens ga je aan de slag met de kip. Deze plet je goed met een deegroller. Even door de bloem, ei en paneer. Als laatste schepje de saus in een schaal, de gebakken kip erop natuurlijk mozzarella en heerlijke Parmezaanse kaas. De perfecte combinatie!
Vroeger maakten de Italianen de parmigiana met aubergine. Na de Tweede Wereldoorlog wanneer er vele Sicilianen naar de USA verhuizen word deze versie met kip ontzettend populair het is dus een soort Siciliaanse-Amerikaans gerecht.
Normaal gesproken wordt dit geserveerd met linguini en botersaus maar een mooi stuk brood of een heerlijke salade erbij en je hebt een prachtige maaltijd!
Gebruik voor dit recept ons recept van tomaten saus met extra wortel en bleekselderij. Klik hier voor het onze basis tomatensaus.
Buon appetito!
Steps
1
Done
30 min
|
Basis sausMaak de basissaus en voeg daar 2 stengels bleekselderij en 2 wortel en 1 uitje bij. Laat dit lekker zachtjes koken. |
2
Done
5
|
KipfiletSnij je filet In de lengte in tweeën en vouw open als een boek. Leg de helften tussen twee stukken plastic folie en sla de kipfilet met een vlees hamer of deegroller zo plat mogelijk. Bestrooi de filets met zout en peper en oregano. |
3
Done
2
|
EiZet een bakje met geklust ei klaar. |
4
Done
2
|
BloemZet de bloem in een ander bakje klaar. |
5
Done
2
|
Paneermengsel makenZet een bakje paneermeel klaar. |
6
Done
5
|
PanerenWentel de kip eerst door de bloem, schud overtollige bloem eraf, wentel vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. |
7
Done
10 min
|
kip filets bakkenBak de gepaneerde kipfilet’s in de olie goudbruin. Voor en extra smaak kun je eerst een teen knoflook bakken in de olie, die er later uit halen en daar de filets in bakken. |
8
Done
|
Ovenschaal |
9
Done
15 min
|
OvenBak 10 tot 15 minuten in de oven deze is voorverwarmd en 200°. De kip is gaar wanneer de kaas goed gesmolten is en er geen roze vocht uitloopt van het dikste deel van je kip. |