Ingredients
-
Basis saus
-
4 blikken Gepelde tomaat
-
2 tenen knoflook
-
6 blaadjes verse basilicum
-
Naar smaak zout en peper
-
2 stengels Bleek selderij
-
2 Wortel
-
2 eetlepel Suiker
-
Kip
-
4 KipfiletsBiologisch
-
Bloem
-
2 eierenGeklutst
-
10 takjes Platte peterselie
-
100 gr Paneermeel
-
2 theelepel Oregano
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
2 bol Mozzarella
-
200 ml Zonnebloem olie
-
1 teen knoflook
Directions
Kip parmigiana.
Deze kip parmigiana is afschuwelijk lekker, daarom maken we dit regelmatig. Vooral is het super handig als je grote gezelschappen te eten hebt. Je kunt het een dag van tevoren klaarmaken en dan op de dag zelf hoef je het alleen maar in de oven te zetten. Ik bedacht met om dit met kerst te maken maar manlief vind dit niet echt winters. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken haha.
Bij deze fantastische ovenschotel gebruiken we onze beroemde smakelijke maar ook makkelijke basis tomatensaus. Bij deze saus gebruik je gepelde tomaten uit blik. Wat knoflook tenen, verse basilicum en olijfolie. Een paar ingrediënten voor de lekkerste saus.
Vervolgens ga je aan de slag met de kip. Deze plet je goed met een deegroller. Even door de bloem, ei en paneer. Als laatste schepje de saus in een schaal, de gebakken kip erop natuurlijk mozzarella en heerlijke Parmezaanse kaas. De perfecte combinatie!
Vroeger maakten de Italianen de parmigiana met aubergine. Na de Tweede Wereldoorlog wanneer er vele Sicilianen naar de USA verhuizen word deze versie met kip ontzettend populair het is dus een soort Siciliaanse-Amerikaans gerecht.
Normaal gesproken wordt dit geserveerd met linguini en botersaus maar een mooi stuk brood of een heerlijke salade erbij en je hebt een prachtige maaltijd! Wij gaan altijd voor sharrelkip, eentje die een beter leven gehad heeft. Sowieso is dit gewoon veel lekkerder. Dit keer kregen we kip van De Zeeuwse Kip. Regelmatig verwennen ze ons met de lekkerste pakketten mooie kip producten!
Gebruik voor dit recept ons recept van tomaten saus met extra wortel en bleekselderij. Klik hier voor het onze basis tomatensaus. Inmiddels hebben we ook een versie met kip gehaktballetjes in tomatensaus en natuurlijk met heel veel kaas.
Wil je nog meer lekkere kip recepten probeer eens de romige kip met venkel en doperwtjes, romige kip met paddenstoelen, pollo peperonchino en vergeet niet onze kip Marsala! Ons meest populaire gerecht op de website.
Buon appetito!
Steps
1
Done
30 min
|
Basis sausMaak de basissaus en voeg daar 2 stengels bleekselderij en 2 wortel en 1 uitje bij. |
2
Done
5
|
KipfiletSnijd de kipfilet in dunne pakken. |
3
Done
2
|
EiZet een bakje met geklust ei klaar. |
4
Done
2
|
BloemZet de bloem in een ander bakje klaar. |
5
Done
2
|
Paneermengsel makenZet een bakje paneermeel klaar met ietsje zout en fijn gesneden peterselie. |
6
Done
5
|
PanerenWentel de kip eerst door de bloem, schud overtollige bloem eraf, wentel vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. |
7
Done
10 min
|
kip filets bakkenBak de gepaneerde kipfilet’s in de olie goudbruin. Voor en extra smaak kun je eerst een teen knoflook bakken in de olie, die er later uit halen en daar de filets in bakken. |
8
Done
|
Ovenschaal |
9
Done
15 min
|
Oven |