0 0
Kip Puttanesca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Kippendijen
1 blikje Kerstomaten uit blik
3 eetlepel Olijven
2 tl Kappertjes
2 Ansjovis filets
1 teen knoflook
Sjalot
2 tl gedroogde of vers Italiaanse kruiden tijm oregano
10 takjes Platte peterselie
naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie
1 el Roomboter

Kip Puttanesca

De meest smaakvolle kip in puttanesca saus

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kip Puttanesca!

Hebben jullie dat ook, dat wanneer je thuis komt van een lange dag werken, je niets liever wilt dan een heerlijke maaltijd eten. Niet heel ingewikkeld, maar smaakvol met natuurlijk verrukkelijke ingrediënten.

Vandaag wederom een gerecht van Italiaanse komaf. Kip Puttanesca is er zo eentje die je vaker wilt eten. Wat wij heel belangrijk vinden bij het koken is natuurlijk de pan waarmee je aan de slag gaat. Geloof ons, we hebben er al heel wat geprobeerd waarvan er vele in de prullenbak zijn gegaan.. Niks irritanter wanneer je maaltijd mislukt omdat je gerecht te snel gaat en aanbakt.

Bij WMF ontwikkelen ze al meer dan 160 jaar de mooiste producten die alles te maken hebben met vier culinaire momenten. De voorbereiding, het koken, dineren en genieten. Wij hadden het genoegen om de Profi Resist Koekenpan uit te proberen. Het valt ons direct op dat deze pan er totaal anders uitziet dan de gemiddelde koekenpan. De honinggraatstructuur van de bodem van de pan beschermt de anti-aanbaklaag, en zorgt ervoor dat je niet zo snel iets laat aanbranden. Ohh deze pan hadden we veel eerder moeten hebben!

De kip is voorzien van Italiaanse kruiden. Deze bakken we aan in de olijfolie met ietsje boter. Hierna de knoflook, ansjovis en het uitje gefruit in het bakvet. Als toegift laten we de perfect gebakken kip samen verder garen met tomaat, kappertjes en olijven.
Wat een verrukkelijke smaken samen en de keuken vult zich met een zalige geur. Kun je er iets bij voorstellen?
Wanneer de saus met malse kip staat na te garen, schenken wij alvast een glaasje wijn in. Dit is toch wel een ‘Perfect Moment’

*WEGGEEFACTIE WMF* inmiddels is deze actie verlopen.
Wel hebben we een leuk filmpje van dit recept.

Wij zijn helemaal enthousiast geworden van deze prachtige pannenlijn en mogen er zelfs nog eentje weggeven. Wil jij ook deze WMF Profi Resist Koekenpan voor jouw perfecte moment?

 

Steps

1
Done
2 minuten

Kip

Besprenkel de kip met tijm, oregano, zout en peper.
Bak de kippendij goed aan in een scheutje olijfolie en eetlepel roomboter.
Schep de kip uit de pan.
*Wij gebruiken kippendij, omdat dit vaak het malst is.
Natuurlijk kun je ook kippenpootjes of kipfilet gebruiken.

2
Done
3 minuten

Ansjovis sjalot knoflook

Snijd de sjalot en knoflook fijn
Fruit de sjalot in het bakvet een paar minuten zachtjes aan.
Doe de knoflook en ansjovis erbij en bak nog een minuut aan.

3
Done
1 minuut

Koken

Schenk het blik met kerstomaatjes in de pan, en spoel deze na met heet water. Dit extra vocht mag ook in de pan.
De afgespoelde kappertjes en olijven mogen in de saus. Ook de fijn gesneden peterselie. Wij gebruiken de smaakvolle Leccino olijfjes, maar je kunt elk soort olijven gebruiken.
De kip inclusief de sappen mogen in de saus.
Laat de saus nu 30 minuten zachtjes koken tot zodat de kip helemaal doorgaart.
Je kunt er ook voor kiezen om de hele pan in de oven (180 graden) laten doorgaren. De WMF pan is daar heel geschikt voor.

4
Done

Serveren

Vandaag koken we een pasta voor de verrukkelijke saus en serveren we de kip erbij.
Ook is het lekker om hier aardappel puree of rijst bij te serveren.
Dit veelzijdige gerecht is daardoor elke keer weer anders.

Wat extra gesneden peterselie erover maakt je gerechtje extra lekker en mooi.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aarbeien schelpen
previous
Aardbeien schelpen met mascarponeroom
next
Romige spinazie gnocchi
Aarbeien schelpen
previous
Aardbeien schelpen met mascarponeroom
next
Romige spinazie gnocchi

2 Comments Hide Comments

Hou Mari Antoinette,
Je vind ze regelmatig bij de Lidl met Italiaanse weken, ook zijn ze te vinden bij de Appie.
Je kunt ook kalamata olijfjes gebruiken of degene die jij lekker vindt!
Groet, Jose

Add Your Comment