Ingredients
-
Teriyakisaus
-
2 el rijstazijn
-
2 el mirin
-
4 el sojasaus
-
2 el honing
-
2 el Suiker
-
4 el heet water
-
2 tl Maizena
-
2 cm verse gember
-
2 teen knoflook
-
2 el sesamolie
-
Komkommersalade
-
1/2 komkommer
-
1 tl zout
-
2 el rijstazijn
-
1 el sojasaus
-
1 el sesamolie
-
1 tl honing
-
Extra
-
350 gram kippendijen
-
1 zakje Tilda lime & coriander
-
2 el sesamzaadjes
-
2 el sesamolieOm te bakken
Directions
Kip Teriyaki met Rijst en Komkommersalade. Zelf maken was nog nooit zo makkelijk!
Je hoeft echt niet naar Japan te vliegen om te genieten van een heerlijke kip teriyaki met rijst en een frisse Japanse komkommersalade. Dit gerecht maak je supersnel thuis in je eigen keuken!
Wij zijn er dol op, en tijdens José haar tijd als stewardess genoot ze vaak van de Japanse keuken. Verrassend genoeg niet in Japan, maar in Amerika, waar kip teriyaki razend populair is in foodcourts van shopping malls. Daar geven ze de saus vaak extra smaak met gember en knoflook. Tijd om deze versie thuis te maken!
Zelf teriyakisaus maken – makkelijker dan je denkt!
Tuurlijk, je kunt kant-en-klare teriyakisaus kopen, maar wist je dat zelf maken net zo makkelijk is? Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar basisproducten uit de Japanse keuken:Sojasaus, rijstazijn, mirin, verse knoflook en gember. Een vleugje honing en suiker en maizena om het geheel te laten binden.
Even mengen, laten inkoken en je hebt een heerlijke sticky, smaakvolle saus om je kip perfect te glaceren!
Welke kip gebruik je?
Voor de lekkerste kip teriyaki raden we kippendijen aan. Ze zijn malser en sappiger dan kipfilet en hebben meer smaak. Bak ze goudbruin, giet de saus erbij en laat alles rustig sudderen. Zo krijg je die heerlijke glanzende, stroperige teriyakisaus die perfect aan de kip blijft kleven.
Wat serveer je bij kip teriyaki?
We gaan vandaag voor extra gemak en gebruiken Tilda Lime & Coriander rijst. Deze gestoomde basmatirijst heeft een perfecte balans tussen frisse kaffir limoen en geurige koriander, wat geweldig past bij de teriyaki-smaken. Het mooiste? Je hoeft het alleen maar op te warmen!
Natuurlijk hoort er ook een groente bij, en daar komt onze Japanse komkommersalade, ook wel Sunomono, om de hoek kijken. Dun gesneden komkommer, aangemaakt met een lichte dressing van rijstazijn, sojasaus en een vleugje sesamolie. De frisse, lichtzure smaak is de perfecte tegenhanger van de hartige kip teriyaki.
Fan van Aziatische gerechten?
Ben jij ook dol op Aziatische maaltijden? Probeer dan zeker eens onze Khao Pad met garnalen of Japanse gyoza’s met garnalen.
Steps
1
Done
2 minuten
|
TeriyakisausMeng alle ingrediënten samen met vers geraspte gember en geraspte knoflook. |
2
Done
10 minuten
|
Kip bakkenBestrooi de kip met zout en peper. |
3
Done
|
KomkommersaladeWas de komkommer en snijd in flinterdunne plakjes. Besprenkel met ietsje zout en laat dit even staan zodat hij even kan uitlekken. |
4
Done
2 minuten
|
Tilda lime & coriander rijstVerhit de rijst 2 minuten op 800w in de magnetron of bak even aan in een pan. |
5
Done
|
ServerenServeer de kip met de rijst en komkommersalade. Eindig met sesamzaadjes eroverheen. |
6
Done
|
TipGeen zin om zelf teriyakisaus te maken? Koop een flesje kant en klaar. |