0 0
Kip teriyaki met rijst en komkommersalade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Teriyakisaus
2 el rijstazijn
2 el mirin
4 el sojasaus
2 el honing
2 el Suiker
4 el heet water
2 tl Maizena
2 cm verse gember
2 teen knoflook
2 el sesamolie
Komkommersalade
1/2 komkommer
1 tl zout
2 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1 tl honing
Extra
350 gram kippendijen
1 zakje Tilda lime & coriander
2 el sesamzaadjes
2 el sesamolie Om te bakken

Kip teriyaki met rijst en komkommersalade

De lekkerste kip teriyaki maak je thuis!

Cuisine:

Ingredients

  • Teriyakisaus

  • Komkommersalade

  • Extra

Directions

Share

Kip Teriyaki met Rijst en Komkommersalade. Zelf maken was nog nooit zo makkelijk!

Je hoeft echt niet naar Japan te vliegen om te genieten van een heerlijke kip teriyaki met rijst en een frisse Japanse komkommersalade. Dit gerecht maak je supersnel thuis in je eigen keuken!

Wij zijn er dol op, en tijdens José haar tijd als stewardess genoot ze vaak van de Japanse keuken. Verrassend genoeg niet in Japan, maar in Amerika, waar kip teriyaki razend populair is in foodcourts van shopping malls. Daar geven ze de saus vaak extra smaak met gember en knoflook. Tijd om deze versie thuis te maken!

Zelf teriyakisaus maken –  makkelijker dan je denkt!

Tuurlijk, je kunt kant-en-klare teriyakisaus kopen, maar wist je dat zelf maken net zo makkelijk is? Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar basisproducten uit de Japanse keuken:Sojasaus, rijstazijn, mirin, verse knoflook en gember. Een vleugje honing en suiker en maizena om het geheel te laten binden.

Even mengen, laten inkoken en je hebt een heerlijke sticky, smaakvolle saus om je kip perfect te glaceren!

Welke kip gebruik je?

Voor de lekkerste kip teriyaki raden we kippendijen aan. Ze zijn malser en sappiger dan kipfilet en hebben meer smaak. Bak ze goudbruin, giet de saus erbij en laat alles rustig sudderen. Zo krijg je die heerlijke glanzende, stroperige teriyakisaus die perfect aan de kip blijft kleven.

Wat serveer je bij kip teriyaki?

We gaan vandaag voor extra gemak en gebruiken Tilda Lime & Coriander rijst. Deze gestoomde basmatirijst heeft een perfecte balans tussen frisse kaffir limoen en geurige koriander, wat geweldig past bij de teriyaki-smaken. Het mooiste? Je hoeft het alleen maar op te warmen!

Natuurlijk hoort er ook een groente bij, en daar komt onze Japanse komkommersalade, ook wel Sunomono, om de hoek kijken. Dun gesneden komkommer, aangemaakt met een lichte dressing van rijstazijn, sojasaus en een vleugje sesamolie. De frisse, lichtzure smaak is de perfecte tegenhanger van de hartige kip teriyaki.

Fan van Aziatische gerechten?

Ben jij ook dol op Aziatische maaltijden? Probeer dan zeker eens onze Khao Pad met garnalen of Japanse gyoza’s met garnalen.

Steps

1
Done
2 minuten

Teriyakisaus

Meng alle ingrediënten samen met vers geraspte gember en geraspte knoflook.
Roer er als laatste een papje van heet water met maizena door.
Zet klaar.

2
Done
10 minuten

Kip bakken

Bestrooi de kip met zout en peper.
Bak deze aan in een bakpan met scheutje sesamolie.
Voeg de saus toe en bak 1 minuut op iets hoger vuur aan. Vervolgens zet je het vuur lager en laat de kip ongeveer 8 minuten garen zodat de saus lekker dik en sticky wordt.

3
Done

Komkommersalade

Was de komkommer en snijd in flinterdunne plakjes. Besprenkel met ietsje zout en laat dit even staan zodat hij even kan uitlekken.
Meng deze in de dressing van sojasaus, sesamolie, rijstazijn en honing.

4
Done
2 minuten

Tilda lime & coriander rijst

Verhit de rijst 2 minuten op 800w in de magnetron of bak even aan in een pan.

5
Done

Serveren

Serveer de kip met de rijst en komkommersalade. Eindig met sesamzaadjes eroverheen.

6
Done

Tip

Geen zin om zelf teriyakisaus te maken? Koop een flesje kant en klaar.
Extra groenten erbij? Gestoomde broccoli, gewokte paprika, paksoi, sugarsnaps of peultjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
crostata met bessenjam
previous
Crostata met bessenjam
kabeljauw in papillot uit de airfryer
next
Kabeljauw in papillot uit de Airfryer
crostata met bessenjam
previous
Crostata met bessenjam
kabeljauw in papillot uit de airfryer
next
Kabeljauw in papillot uit de Airfryer

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here