Ingredients
-
Gehaktballetjes
-
400 gram Kipgehakt
-
50 gram Paneermeel
-
1 eierenKleien
-
1 theelepel Zout
-
Kleine theelepel Chili poeder
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
5 takjes Platte peterselieFijn gesneden
-
40 gram geraspte parmezaanse kaas
-
Scheut Zonnebloem olie
-
Extra
-
1 Uien
-
250 gram Kastanje champignons
-
Scheut Marsala ( wijn)
-
2 knoflook
-
1 Paddenstoel bouillonblokjeKip bouillonblokje kan ook
-
250 ml Slagroom30% vet
-
150 ml heet water
-
2 handjes geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
Bosje of 1 eetlepel Italiaanse kruiden Verse Italiaanse kruiden
Directions
Kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus!
Na het geweldige succes van kip Marsala hebben een verrukkelijke opvolger hiervan. De kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus. Tja wij vinden wanneer iets goed is we hier prima op verder kunnen borduren. De kip marsala – pollo al marsala is gemaakt met kipfilet en vandaag gaan we aan de slag met kipgehakt.
We moeten toegeven dat we dit bijna nooit kopen. Wel eten we heel veel gehaktballetjes dus waarom geen kip gehaktballetjes vandaag. Ze worden lekker gekruid, en vervolgens gaat er in onze Italiaanse gehaktballetjes ook parmezaanse kaas bij . De saus is weer net zo romig. De heerlijke champignons hebben we samen met een uitje en knoflook aangebakken. Natuurlijk lekker veel Italiaanse kruiden. Afgeblust met een scheutje Marsala wijn krijgt iets net een lekkerder smaakje. Heb je geen Marsala in huis? Gebruik dan een sherry of desnoods rode of witte wijn. Trouwens, deze fles Marsala is na opening ruim een halfjaar houdbaar.
Voor het extra romige sausje voegen we natuurlijk wat slagroom en veel Parmezaanse kaas toe. De gebakken kipballetjes kunnen nog een even nagaren in de saus. De kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus is een feit. Zoooo lekker, zeker weten dat dit niet de laatste keer is dat we dit eten. Deze heerlijke saus hebben we ook gebruikt voor onze gnocchi al marsala!
We hebben trouwens een leuk filmpje hiervan.
Marsala
Zou het komen omdat het van het Italiaanse eiland Sicilië komt? Of zijn we gewoon dol op kip dat kan natuurlijk ook. Marsala is een Siciliaanse wijn die je een beetje kunt vergelijken met port en sherry. We hebben Marsala laatst gebruikt in ons recept van de cannoli, maar je kunt er ook heel lekker mee koken. Van de drie soorten , secco (droog), semi-secco (semi-droog) en dolce (zoet) hebben wij de semi droge gebruikt.
Gehaktballetjes
Probeer ook eens onze gehaktballetjes in tomatensaus, broodje Italiaanse gehaktballetjes of de gehaktballetjes in romige champignonsaus!
Steps
1
Done
15 minuten
|
Gehaktballetjes |
2
Done
5 minuten
|
Ui, champignon en knoflook |
3
Done
15 minuten
|
Bouillon en MarsalaBlus de champignon mix af met de Marsala. |
4
Done
30 minuten
|
GehaktballetjesDoe de gehaktballetjes erbij en laat dit samen nog een klein half uurtje garen zodat de saus ietsje in dikt. |
5
Done
|
ServerenServeer de kip gehaktballetjes met de heerlijke saus. |
6
Done
|
Tip*Kun je geen Marsala vinden dan is Madeira of sherry een goed alternatief. |