0 0
Kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gehaktballetjes
400 gram Kipgehakt
50 gram Paneermeel
1 eieren Kleien
1 theelepel Zout
Kleine theelepel Chili poeder
1 theelepel Italiaanse kruiden
5 takjes Platte peterselie Fijn gesneden
40 gram geraspte parmezaanse kaas
Scheut Zonnebloem olie
Extra
1 Uien
250 gram Kastanje champignons
Scheut Marsala ( wijn)
2 knoflook
1 Paddenstoel bouillonblokje Kip bouillonblokje kan ook
250 ml Slagroom 30% vet
150 ml heet water
2 handjes geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
Bosje of 1 eetlepel Italiaanse kruiden Verse Italiaanse kruiden

Kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus

Weer een top gerecht met Marsala wijn!

Cuisine:

Ingredients

  • Gehaktballetjes

  • Extra

Directions

Share

Kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus!

Na het geweldige succes van kip Marsala hebben een verrukkelijke opvolger hiervan.  De kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus. Tja wij vinden wanneer iets goed is we hier prima op verder kunnen borduren. De kip marsala – pollo al marsala is gemaakt met kipfilet en vandaag gaan we aan de slag met kipgehakt.

We moeten toegeven dat we dit bijna nooit kopen. Wel eten we heel veel gehaktballetjes dus waarom geen kip gehaktballetjes vandaag. Ze worden lekker gekruid, en vervolgens gaat er in onze Italiaanse gehaktballetjes ook parmezaanse kaas bij . De saus is weer net zo romig.  De heerlijke champignons hebben we samen met een uitje en knoflook aangebakken. Natuurlijk lekker veel Italiaanse kruiden. Afgeblust met een scheutje Marsala wijn krijgt iets net een lekkerder smaakje. Heb je geen Marsala in huis? Gebruik dan een sherry of desnoods rode of witte wijn.  Trouwens, deze fles Marsala is na opening ruim een halfjaar houdbaar.

Voor het extra romige sausje voegen we natuurlijk wat slagroom en veel Parmezaanse kaas toe. De gebakken kipballetjes kunnen nog een even nagaren in de saus. De kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus is een feit. Zoooo lekker, zeker weten dat dit niet de laatste keer is dat we dit eten. Deze heerlijke saus hebben we ook gebruikt voor onze gnocchi al marsala!

We hebben trouwens een leuk filmpje hiervan.

 

Marsala

Zou het komen omdat het van het Italiaanse eiland Sicilië komt? Of zijn we gewoon dol op kip dat kan natuurlijk ook. Marsala is een Siciliaanse wijn die je een beetje kunt vergelijken met port  en sherry. We hebben Marsala laatst gebruikt in ons recept van de cannoli, maar je kunt er ook heel lekker mee koken.  Van de drie soorten , secco (droog), semi-secco (semi-droog) en dolce (zoet) hebben wij de semi droge gebruikt.

Gehaktballetjes

Probeer ook eens onze gehaktballetjes in tomatensaus, broodje Italiaanse gehaktballetjes of de gehaktballetjes in romige champignonsaus!

 

Steps

1
Done
15 minuten

Gehaktballetjes

Meng alle ingrediënten samen en draai kleine gehaktballetjes.
Bak de balletjes in een laagje zonnebloem olie ongeveer 15 minuten.
Schep uit de pan.

2
Done
5 minuten

Ui, champignon en knoflook

Snijd de uien in fijne stukjes.
Hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.
Doe een eetlepel roomboter in de pan en fruit de knoflook en ui zachtjes aan.
Voeg de gesneden champignons toe.
Breng op smaak met extra zout en peper, verse of gedroogde Italiaanse kruiden.

3
Done
15 minuten

Bouillon en Marsala

Blus de champignon mix af met de Marsala.
Los het bouillon blokje op in heet water en voeg toe.
Laat het geheel ietsje afkoelen. (Dit voorkomt dat de slagroom straks gaat schriften)
Voeg nu de room toe en twee handjes geraspte Parmezaanse kaas.
Laat dit een 15 minuten zachtjes garen.

4
Done
30 minuten

Gehaktballetjes

Doe de gehaktballetjes erbij en laat dit samen nog een klein half uurtje garen zodat de saus ietsje in dikt.
Regelmatig roeren.

5
Done

Serveren

Serveer de kip gehaktballetjes met de heerlijke saus.
Wij eten het graag met een aardappel puree bij maar rijst of pasta is een prima alternatief.

6
Done

Tip

*Kun je geen Marsala vinden dan is Madeira of sherry een goed alternatief.
Het is niet te koop bij de supermarkt maar een slijterij heeft het altijd in huis of besteld had voor je.
Een fles Marsala kochten wij voo €9 bij de Mitra.
*Een geopende fles marsala kun je ruim een half jaar goed houden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Chili wraps
Kaas fondue
next
Kaasfondue met Italiaanse twist
previous
Chili wraps
Kaas fondue
next
Kaasfondue met Italiaanse twist

Add Your Comment