0 0
Kiwi smoothie met spinazie en maanzaad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Kiwi
500 ml Kokos yoghurt
2 handen spinazie
1 eetlepel Maanzaad

Kiwi smoothie met spinazie en maanzaad

Super gezond sapje

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kiwi smoothie met spinazie en maanzaad!

Laten we deze week gezond beginnen. Het is tenslotte weer maandag. Gisteren hebben de Queens elkaar  weer even gezien en samen een Aperol Spritz gedronken. Vandaag maar even aan de gezonde drankjes. Het is een kiwi smoothie met spinazie en maanzaad geworden.

Vitamine bommetjes

Kiwi’s zijn echte vitamine bommetjes dus eten wij ze heel vaak.  Afgelopen week  krijgen we een heerlijk pakket met de twee soorten kiwi’s en die waren heel snel op. Jullie kennen natuurlijk  verschillende kiwi’s wel de beetje harige kiwi en de kiwi met gladde schil.

Gele kiwi

De gele kiwi (Actinidia chinensis) en de groene kiwi (Actinidia deliciosa) verschillen voornamelijk in uiterlijk, smaak en textuur. De gele kiwi, ook bekend als de gouden kiwi, heeft een gladdere, dunne schil en helder geel vruchtvlees met kleine eetbare zwarte zaadjes. Het smaakt over het algemeen zoeter dan de groene variant, met tonen van honing en tropisch fruit. Bovendien is de gele kiwi vaak iets kleiner dan de groene.

Groene kiwi

Aan de andere kant heeft de groene kiwi een harige, bruine schil met felgroen vruchtvlees en kenmerkende zwarte zaadjes. Het heeft een meer uitgesproken, licht zure smaak met hints van aardbei en banaan. De groene kiwi is over het algemeen groter dan de gele en is wereldwijd bekender. Beide varianten bevatten veel vitamine C, vezels en andere voedingsstoffen, waardoor ze gezonde keuzes zijn in een uitgebalanceerd dieet.

José eet ze graag in de ochtend met Griekse yoghurt en zelfgemaakte granola. Mariëlla is meer van de smoothies.  Dit gezonde sapje bestaat uit drie kiwi’s, kokos yoghurt, hand spinazie en maanzaad.
Wij schillen de kiwi altijd, maar er zijn mensen die de schil opeten.

Nog meer lekkere smoothies

Naast deze kiwi smoothie hebben een verrukkelijke kleurrijke super smoothie.  Onze watermeloen munt smoothie is razend populair.
Probeer nog een andere lekkere groene gezonde smoothie, liever een rode smoothie dat kan ook. Natuurlijk hebben we ook een gele smoothie met ananas.

 

Steps

1
Done
2 minuten

Kiwi

Schil de kiwi’s.

2
Done
2 minuten

Blenden

Doe de yoghurt samen met de kiwi’s in een blender. Voeg twee handen spinazie toe en een eetlepel maanzaad. Blend dit tot een romige smoothie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Amandel-abrikozen muffins
previous
Amandel-abrikozen muffins
Anolini pasta
next
Anolini pasta
Amandel-abrikozen muffins
previous
Amandel-abrikozen muffins
Anolini pasta
next
Anolini pasta

Add Your Comment