0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
180 gr Boter Op kamertemeratuur
150 gr Donkere bastard suiker
120 gr Honing
4 Eieren
200 gr Bloem
2 tl Bakpoeder
2 tl Kaneel
2 tl Gember poeder
1 tl Gemalen nootmuskaat
1 el Amandel schaafsel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Klassiek Kruidcake

Klassiek Kruidcake

Het lekkerste kruidcake recept!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Klassiek Kruidcake!

Als iets oudhollands is dan is het wel een kruidcake! Een makkelijk maar heerlijke cake met kruiden zoals kaneel, gember en nootmuskaat. Hierdoor krijgt de cake een heerlijke sterke smaak van kruiden.

Ik denk dat iedereen kruidcake wel kent maar er is weinig historie te vinden over deze cake. Je komt dan al snel uit op kruidkoek uit het noorden van het land maar dat is toch echt iets anders.

Deze luchtige cake met zijn heerlijke kruidige smaken past natuurlijk perfect bij dit seizoen! Het is heerlijk bij de koffie maar ook top als toetje met bijvoorbeeld wat vanillie ijs.

Ga jij hem ook bakken?

 

Steps

1
Done
5 minuten

Boter

Laat de boter op kamertemperatuur komen en mix met de suiker en honing tot een mooi mengsel.
Verwarm de oven voor op 160 graden.

2
Done
2 minuten

Eieren toevoegen

Voeg de 4 eieren één voor één toe aan het boter mengsel. Voeg het nieuwe ei pas toe als de andere goed is opgenomen in het beslag.

3
Done
2 minuten

Beslag afmaken

Blijf mixen en voeg langzaam de bloem, het bakpoeder, de kaneel, gember en nootmuskaat doe.
Wanneer alles mooi is opgenomen kun je stoppen met mixen.

4
Done
3 minuten

Bakvorm

Leg een bakpapiertje in een cake vorm en vet de overige 2 zijkanten in met boter.
Giet het beslag in de cake vorm. Het is een wat dikker cake beslag.
Strooi wat amandelschaafsel op de cake en stop hem in de oven voor 50/55 minuten. Wanneer een saté prikker schoon uit de cake komt is de cake klaar.

5
Done

Afkoelen

Laat de cake goed afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Heerlijk bij de koffie of als toetje met een bolletje vanille ijs!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zuccotto
previous
Italiaanse zuccotto
Indiase Chapatis brood
next
Indiaas brood – Chapatis
Zuccotto
previous
Italiaanse zuccotto
Indiase Chapatis brood
next
Indiaas brood – Chapatis

Add Your Comment