Ingredients
-
180 gr boterOp kamertemeratuur
-
150 gr donkere basterdsuiker
-
120 gr honing
-
4 eieren
-
200 gr bloem
-
2 tl bakpoeder
-
2 tl Kaneel
-
2 tl gemberpoeder
-
1 tl gemalen nootmuskaat
-
1 el amandelschaafsel
Directions
Klassiek Kruidcake!
Als iets oudhollands is dan is het wel een kruidcake! Een makkelijk maar heerlijke cake met kruiden zoals kaneel, gember en nootmuskaat. Hierdoor krijgt de cake een heerlijke sterke smaak van kruiden.
Ik denk dat iedereen kruidcake wel kent maar er is weinig historie te vinden over deze cake. Je komt dan al snel uit op kruidkoek uit het noorden van het land maar dat is toch echt iets anders.
Deze luchtige cake met zijn heerlijke kruidige smaken past natuurlijk perfect bij dit seizoen! Het is heerlijk bij de koffie maar ook top als toetje met bijvoorbeeld wat vanillie ijs.
Ga jij hem ook bakken?
Steps
1
Done
5 minuten
|
BoterLaat de boter op kamertemperatuur komen en mix met de suiker en honing tot een mooi mengsel. |
2
Done
2 minuten
|
Eieren toevoegenVoeg de 4 eieren één voor één toe aan het boter mengsel. Voeg het nieuwe ei pas toe als de andere goed is opgenomen in het beslag. |
3
Done
2 minuten
|
Beslag afmakenBlijf mixen en voeg langzaam de bloem, het bakpoeder, de kaneel, gember en nootmuskaat doe. |
4
Done
3 minuten
|
BakvormLeg een bakpapiertje in een cake vorm en vet de overige 2 zijkanten in met boter. |
5
Done
|
Afkoelen |