0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Sjalot
1 teentje knoflook
2 Paprika Een rode en een gele
2 blikken Tomaten blokjes
0,5 tl Komijn poeder
0,5 tl Paprika poeder
0,5 tl Cayennepeper
Naar smaak zout en peper
Naar smaak Platte peterselie
4 eieren
Klassieke shakshuka

Klassieke shakshuka

De lekkerste gezonde lunch, vol met groenten!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Klassieke shakshuka!

Shak shuk wat? Het is een bijzondere naam, daar zijn we het over eens, maar de smaken van dit heerlijke gerechtje zijn fantastisch! Het is een Herbreeuws ontbijt gerecht gemaakt met gepocheerde eieren in een sausje van tomaten en paprika. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Tunesie maar tegenwoordig word dit op veel meer plekken gegeten. De Joodse immigranten brachten de shakshuka namelijk naar plekken als Israël en Marokko.  Chef Yotam Ottolenghi komt uit Israel en is bekend geworden met zijn lekkere shakshuka’s met vele verschillende kruiden en specerijen en andere lekkere ingrediënten.

Vandaag een klassieke shakshuka op het menu. Ik (Mariëlla) had namelijk zin in een lunch met veel groenten. Deze shakshuka is dan de uitkomst. Je leest het goed. Ik eet dit gerecht meestal als lunch, terwijl het van origine een ontbijt gegerechtje is. Ik denk echter dat ik niet de enige ben. In Nederland zijn we natuurlijk niet echt gewend om met kruidige groenten gerechten de dag te beginnen. Ik eet deze klassieke versie graag met een blik tomaten blokjes, 2 kleuren paprika’s, een sjalotje, knoflook en natuurlijk lekkere kruiden zoals komijn, paprika poeder, cayenne peper en flink wat platte peterselie! Ik eet er dan ook graag een volkoren naanbroodje bij of bak je eigen naan brood.

We hebben trouwens meerdere shakshuka recepten online staan. Mocht je deze klassieke shakshuka zat zijn dan kun je over gaan op de groene shakshuka met o.a. courgette linten, asperges, spinazie en pesto. Of probeer  eens de shakshuka van geroosterde groenten met o.a. paprika en bleekselderij.

Het is erg leuk om met verschillende groenten en ingrediënten te wisselen om je favoriete shakshuka gerecht te ontwikkelen. Het is helemaal niet moeilijk en eigenlijk kun je van alles gebruiken! Wat lijkt jou de lekkerste versie? Eet jij het wel graag als ontbijt of liever als lunch of diner? Alles is mogelijk!

 

Steps

1
Done
20 minuten

Snijden en aanbakken

Snijd de ui en knoflook fijn en zet apart. Snijd ook de paprika in kleine stukjes.
Doe een scheutje olie in een hapjes pan en fruit de ui en knoflook aan.
Voeg de paprika stukjes toe aan de pan en roer goed. Laat dit een paar minuutjes aanbakken.
Doe alle kruiden en zout en peper in de pan en bak even mee. Zo komen alle smaken goed vrij.
Voeg nu de blikken tomaat toe. Maak kleine kuiljes in het mengsel en breek hier de eitjes in.
Doe de deskel op de pan en laat dit pruttelen tot dat de eieren gaar zijn.

2
Done
5 minuten

Serveren

Serveer met nog wat extra peper op de eitjes en de peterselie. Ik at er ook een pita broodje bij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gele curry met een vega burger
previous
Gele curry met een vega burger
Broodje Italiaanse gehaktballetjes
next
Broodje Italiaanse gehaktballetjes
Gele curry met een vega burger
previous
Gele curry met een vega burger
Broodje Italiaanse gehaktballetjes
next
Broodje Italiaanse gehaktballetjes

Add Your Comment