Ingredients
-
4 Espresso
-
250 ml Water
-
100 gram Suiker
-
Extra
-
2 eetlepel Slagroom
Directions
Granita di caffè con panna, ofterwel; Koffie granita!
Weer een allerlekkerste ijs koffie namelijk de koffie granita. Deze zomervakantie op Sicilië drinken, nouja lepelen, we er altijd wel een paar weg. De Granita di caffè con panna is overheerlijk. Mario zonder panna (slagroom) maar Jo lust wel een dotje erop. Vaak gepaard met een brioche col tuppo een perfect ontbijt. Je denkt ontbijt?! jaaa, op Sicilië ontbijt men met ijs met brioche.
Makkelijk te maken is het zeker, daarna heel even geduld want het moet invriezen.
Veel ingrediënten heb je niet nodig behalve water, suiker en een paar kopjes espresso. Voor de liefhebbers wat extra slagroom.
Wat is jouw favoriete koffie?
Granita is er in vele smaken, en staat ook al een heerlijke frisse citroen granita online.
Steps
1
Done
10 minuten
|
EspressoZet vier kopjes espresso koffie. |
2
Done
4 minuten
|
Water en suikerVerwarm het water samen met de suiker zodat het water oplost. |
3
Done
4 uur
|
VriezerDoe het mengsel in een bak in de vriezer. Schraap elk half uur met een vork door het bevroren koffiemengsel. Het gaat nu langzaam invriezen en je krijgt een korrelig schaafsel ijs. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenServeer in een mooi glas met een dikke klodder slagroom. |