• Home
  • Baksels
  • Koffiebroodjes met rozijn en banketbakkersroom
0 0
Koffiebroodjes met rozijn en banketbakkersroom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x recept banketbakkersroom zie link in verhaal
1 Rol bladerdeeg
125 gram Rozijnen
4 eetlepels Hazelnoten
1 eieren

Koffiebroodjes met rozijn en banketbakkersroom

De allerlekkerste snelle koffiebroodjes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Koffiebroodjes met rozijn en banketbakkersroom!

Koffiebroodjes met rozijn en banketbakkersroom zijn gewoon waanzinnnig. Sommige recepten ontstaan toevallig. De rol bladerdeeg lag een tijdje in de koelkast. Omdat  we liever niks weggooien moest er toch nog iets snel van gemaakt worden. Het resultaat de allerlekkerste koffiebroodjes zacht, romig en nog makkelijk te maken ook! Laatst hadden we al de aardbeien danish gemaakt te danken aan de heerlijke ontbijtjes die je te vinden zijn bij een perfect hotel ontbijt. Jaaa deze lekkernijen eten we echt niet elke dag thuis.We zouden het best willen, maar om niet tonnetje rond te worden houden we we het maar bij een bakje yoghurt met homemade granola en vers fruit.

Deze koffie broodjes zijn extra lekker door de banketbakkersroom vulling. Je smeert namelijk een rol kant en klaar bladerdeeg in met deze room. Wij hebben een super makkelijk recept hiervoor, maar je kunt ook een kant en klaar pakje kopen in de supermarkt, die leng je aan met melk of water geloof ik. Op de laag room leg je rozijnen en gehakte hazelnootjes. Dit rol je op en vervolgens  in acht stukken die je op een bakplaat legt. Na ongeveer 15 minuten ruikt je hele keuken naar de geweldige broodjes. We moesten ze direct proberen en ohhhh wat waren ze lekker. Om te voorkomen dat we ze allemaal tegelijk opaten hebben we er een paar naar de buren gebracht. Die waren heel enthousiast!

Om het extra makkelijk te maken kijk eens op het reels filmpje op ons Instagram account.

Klik hier voor het recept van Banketbakkersroom /chocolade room. Wil jij een meer lekkere snelle bladerdeeg gerechtjes maken  voor een extra  feestelijk ontbijtje of gewoon bij de koffie? We hebben de lekkere Aardbeien danish met een ricotta vulling. De chocolade panzerotti smaken goddelijk. Aardbeien schelpen met mascarponeroom zijn gemaakt met een snel croissant deeg.

Steps

1
Done

Banketbakkersroom

Maak 1 x het recept banketbakkersroom (zie link in verhaal)
Je kunt een pakje van Dr. Oetker gebruiken.

2
Done
10 minuten

Rozijnen

Wel de rozijnen 10 minuten in heet water.

3
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

4
Done

Bladerdeeg

Rol de bladerdeeg uit.
Smeer er een laag banketbakkersroom over.
Laat de rozijnen goed uitlekken en strooi over de gele room.
Strooi de gehakte hazelnootjes erover (deze kopen we gehakt en al bij de Lidl)
Rol voorzichtig de rol op door het bakpapier onder het bladerdeeg voorzichtig op te tillen.
Snijd de rol in 8 stukken.
Leg deze stukjes op een bakblik met keukenpapier. Gebruik een spatel of iets dergelijks want het deeg wordt al iets zachter. Strooi er wat extra hazelnootjes over.
Kluts een eitje en smeer met een kwastje een laagje over de randen van de broodjes.

5
Done
15 minuten

Oven

Het bakblik mag de oven in, ongeveer 15 tot 20 minuten.
Ze mogen er uit wanneer ze mooi bruin zijn.

6
Done

Tip

Zet eerst al de ingredienten klaar. De gele room moet goed afgekoeld zijn.
Pak de bladerdeeg rol als laatste uit de koeling, want wanneer het te lang uit de koeling is wordt het deeg wat zachter en is lastiger te bewerken.

Wil je een extra smaakje dan kun je er bv kaneel poeder over de vulling strooien.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
risotto met aardbeien
previous
Risotto met aardbeien
next
Hartige taart met snijbiet
risotto met aardbeien
previous
Risotto met aardbeien
next
Hartige taart met snijbiet

Add Your Comment