0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram Kokosrasp
5 Cantuccini koekjes
4 Eiwit
25 gram Amandelmeel
Halve theelepel Vanille extract
1 eetlepel citroenrasp
150 gram Fijne kristalsuiker
Snufje Zout
Kokos cantuccini makronen

Kokos cantuccini makronen

Italiaanse kokos makronen

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Kokos cantuccini makronen

Heb jij ook van die recepten waarbij je alleen eidooiers nodig hebt. Tja dan wil je dit natuurlijk niet weggooien. Wij hebben dat bijvoorbeeld wanneeer we pasta carbonara maken. We gebruiken alleen het eigeel dus de volgende dag snel onze kokos cantuccini makronen. Een heerlijk Italiaans koekje die ook nog eens snel in de oven staat. Je houdt dan altijd de eiwitten over en aangezien wij liever niks weggooien kun je met die eiwitten verrukkelijke kokos makronen maken. Je kunt ook kokosmakronen met chocolade maken.

Wij hebben aan dit recept heerlijke cantuccini koekjes en citroen toegevoegd. Kokos is trouwens een heerlijk product, hier vind je alles over kokos.

Kokos veelzijdig en voedzaam

Kokos, afkomstig van de kokospalm, is een veelzijdig en voedzaam ingrediënt dat wereldwijd wordt gebruikt. Het witte vruchtvlees en de verfrissende kokosmelk zijn populaire keuzes in diverse keukens. Kokosolie, gewonnen uit het gedroogde vruchtvlees, is geliefd om zijn gezonde vetten en wordt vaak gebruikt in koken en cosmetica. Daarnaast bieden kokosnootvezels materiaal voor producten zoals touw en matten. De tropische vrucht is rijk aan vitaminen en mineralen, en het water uit jonge kokosnoten staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Kokos speelt een essentiële rol in culinaire tradities en moderne welzijnspraktijken.

Wist je dat Mariëlla onze bakster is? Wanneer ze even tijd heeft dan staat ze in de keuken. Het liefst gaat ze bakken  en dat loop uiteen in taarten maar ook heel veel koekjes.  De Italiaanse koekjes zijn het allerlekkerste vinden wij dus ben je ook een bakker gaan dan lekker aan de slag.

Een hele bekende zijn de Amaretti koekjes.  Wat ook een fijn recept is die van de Toscaanse Italiaanse cantuccini. Heel gemakkelijk en je maakt hier iedereen blij mee. Speciaal het Siciliaanse recept voor jullie. Brutti ma buoni koekjes, biscotti abbraci knuffelkoekjes

Steps

1
Done
2 minuten

Cantuccini koekjes

Maal je koekjes fijn in een blender.

2
Done
2 minuten

Mengen

Doe de eiwitten, geraspte kokos, amandelmeel, vanille,zout, extract en fijne suiker in een kom.
Meng dit goed samen.

3
Done
5 minuten

verwarmen

Zet een pannetje klaar met kokend water op het vuur en zet je schaal daarboven op. Laat de schaal niet het water raken. Roer je mengsel 5 minuten goed door zodat het verwarmd en de suikers oplossen.
Je krijgt nu een smeuïge massa.

4
Done
170 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 170°.
Zet een bakplaat neer die bedekt is met keukenpapier.

5
Done
2 minuten

Roeren

Haal het pannetjes van het vuur en roer de koekjes kruimels en citroenrasp er door heen.

6
Done
5 minuten

Bolletjes maken

Schep met een ijstang of met twee lepels mooie bolletjes. Leg deze op je bakpapier.

7
Done
14 minuten

Oven

Schuifje bakplaat met de kokosbollen in de oven en laat deze ongeveer 14 minuten bakken op 170°. Houd ze wel in de gaten, ze mogen een licht bruine bovenkant hebben.

8
Done
15 minuten

Afkoelen

Laat ze afkoelen op een rooster en wanneer je een hapje neemt zal je een verrukkelijk koekje proeven met een krokante bovenlaag en een ietsie pietsie zachte binnenkant.
Buonissimo

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aubergine torentje
previous
Aubergine torentje
Pasta puttanesca
next
Pasta Puttanesca
aubergine torentje
previous
Aubergine torentje
Pasta puttanesca
next
Pasta Puttanesca

Add Your Comment