Ingredients
-
1 1x nonna's kippie recept
-
1 komkommer
-
1 bakje cherrytomaten
-
Krop Romeinse slaMag ook andere sla
-
1 of 2 bollen burrata
-
Dressing
-
4 blaadjes verse munt
-
100 ml Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
1 theelepel dijonmosterd
-
2 eetlepels Limoen sap
Directions
Koude kip salade met limoendressing!
Kip is bij ons altijd populair, en een kipsalade staat hier vaak met de lunch op tafel.
Wanneer we wat nonna’s kippie eten, maken we extra veel. Het is soms lastig om iets over te houden maar wanneer dat gelukt is hebben we de volgende dat een heerlijke lunch. De volgende dag is dit kippie namelijk lekker om koud te serveren met onze andere favorietjes, komkommer, tomaat en die prachtige romige burrata.
Met wat limoen en mint erbij maakten we een super lekkere dressing. Een heerlijke simpele maaltijd.
Steps
1
Done
25 minuten
|
KipMaak 1 x het recept van Nonna’s kippie. |
2
Done
5 minuten
|
Komkommer, tomaat en slaHalveer de tomaatjes. Was de komkommer goed en snijd deze in mooie lijntjes dit gaat heel goed met een kaasschaaf. |
3
Done
5 minuten
|
DressingMix alle ingrediënten voor de dressing in een mixertje of door heel goed door elkaar te roeren. |
4
Done
5 minuten
|
ServerenPak een van je mooiste serveer borden en leg daar eerst wat sla op gevolgd door je kip en tomaatjes. De komkommerlinten er over en uiteindelijk als laatste een bol burrata die je met je handen in vieren deelt. Snijd de helft van de limoen in kleine partjes en leg deze erbij. |
5
Done
|
TipJe kunt deze salade van tevoren klaarzetten. Wel adviseren we je om de burrata net voor het serveren er op te leggen samen met de dressing. |