0 0
Krokante aubergineburger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 aubergine
8 eetlepel bloem
100 ml Koud water
Klein bakje panko
1 theelepel zout
Scheut zonnebloemolie J
2 kaiserbroodje
1-2 tomaat
30 gram rucola
Tomaten mayonaise
1 1 x tomaat mayonaise recept

Krokante aubergineburger

Elk hapje is een feest!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Tomaten mayonaise

Directions

Share

Geniet van een Gezonde Snack: Vegetarische Krokante Aubergineburger

Heb je zin in een lekkere, gezonde snack? Probeer dan eens deze vegetarische krokante aubergineburger! Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook verantwoord snacken.

We gebruiken aubergine, een veelzijdige groente die we altijd in huis hebben. Aubergine leent zich perfect voor allerlei gerechten, maar deze krokante burger is absoluut een van onze favorieten.

Hamburgers staan bij ons niet zo vaak op het menu. We genieten wel van een goede barbecue, en op de terugreis van Italië stoppen we steevast bij McDonald’s. Maar laten we eerlijk zijn, na een uur voelen we ons toch een beetje schuldig. Die fastfood burgers zijn nou eenmaal niet zo gezond.

Daarom hebben we vandaag een gezondere keuze: een krokante aubergineburger. Oké, het witte bolletje is misschien minder gezond, maar wat er tussen zit, maakt alles goed!

De aubergine krijgt een heerlijk krokant jasje. Eerst dompelen we hem in een eenvoudig beslag van water en bloem, en daarna halen we hem door panko, een grof Japans paneermeel dat zorgt voor een onweerstaanbare crunch. Even bakken in olie en klaar! Wil je het nog gezonder? Grill of rooster de aubergine dan in de oven.

Het leukste deel? Het opbouwen van je burger! Begin met een wit bolletje waar je het broodkruim uit haalt. Dit trucje hebben we van de Italianen geleerd, het maakt je broodje lichter en luchtiger. Smeer er een royale laag tomaten mayonaise op – een ei-vrije mayonaise van verse tomaten, olijfolie en kruiden. Voeg een plakje tomaat en wat rucola toe, en leg twee van die heerlijke aubergineburgers ertussen. Klinkt dat niet verrukkelijk?

Zin gekregen in deze gezonde snack? Wacht niet langer en ga aan de slag met dit heerlijke recept voor een vegetarische krokante aubergineburger! Liever toch met vlees? Probeer dan de aubergine hamburger met ham en kaas.

Steps

1
Done

Aubergine

Snijd de aubergine in dikke plakken.
Besprenkel met een beetje zout.
Maak een papje van bloem en water en dep de aubergine erin.
Haal de aubergine vervolgens door de panko.
Bak de aubergine aan beide kanten goudbruin in een laagje olijfolie of zonnebloemolie.
Laat na het bakken deze uitlekken op keukenpapier.

2
Done

Tomaten mayonaise

Maak tomaten mayonaise. ( zie link in verhaal)
Het is in 3 minuten te maken.

3
Done

Burger

Snijd een kaiser broodje of wit bolletje in tweeën.
Verwijder extra deeg aan de binnenkant.
Schep hier tomaten mayonaise in. Vervolgens plakje tomaat, rucola en burger. Wij doen er nog een plak op met tomaat en rucola.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
nutella mousse
previous
Nutella mousse
Limoncello maken
next
Limoncello maken
nutella mousse
previous
Nutella mousse
Limoncello maken
next
Limoncello maken

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here