Ingredients
-
1 aubergine
-
8 eetlepel bloem
-
100 ml Koud water
-
Klein bakje panko
-
1 theelepel zout
-
Scheut zonnebloemolieJ
-
2 kaiserbroodje
-
1-2 tomaat
-
30 gram rucola
-
Tomaten mayonaise
-
1 1 x tomaat mayonaise recept
Directions
Geniet van een Gezonde Snack: Vegetarische Krokante Aubergineburger
Heb je zin in een lekkere, gezonde snack? Probeer dan eens deze vegetarische krokante aubergineburger! Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook verantwoord snacken.
We gebruiken aubergine, een veelzijdige groente die we altijd in huis hebben. Aubergine leent zich perfect voor allerlei gerechten, maar deze krokante burger is absoluut een van onze favorieten.
Hamburgers staan bij ons niet zo vaak op het menu. We genieten wel van een goede barbecue, en op de terugreis van Italië stoppen we steevast bij McDonald’s. Maar laten we eerlijk zijn, na een uur voelen we ons toch een beetje schuldig. Die fastfood burgers zijn nou eenmaal niet zo gezond.
Daarom hebben we vandaag een gezondere keuze: een krokante aubergineburger. Oké, het witte bolletje is misschien minder gezond, maar wat er tussen zit, maakt alles goed!
De aubergine krijgt een heerlijk krokant jasje. Eerst dompelen we hem in een eenvoudig beslag van water en bloem, en daarna halen we hem door panko, een grof Japans paneermeel dat zorgt voor een onweerstaanbare crunch. Even bakken in olie en klaar! Wil je het nog gezonder? Grill of rooster de aubergine dan in de oven.
Het leukste deel? Het opbouwen van je burger! Begin met een wit bolletje waar je het broodkruim uit haalt. Dit trucje hebben we van de Italianen geleerd, het maakt je broodje lichter en luchtiger. Smeer er een royale laag tomaten mayonaise op – een ei-vrije mayonaise van verse tomaten, olijfolie en kruiden. Voeg een plakje tomaat en wat rucola toe, en leg twee van die heerlijke aubergineburgers ertussen. Klinkt dat niet verrukkelijk?
Zin gekregen in deze gezonde snack? Wacht niet langer en ga aan de slag met dit heerlijke recept voor een vegetarische krokante aubergineburger! Liever toch met vlees? Probeer dan de aubergine hamburger met ham en kaas.
Steps
1
Done
|
AubergineSnijd de aubergine in dikke plakken. |
2
Done
|
Tomaten mayonaiseMaak tomaten mayonaise. ( zie link in verhaal) |
3
Done
|
Burger |