Ingredients
-
1 ( a 100 gram) kipfilet
-
50 gram bloem
-
2 eieren
-
50 gram paneermeel
-
1 tl
-
0,5 tl cajunkruiden
-
Een halve courgette
-
Een half bolletje mozzarella
-
2 el pesto
-
2 handjes rucola
-
Naar smaak zout en peper
-
1 scheutje lichte olijfolie
-
3 scheuten zonnebloemolie
Directions
Deze krokante kip sandwich moet je heel snel gaan maken!
In het weekend, en met name op zondagen, probeer ik (Mariëlla) altijd iets lekker te maken voor de lunch. Afgelopen weekend had ik enorm zin in kip.. Tja dat heb je soms. Wij hebben een heerlijk recept voor Nonna’s kippie; krokante kip vinger. Dit is echt een familie recept. Onze nonna (Italiaans voor oma) maakte deze vroeger altijd. Dit heeft José weer overgenomen en ook ik maak het nu regelmatig klaar. Je kunt het met van alles eten. Lekker bij een brodje pasta, met aardappeltjes en groenten, maar ook lekker op een broodje. In het recept staat er kip vingers, maar wanneer je een kipfilet in de lengte doormidden snijd dan krijg je mooie lapjes. En dit is dan weer heerlijk op een sandwitch.
HET BROODJE
Ik wilde natuurlijk een Italiaans broodje hiervan maken dus ik heb heerlijk wit brood gekocht die je zelf nog kunt snijden. Zo kun je mooie plakken maken die niet te dun zijn. Bak de broodjes even aan in de grill pan want dit geeft een lekkere krokante smaak aan je brood! Je kunt ze eventueel ook in de broodrooster doen maar soms worden ze dan té hard, en dit eet natuurlijk niet gemakkelijk meer.
Beleg het broodje met wat zelfgemaakte basilicum pesto (of uit een potje), gegrilde courgette, de kip, mozzarella en wat rucola. Leg de mozzarella vast op de kip tijdens het bakken van de kip. Zo krijg gaat de mozzarella al lekker een beetje smelten! Dat vind ik zelf altijd het lekkerst op een warm broodje. Wil je nog iets meer groenten op het broodje? Wanneer je paprika’s in reepjes snijd en deze lekker even laat garen in de pan kun je deze ook prima toevoegen. Ook gegrilde aubergine is eventueel lekker erbij!
Ik durf je wel te zeggen dat dit een van de lekkerste broodjes was wat ik ooit gemaakt heb tijdens de zondaagse lunch sessies. Ga jij ook deze krokante kip sandwich maken?
Steps
1
Done
10 minuten
|
Kip panerenSnijd de kipfilet in de lengte door midden zodat je 2 mooie lapjes hebt. Je kunt ze nog even plat slaan met een deegrollen (tussen wat folie) |
2
Done
5 minuten
|
CourgetteSnijd de courgette in lange lappen, net zoals de kip. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenBak de kip in een laagje zonnebloem olie. Wanneer de kip bijna klaar is leg je de plakjes mozzarella op de kip en laatje je het een beetje smelten. |
4
Done
5 minuten
|
BeleggenLeg het broodje klaar. Doe hier een beetje pesto op. Leg daarna een plakje courgette op het broodje. Daar op kan de kip met mozzarella. Dan weer een plakje courgette en sluit af met wat rucola. Eetsmakelijk! |