0 0
krokante venkel schnitzel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 venkel
paneer
50 gram Paneermeel
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
10 takjes Platte peterselie
naar smaak zout en peper
extra
1 eieren
scheut Olijfolie

krokante venkel schnitzel

Heerlijke gepaneerde schnitzel uit de oven.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • paneer

  • extra

Directions

Share

Krokante venkel schnitzel!

Dat wij van venkel houden is inmiddels wel bekend. Met vandaag een verrukkelijk bijgerecht. De krokante venkel schnitzel! Super makkelijk om te maken en perfect als bijgerecht. Niet gefrituurd maar lekker uit de oven. Dit maakt het een stuk minder vet en daardoor iets gezonder. Het paneermengsel is onze eigen vertrouwde versie.

Heb je nog oud brood? Dan kun je dit lekker fijn malen in een mixertje, maar zo niet dan volstaat natuurlijk paneermeel uit een pakje. Hier voeg je een paar lepels geraspte parmezaanse kaas toe en fijn gesneden platte peterselie. Altijd de platte want de krul peterselie heeft veel minder smaak!  Italianen zijn nooit zuinig met zout en peper dus ook daar mag ook wat van in de paneer. Na een badje van geklutst ei rol je de venkel door dit paneermengsel. Met een extra drizzle olijfolie gaan ze de oven in.
Een simpele manier voor alles wat je lekker frituurt of in de oven laat bakken!

In italië valt dit gerechtje onder de cotolette di finocchi. Alleen het woord finnocchio vinden wij al leuk. (spreek uit als fienokio). Wij komen regelmatig nog mensen tegen die echt nog nooit venkel hebben gegeten. Daarom is het des te leuker om wat vaker aandacht te besteden aan deze prachtige  gezonde groenten. De verse glazende wit groene zien er fantastisch uit. Ze liggen ook nog wel eens een beetje gerimmeld in de super, neem ze dan niet mee. Venkel is heerlijk fris en knapperig. De anijsachtige smaak is heerlijk om rauw te eten. Ben je bij ons aan het borrelen dan vind je deze altijd in gesneden stukjes op de borrelplank. Het loof is ook lekker de over de salade.

Nieuwsgierig naar onze recepten met venkel? Probeer eens Salade met bloedsinaasappel en venkel, Romige kip met venkel en doperwtjes of de risotto met bloedsinaasappel en venkel.

Steps

1
Done
5 minuten

Paneer mengsel

Doe het paneermeel, samen met geraspte parmezaanse kaas, fijn gesneden peterselie en wat zout en peper in een schaaltje.

2
Done
1 minuut

Venkel

Snijd de gewassen venkel in 4 plakken.
De zijkanten houd je over, gebruik die lekker op de borrelplank.

3
Done

Ei

Kluts een eitje.

4
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

5
Done

Paneren

Haal de venkel plakken door het geklutste ei en direct daarna door de paneer.
Leg deze op een met olijfolie besprenkeld bakblik.
Schenk ook een beetje olijfolie over de schnitzels.

6
Done
35 minuten

Oven

De venkel mag in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Na 20 minuten draai je de venkel even om.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appel plaattaart met amandelspijs
previous
Appel plaattaart met amandelspijs
Hartjes pasta
next
Valentijns hartjes pasta
Appel plaattaart met amandelspijs
previous
Appel plaattaart met amandelspijs
Hartjes pasta
next
Valentijns hartjes pasta

Add Your Comment