Ingredients
-
2 venkel
-
paneer
-
50 gram Paneermeel
-
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
10 takjes Platte peterselie
-
naar smaak zout en peper
-
extra
-
1 eieren
-
scheut Olijfolie
Directions
Krokante venkel schnitzel!
Dat wij van venkel houden is inmiddels wel bekend. Met vandaag een verrukkelijk bijgerecht. De krokante venkel schnitzel! Super makkelijk om te maken en perfect als bijgerecht. Niet gefrituurd maar lekker uit de oven. Dit maakt het een stuk minder vet en daardoor iets gezonder. Het paneermengsel is onze eigen vertrouwde versie.
Heb je nog oud brood? Dan kun je dit lekker fijn malen in een mixertje, maar zo niet dan volstaat natuurlijk paneermeel uit een pakje. Hier voeg je een paar lepels geraspte parmezaanse kaas toe en fijn gesneden platte peterselie. Altijd de platte want de krul peterselie heeft veel minder smaak! Italianen zijn nooit zuinig met zout en peper dus ook daar mag ook wat van in de paneer. Na een badje van geklutst ei rol je de venkel door dit paneermengsel. Met een extra drizzle olijfolie gaan ze de oven in.
Een simpele manier voor alles wat je lekker frituurt of in de oven laat bakken!
In italië valt dit gerechtje onder de cotolette di finocchi. Alleen het woord finnocchio vinden wij al leuk. (spreek uit als fienokio). Wij komen regelmatig nog mensen tegen die echt nog nooit venkel hebben gegeten. Daarom is het des te leuker om wat vaker aandacht te besteden aan deze prachtige gezonde groenten. De verse glazende wit groene zien er fantastisch uit. Ze liggen ook nog wel eens een beetje gerimmeld in de super, neem ze dan niet mee. Venkel is heerlijk fris en knapperig. De anijsachtige smaak is heerlijk om rauw te eten. Ben je bij ons aan het borrelen dan vind je deze altijd in gesneden stukjes op de borrelplank. Het loof is ook lekker de over de salade.
Nieuwsgierig naar onze recepten met venkel? Probeer eens Salade met bloedsinaasappel en venkel, Romige kip met venkel en doperwtjes of de risotto met bloedsinaasappel en venkel.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Paneer mengselDoe het paneermeel, samen met geraspte parmezaanse kaas, fijn gesneden peterselie en wat zout en peper in een schaaltje. |
2
Done
1 minuut
|
VenkelSnijd de gewassen venkel in 4 plakken. |
3
Done
|
EiKluts een eitje. |
4
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
5
Done
|
PanerenHaal de venkel plakken door het geklutste ei en direct daarna door de paneer. |
6
Done
35 minuten
|
OvenDe venkel mag in de oven voor ongeveer 35 minuten. |