Ingredients
-
2 Zoete aardappel
-
3 eetlepel Maizena
-
2 theelepel Rode paprika
-
1 theelepel Knoflookpoeder
-
naar smaak Zout
-
Scheut Olijfolie
Directions
Houden jullie ook zo van korkante zoete aardappel frietjes?
Wij wel… En wij vinden dat dat gewoon moet kunnen. Een zoete aardappel frietje is super lekker, zit boordevol vitamine A en C, maar verder is het niet gezonder dat de gewone aardappel. Waarmee je het eet, dat is nou weer net het verschil. Deze komen uit de oven en zonder een frituur maak je sowieso al gezondere frieten. Lekker dippen in mayonaise is natuurlijk ook niet helemaal gezond, maar als je dat lekker vind dan gewoon lekker doen!
Wij hebben er een verrukkelijke avocado saus bij gemaakt. Heerlijk met verse kruiden, en wat pit van een rode peper.
Met ons recept heb je gegarandeerd de lekkerste krokante frietjes. Met een paar tips gaat dit jou ook lukken!
Steps
1
Done
1 uur
|
Zoete aardappelSchil je aardappel, en snij er mooie gelijke frietjes van. Doe dit in een schaal met ijskoud water en zet een uur in de koelkast. |
2
Done
|
DrogenLaat je aardappeluitlekken en droog ze goed, bijvoorbeeld in een theedoek. |
3
Done
200 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 200°. |
4
Done
5 minuten
|
MaizenaDoe je droge friet in een plastic zak en doe je maïzena erbij. Meng dit goed zodat al je frietjes een laagje maïzena hebben. |
5
Done
30 minuten
|
BakkenDoe je bakplaat met friet in de oven, wanneer ze bubbelen in de olie laat je het deurtje van de oven 2 seconden even open zodat het stoom kan verdwijnen. Op deze manier krijg je wat krokantere laagjes. |
6
Done
10 minuten
|
Na bakkenWanneer ze klaar zijn na doe je de oven uit en laat de friet nog 10 tot 15 minuten in de warme oven zitten. |
7
Done
|
ServerenServeer ze altijd warm, en wil je ze wat zouter dan draai je je zoutmolen er nog even over. |