Ingredients
-
Bodem
-
200 gram kruidnoten
-
100 gram roomboterGesmolten
-
Vulling
-
500 gram roomkaas
-
125 gram zure room
-
2 eetlepel bloem
-
1 theelepel vanille extract
-
3 eierenOp kamertemperatuur
-
50 gram Suiker
-
1 itroen citroenrasp
-
3 eetlepel citroensap
-
Topping
-
50 gram kruidnotenJe favo smaak
-
3 eetlepel speculoospastaGesmolten
-
Sinterklaas snoep goed snoepgoed
Directions
Kruidnoten speculoos cheesecake!
Het is al bijna 5 december en dat betekent heel veel kadootjes , snoepen en surprises. Voor José was dit vroeger helemaal een gekte. Begin van december was de beste tijd van mijn jeugd. Eind november samen met mijn drie zussen schoentje zetten. En zingen als een malle. Met super grote winterwortelen van de boer naast ons moest zwarte piet toch wel een kado brengen.
Naast het vijf december was ik ook nog eens op drie december jarig. Tja ik kreeg kadootjes voor het hele jaar. Wel een beetje veel allemaal, maar toch denk ik met een glimlach aan die tijd.
Toen Mariëlla en haar broertje Giacomo klein waren maakte we er ook altijd een groot feest van, samen met nichtjes en neefjes. Met een buurman die de kruidnoten door de gang smeet was de spanning niet te stuiteren. Mariëlla was als klein meisje zo’n beetje bang voor haar eigen schaduw, en altijd zichtbaar opgelucht wanneer de Sint en pieten de deur weer uit waren.
Tegenwoordig vieren we de kerst met kleine kadootjes van paps en mams. Dit jaar gaan we met mijn verjaardag een dobbelspel spelen. Ben benieuwd.
Deze cheesecake past er helemaal bij, alhoewel Mariëlla er niet helemaal een groot fan van is. Wie weet dat ze deze versie met kruidnootjes bodem, en speculoos topping wel lekker vindt. Anders eet ze vast alleen de cappuccino.
CHEESECAKE
Voor de kruidnoten speculoos cheesecake hebben we ons vaste recept gebruikt. Een super makkelijk en fijn recept waar je alle kanten mee op kunt. Inmiddels hebben we al heel veel versies hiermee gemaakt. Ons lievelings cheesecake is de Aardbeien cheesecake gebaseerd op de cheesecake van de Cheesecake Factory. Ook de White chocolate macadamia nut cheesecake is een toppertje.
Wil je iets totaal anders maak eens de Aperol Spritz cheesecake of de Zebra cheesecake.
Steps
1
Done
2 minuten
|
BakblikNeem een springvorm van 20 cm. Beboter de bodem en leg daar bakpapier op, klik de rand erop. |
2
Done
3 minuten
|
Kruidnootjes bodemVerkruimel de kruidnootjes in een keukenmachine of tussen en theedoek die je met een deegroller fijn slaat. |
3
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 155 graden. |
4
Done
2 minuten
|
BodemDruk het kruimel mengsel op de bodem. Wij gebruiken een glas of lepel om dit aan te drukken. Zet even in de koelkast. |
5
Done
5 minuten
|
VullingGebruik een mixer om de vulling te maken. |
6
Done
55 minuten
|
OvenSchenk het beslag op de bodem en zet deze ongeveer 55 in de oven. |
7
Done
60 minuten
|
AfkoelenHoud de cheesecake tijdens het bakken goed in de gaten. De bovenkant wordt geel tot lichtbruin. |
8
Done
2 minuten
|
ToppingSmelt de speculoos in de magnetron of au bain Marie . ( in pannetje met heet water, hierop een schaaltje met de speculoos. |