0 0
Kruidnoten speculoos cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
200 gram Kruidnootjes
100 gram Roomboter Gesmolten
Vulling
500 gram Roomkaas
125 gram Zure room
2 eetlepel Bloem
1 theelepel Vanille extract
3 eieren Op kamertemperatuur
50 gram Suiker
1 itroen citroenrasp
3 eetlepel Citroensap
Topping
50 gram Kruidnootjes Je favo smaak
3 eetlepel Speculoos pasta Gesmolten
Sinterklaas snoep goed Snoepgoed

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kruidnoten speculoos cheesecake

Zeer toepasselijk met de verjaardag van Sinterklaas

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Topping

Directions

Share

Kruidnoten speculoos cheesecake!

Het is al bijna 5 december en dat betekent heel veel kadootjes , snoepen en surprises. Voor José was dit vroeger helemaal een gekte. Begin van december was de beste tijd van mijn jeugd. Eind november samen met mijn drie zussen schoentje zetten. En zingen als een malle. Met super grote winterwortelen van de boer naast ons moest zwarte piet toch wel een kado brengen.
Naast het vijf december was ik ook nog eens op drie december jarig. Tja ik kreeg kadootjes voor het hele jaar. Wel een beetje veel allemaal, maar toch denk ik met een glimlach aan die tijd.
Toen Mariëlla en haar broertje Giacomo klein waren maakte we er ook altijd een groot feest van, samen met nichtjes en neefjes. Met een buurman die de kruidnoten door de gang smeet was de spanning niet te stuiteren. Mariëlla was als klein meisje zo’n beetje bang voor haar eigen schaduw, en altijd zichtbaar opgelucht wanneer de Sint en pieten de deur weer uit waren.
Tegenwoordig vieren we de kerst met kleine kadootjes van paps en mams. Dit jaar gaan we met mijn verjaardag een dobbelspel spelen. Ben benieuwd.
Deze cheesecake past er helemaal bij, alhoewel Mariëlla er niet helemaal een groot fan van is. Wie weet dat ze deze versie met kruidnootjes bodem, en speculoos topping wel lekker vindt. Anders eet ze vast alleen de cappuccino.

CHEESECAKE

Voor de kruidnoten speculoos cheesecake hebben we ons vaste recept gebruikt. Een super makkelijk en fijn recept waar je alle kanten mee op kunt. Inmiddels hebben we al heel veel versies hiermee gemaakt. Ons lievelings cheesecake is de Aardbeien cheesecake gebaseerd op de cheesecake van de Cheesecake Factory. Ook de White chocolate macadamia nut cheesecake is een toppertje.
Wil je iets totaal anders maak eens de Aperol Spritz cheesecake of de Zebra cheesecake.

 

Steps

1
Done
2 minuten

Bakblik

Neem een springvorm van 20 cm. Beboter de bodem en leg daar bakpapier op, klik de rand erop.
Bekleed ook de beboterde binnen zijkant met bakpapier.

2
Done
3 minuten

Kruidnootjes bodem

Verkruimel de kruidnootjes in een keukenmachine of tussen en theedoek die je met een deegroller fijn slaat.
Roer hier de gesmolten boter.

3
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 155 graden.

4
Done
2 minuten

Bodem

Druk het kruimel mengsel op de bodem. Wij gebruiken een glas of lepel om dit aan te drukken. Zet even in de koelkast.

5
Done
5 minuten

Vulling

Gebruik een mixer om de vulling te maken.
Doe de roomkaas in de beslagkom en voeg de bloem toe. Goed roeren (10 sec)
Voeg de vanille, zure room, suiker, citroen rasp en sap toe. Goed mengen ( 15 sec)
Voeg dan één voor één de eieren toe. Na elk ei 10 sec mixen.
Een voordeel van rustig mixen is dat er geen lucht in komt die er tijdens het bakken weer kunnen ontsnappen.

6
Done
55 minuten

Oven

Schenk het beslag op de bodem en zet deze ongeveer 55 in de oven.
Heb je een stoom bakoven voeg 30% stoom toe.

7
Done
60 minuten

Afkoelen

Houd de cheesecake tijdens het bakken goed in de gaten. De bovenkant wordt geel tot lichtbruin.
Soms ontstaat er een scheurtje, dit is niet erg.
Na het bakken laat je de cheesecake afkoelen in de oven met deurtje ietsje open.( een uur)
Daarna zet je het minimaal 4 uur in de koelkast, met het bakblik eromheen.

8
Done
2 minuten

Topping

Smelt de speculoos in de magnetron of au bain Marie . ( in pannetje met heet water, hierop een schaaltje met de speculoos.
Verdeel er je favoriete Sinterklaas snoepjes , chocolade of kruidnootjes op. Wij hadden verrukkelijke kruidnootjes met cappuccino smaak.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gehaktballetjes van Jonnie Boer
previous
Gehaktballetjes van Jonnie Boer
zalm met pistache korst
next
Zalm met pistache korst uit de oven!
Gehaktballetjes van Jonnie Boer
previous
Gehaktballetjes van Jonnie Boer
zalm met pistache korst
next
Zalm met pistache korst uit de oven!

Add Your Comment