0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De cake
150 gram Fijne kristalsuiker
3 eieren
1 tl Vanille extract
60 gram Boter Gesmolten
1 tl Bakpoeder
Een snuf Zout
Glazuur
300 gram Poedersuiker
50 gram Cacao poeder
110 ml Melk
50 gram Boter
Overig
Een paar lepels Aardbeienjam
150 gram Gemalen kokos
Lamingtons uit Australië

Lamingtons uit Australië

De lekkerste cake gebakjes!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • De cake

  • Glazuur

  • Overig

Directions

Share

Lamingtons uit Australië!

Ik (Mariëlla) ben groot fan van het programma Masterchef. Met name de Austraslische versie maar ook USA, met Gordon Ramsay. Ik kijk dan ook regelmatig oude seizoenen terug. Op dit moment kijken wij weer wat afleveringen uit Masterchef Australië. Hierin zag ik dat iemand een lamington inspired dish had gemaakt. Lamingtons uit Australië.. hmm die zijn lekker. Dat moest en zou ik natuurlijk gaan maken!

Eigenlijk is het erg simpel. Een lamington is een cake (spongecake) gevuld met jam en daarna in een chocolade glazuur gedipt en door de kokosflakes gehaald. Echt een heerlijk gebakje voor bij de koffie! Sommige mensen skippen het jam laagje maar ik vind die juist heel erg lekker er tussen. Ik heb zelf aardbeienjam gebruikt maar andere smaakjes werken net zo goed!

Was jij bekend met dit lekkere cakeje?

Wellicht kennen jullie de muffins ietsje beter. Ook lekker zeker die Mariëlla altijd maakt. Die zal er al heel wat gemaakt hebben in haar leven.

Kijk eens naar de volgende opties: Amandel abrikozen muffins, grote blueberry muffins, of deze pumpkin spice bananen muffins.

Geschiedenis van de Lamingtons 

Lamingtons zijn een Australische lekkernij die zijn oorsprong vindt in de vroege 20e eeuw. Hoewel de exacte herkomst wordt betwist, wordt over het algemeen aangenomen dat het vernoemd is naar Charles Cochrane-Baillie, de 2e baron Lamington, die gouverneur was van Queensland.

Een ware traktatie

Deze traktatie bestaat uit vierkante stukjes luchtige cake, meestal vanille, bedekt met een laag chocoladeglazuur en bestrooid met geraspte kokosnoot. Lamingtons hebben zich verspreid over Australië en worden vaak geassocieerd met fundraising-evenementen en bijeenkomsten. Ze zijn geliefd om hun eenvoudige, maar heerlijke combinatie van texturen en smaken.

Steps

1
Done
10 minuten

Beslag maken

Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Mix de boter en de suiker in een kom voor ongeveer 5 minuten. Je ziet dat het mengsel witter aan het worden is tijdens het mixen. Zeef de bloem en voeg dit toe aan het mengel. Voeg ook het zout en de bakpoeder toe en mix allemaal kort met elkaar. Voeg nu ook de gesmolten boter en het vanille extract toe en mix nog heel kort.
Vet een brownie vorm in of leg bakpapier in de vorm. Giet het beslag in de vorm en stop deze in de oven voor 25 minuten op 175 graden.

2
Done
15 minuten

Afkoelen

Laat de cake goed afkoelen als hij uit de oven komt. Eerst in de vorm en daarna nog even uit de vorm.

3
Done
5 minuten

Vullen

Wanneer de cake goed is afgekoeld kun je hem in de lengte door midden snijden met een groot mes.
Verwijder de bovenste laag en smeer jam op de onderste laag cake. Plaatst daarna de bovenste er weer op.
Snijd nu de cake in stukjes.

4
Done
5 minuten

Glazuur maken

Verwarm de melk en de boter.
Meng de poedersuiker met de cacaopoeder. Giet daarna het melk mengsel erbij en roer tot een mooie glazuur.

5
Done
5 minuten

Dippen

Dip de stukjes cake in de chocolade glazuur. Ik heb dit met een tang gedaan zodat je handen niet zo vies worden.
Dit ze daarna direct in een bakje met alle kokosflakes.

6
Done
10 minuten

Afkoelen

Zet de lamingtons in de koelkast en laat de chocolade wat hard worden.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bladerdeeg hapje met rode ui
previous
Bladerdeeg pakketje met rode ui
Pesto gnocchi uit de oven
next
Pesto gnocchi uit de oven
Bladerdeeg hapje met rode ui
previous
Bladerdeeg pakketje met rode ui
Pesto gnocchi uit de oven
next
Pesto gnocchi uit de oven

Add Your Comment