Ingredients
-
De cake
-
150 gram Fijne kristalsuiker
-
3 eieren
-
1 tl Vanille extract
-
60 gram BoterGesmolten
-
1 tl Bakpoeder
-
Een snuf Zout
-
Glazuur
-
300 gram Poedersuiker
-
50 gram Cacao poeder
-
110 ml Melk
-
50 gram Boter
-
Overig
-
Een paar lepels Aardbeienjam
-
150 gram Gemalen kokos
Directions
Lamingtons uit Australië!
Ik (Mariëlla) ben groot fan van het programma Masterchef. Met name de Austraslische versie maar ook USA, met Gordon Ramsay. Ik kijk dan ook regelmatig oude seizoenen terug. Op dit moment kijken wij weer wat afleveringen uit Masterchef Australië. Hierin zag ik dat iemand een lamington inspired dish had gemaakt. Lamingtons uit Australië.. hmm die zijn lekker. Dat moest en zou ik natuurlijk gaan maken!
Eigenlijk is het erg simpel. Een lamington is een cake (spongecake) gevuld met jam en daarna in een chocolade glazuur gedipt en door de kokosflakes gehaald. Echt een heerlijk gebakje voor bij de koffie! Sommige mensen skippen het jam laagje maar ik vind die juist heel erg lekker er tussen. Ik heb zelf aardbeienjam gebruikt maar andere smaakjes werken net zo goed!
Was jij bekend met dit lekkere cakeje?
Wellicht kennen jullie de muffins ietsje beter. Ook lekker zeker die Mariëlla altijd maakt. Die zal er al heel wat gemaakt hebben in haar leven.
Kijk eens naar de volgende opties: Amandel abrikozen muffins, grote blueberry muffins, of deze pumpkin spice bananen muffins.
Geschiedenis van de Lamingtons
Lamingtons zijn een Australische lekkernij die zijn oorsprong vindt in de vroege 20e eeuw. Hoewel de exacte herkomst wordt betwist, wordt over het algemeen aangenomen dat het vernoemd is naar Charles Cochrane-Baillie, de 2e baron Lamington, die gouverneur was van Queensland.
Een ware traktatie
Deze traktatie bestaat uit vierkante stukjes luchtige cake, meestal vanille, bedekt met een laag chocoladeglazuur en bestrooid met geraspte kokosnoot. Lamingtons hebben zich verspreid over Australië en worden vaak geassocieerd met fundraising-evenementen en bijeenkomsten. Ze zijn geliefd om hun eenvoudige, maar heerlijke combinatie van texturen en smaken.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Beslag makenVerwarm de oven voor tot 175 graden. |
2
Done
15 minuten
|
AfkoelenLaat de cake goed afkoelen als hij uit de oven komt. Eerst in de vorm en daarna nog even uit de vorm. |
3
Done
5 minuten
|
VullenWanneer de cake goed is afgekoeld kun je hem in de lengte door midden snijden met een groot mes. |
4
Done
5 minuten
|
Glazuur makenVerwarm de melk en de boter. |
5
Done
5 minuten
|
DippenDip de stukjes cake in de chocolade glazuur. Ik heb dit met een tang gedaan zodat je handen niet zo vies worden. |
6
Done
10 minuten
|
AfkoelenZet de lamingtons in de koelkast en laat de chocolade wat hard worden. Eetsmakelijk! |