0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
half recept Italiaanse ragu saus van nonnna
pakket verse vellen Lasagne vellen of zelf maken
1 bol Mozzarella
2 handen Parmezaanse kaas geraspt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lasagne muffins

Lasagne muffins

Een hartige lasagne muffin smaakt fantastisch

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Lasagne muffins!

Tijdens het ontdooien van de vriezer, kom je vaak vele bakjes tegen. Tegen beter weten in stoppen wij alle leftovers in de vriezer, om vervolgens een half jaar later weg te gooien. Wanneer wij lasagne maken dan gebruiken we altijd ons recept van Italiaanse ragu saus van Nonna. Natuurlijk altijd een pan vol en meer dan voldoende voor een schaal lasagne. Voor oudejaarsavond willen we altijd kleine hapjes. We zitten namelijk de hele dag aan de zelfgemaakte oliebollen en dan s’avonds is het echt een snack dag.

Een schaal lasagne is dan een beetje veel, maar deze kleine lasagne muffins zijn helemaal geschikt. Met een restant filodeeg gingen we aan de slag, deze kwam namelijk ook uit de vriezer. Helaas was dit zo oud dat alles brak en toch echt zelf pastadeeg moest maken. Dit is namelijk lekker flexibel om mooi in de muffin vormpjes te duwen. Lekker gevuld met saus, mozzarella en parmezaanse kaas. Deze komen zeker op de borrel snack tafel want ze smaakte fantastisch!

Natuurlijk kun je ook een grote schaal maken, maar wil je een CookingQueen lasagne dan heb je wel iets te kiezen. Een basis klassieke lasagne is altijd top. Deze is weer een tikje anders met het recept groene lasagne al ragu. Een voortreffelijke vegetarische versie is de lasagne vellen met gnudi vulling en aubergine. Een open lasagne is een feestje en onze laatste versie lasagne van spruitjes pesto wil je zeker proberen. We hopen niet dat de keuze te moeilijk is.

Heel veel kookplezier, en mocht je iets lekkers maken zijn we heel blij met een foto.

Steps

1
Done

Ragu saus

Maak de helft van het recept Italiaanse ragu saus van Nonna. Zie link in verhaal,
Je zal wel iets overhouden,
Je kunt er ook voor kiezen om je eigen pasta saus te maken. Wij willen met dit recept voornamelijk de manier laten zien.

2
Done

Lasagne vellen

Wij maken graag ons eigen deeg. Doordat dit vers is kun je dit makkelijker verwerken.
Maak je het niet zelf, koop dan vers deeg uit de supermarkt. Kook de dit heel even minuut in heet water.
Na het blancheren druk je 6 grote rondes uit het deeg met kookringen.
Met een kleine kook ring druk je 12 kleine rondes uit.

3
Done

Muffinvorm

Vet de muffinvorm in met kwastje olijfolie.

4
Done

Vullen

Leg in elk gat een grote ronde pastavel en duw dit een beetje vast.
Schep hier een lepel saus op, gevolgd door wat parmezaanse kaas,
Hierop een kleine ronde pastavel, saus,kaas en laatste pastavel plus saus, mozzarella en parmezaanse kaas.
Eet je ze niet direct, dan zet je ze koud.

5
Done
30 minuten

Oven

Bak de lasagne muffins in een hete oven van 185 graden af. Ongeveer 30 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Risotto met truffel
previous
Truffel risotto met gegrilde asperges
next
Oliebollen bananenbrood
Risotto met truffel
previous
Truffel risotto met gegrilde asperges
next
Oliebollen bananenbrood

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment