0 0
Lasagne pompoen met gekarameliseerde ui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gekarameliseerde uien
6 uien
1 klont roomboter
1 scheutje olijfolie
1 scheut balsamico crema of balsamico
Naar smaak zout en peper
Pompoen
1 flespompoen
flinke scheut olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Extra
1 1 x recept bechamelsaus
2 bol buffalo mozzarella
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Lasagne pompoen met gekarameliseerde ui

Een zalige combinatie!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Gekarameliseerde uien

  • Pompoen

  • Extra

Directions

Share

Lasagne met pompoen met gekarameliseerde ui – een verrassend lekkere ovenschotel

Ben je toe aan een lasagne die net even anders is? Deze lasagne met pompoen met gekarameliseerde ui is een smaakvolle, vegetarische variant die perfect past bij de zomer, herfst en winter. De zoete uien, langzaam gekarameliseerd tot pure perfectie, combineren heerlijk met de zachte, geroosterde pompoen en romige bechamelsaus. Een ovenschotel waar je niet vanaf kunt blijven!

De magie van gekarameliseerde ui

Wie eenmaal de smaak van gekarameliseerde ui te pakken heeft, wil nooit meer zonder. De diepe, zoete smaak ontstaat door uien heel langzaam te garen in boter en olijfolie, met een vleugje balsamico voor extra diepte. Hoewel het misschien niet de meest traditionele Italiaanse combinatie is, zorgt deze ui voor een ongekende smaakboost. Zelfs onze Italiaanse vriend, die in eerste instantie twijfelde, was helemaal om na de eerste hap!

Tijdens het karamelliseren van de uien kun je alvast de pompoen in dunne plakken snijden en in de oven roosteren. Door de pompoen te besprenkelen met olijfolie en te kruiden naar smaak, wordt hij heerlijk zacht en vol van smaak. Dit geeft de lasagne een extra rijke en romige structuur.

Een lasagne bouwen vol smaak

Bij een goede lasagne draait alles om laagjes. Eerst een laag geroosterde pompoen, gevolgd door een laag smeuïge gekarameliseerde uien. Hierover komt een royale hoeveelheid mozzarella en natuurlijk een flinke schep bechamelsaus. Vervolgens de lasagnebladen erop, en zo ga je door tot je een prachtig opgebouwde ovenschotel hebt. De bovenste laag wordt afgemaakt met extra bechamelsaus en een handje geraspte kaas voor die onweerstaanbare, goudbruine korst.

Zelf bechamelsaus maken – sneller dan je denkt

Zelf bechamelsaus maken is ontzettend eenvoudig en het tilt je lasagne direct naar een hoger niveau. Een combinatie van boter en bloem vormt de basis, waarna warme melk langzaam wordt toegevoegd tot een zijdezachte saus ontstaat. Een snufje versgeraspte nootmuskaat maakt het helemaal af. Zodra je dit een keer zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer terug naar kant-en-klare sauzen.

Meer lasagne-inspiratie

Voor wie niet genoeg kan krijgen van lasagne, zijn er eindeloos veel heerlijke varianten om te proberen. Een aubergine lasagne biedt een Mediterrane twist, terwijl een herfstlasagne met champignons perfect past bij koude dagen. Wie van een chique uitstraling houdt, kan kiezen voor een open lasagne, terwijl een ravioli lasagne juist een speelse en verrassende combinatie van twee Italiaanse klassiekers is. En voor de echte avonturiers is er zelfs een lasagne sandwich, een variant die je gewoon een keer geprobeerd moet hebben!

Welke lasagne ga jij als eerste maken? Laat het ons weten in de reacties!

Steps

1
Done
40 minuten

Gekarameliseerde uien

Snijd de uien in dunne ringen (bij voorkeur met een mandoline).
Verhit de boter en olijfolie in een pan op laag vuur.
Voeg de balsamicoazijn en een snufje zout toe. Laat dit ongeveer 40 garen op lage temperatuur met deksel op de pan.
Regelmatig roeren.

2
Done
30 minuten

Pompoen

Snijd de pompoen in dunne plakken, besprenkel met olijfolie, voeg Italiaanse kruiden naar smaak toe en bak ze op 200°C tot ze heerlijk zacht en licht gekaramelliseerd zijn.

3
Done
10 minuten

Bechamelsaus

Maak 1 keer het recept bechamelsaus. Recept link staat in het verhaal.

4
Done

Laagjes

Begin met een laag geroosterde pompoen.
Voeg daar een laag gekarameliseerde uien aan toe.
Bestrooi met mozzarella en een flinke schep bechamelsaus.
Bedek met gedroogde lasagnebladen en herhaal dit proces tot je schaal vol is.
Eindig met een extra laag bechamelsaus en een topping van geraspte kaas.

5
Done
40 minuten

Oven

Zet de ovenschaal 40 minuten op 200°C in de oven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten
previous
Stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten
kaassoufflé broodje van Fort Negen
next
Kaassoufflé broodje van Fort Negen
stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten
previous
Stokbrood met olijven en zongedroogde tomaten
kaassoufflé broodje van Fort Negen
next
Kaassoufflé broodje van Fort Negen

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here