0 0
Lasagne sandwich

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 sneetjes brood
4 eetlepel ragusaus
4 eetlepel bechamelsaus
4 eetlepel geraspte mozzarella
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
1 eetlepel verse tijm

Lasagne sandwich

Toch wel het lekkerste Italiaanse broodje!

Ingredients

Directions

Share

Lasagne Sandwich: Een Overheerlijke Lunch met een Italiaanse Twist

Lasagne is bij ons thuis een favoriet gerecht. Het staat vaak op tafel tijdens etentjes, want het is makkelijk voor te bereiden en altijd een succes. Maar wat doe je met restjes? Zo ontstond de lasagne sandwich, een snelle en verrassend lekkere lunch die een dikke 10 verdient.

Hoe maak je de perfecte sandwich

Voor deze sandwich gebruiken we vers zuurdesembrood, maar elk brood volstaat. Het brood wordt royaal belegd met een dikke laag ragusaus en romige bechamelsaus. Daarbovenop komen mozzarella en Parmezaanse kaas, waarna het broodje even onder de grill of Airfryer gaat tot de kaas goudbruin en bubbelend is. Het resultaat? Een unieke smaakcombinatie die doet denken aan een lasagne, maar dan in een handzaam broodje.

Nonna haar ragu saus

De kracht van deze sandwich ligt in de kwaliteit van de ingrediënten. Onze Italiaanse ragu saus van Nonna wordt gemaakt volgens haar authentieke recept. Het begint met een basis van langzaam gesmoorde groenten zoals ui, wortel en bleekselderij. Daarna komt het gehakt erbij, gevolgd door gezeefde tomaten. Door de saus op laag vuur te laten sudderen, ontwikkelen de smaken zich optimaal. Dit familierecept smaakt zoveel beter dan een saus uit een potje, en het is ideaal om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen. Ook perfect voor onze klassieke lasagne en de overheerlijke ravioli lasagne!

Hoe maak je bechamelsaus

Ook de bechamelsaus 2 soorten maken we altijd zelf. Het lijkt misschien lastig, maar dat valt reuze mee. Het begint met een roux van boter en bloem, waaraan je langzaam melk toevoegt tot je een gladde, romige saus krijgt. Met een snufje nootmuskaat, zout en peper is het de perfecte aanvulling op de hartige ragusaus.

Deze sandwich is niet alleen heerlijk, maar ook een duurzame manier om restjes te gebruiken. Een knapperig broodje, smeuïge saus en gesmolten kaas: eenvoudiger kan bijna niet, maar de smaak is ongeëvenaard. Dus, de volgende keer dat je lasagne maakt, houd wat saus apart en geniet van deze Italiaanse twist. Buon appetito!

Steps

1
Done

Brood

Snijd 2 mooie plakken brood.
Besmeer met ragu (recept link in verhaal)
Hierop een laagje bechamelsaus (recept link in verhaal)
Top af met geraspte mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas.
Eindig met verse tijmblaadjes erover.

2
Done

Roosteren

Rooster de broodjes 5 minuten in de Airfryer op 200°C.
Je kunt ook roosteren onder de grill in de oven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zelf zuurdesembrood bakken
previous
Zelf zuurdesembrood bakken
Gehaktschotel met bloemkool en champignons
next
Gehaktschotel met bloemkool en champignons
Zelf zuurdesembrood bakken
previous
Zelf zuurdesembrood bakken
Gehaktschotel met bloemkool en champignons
next
Gehaktschotel met bloemkool en champignons

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here