Ingredients
-
2 schijven PompoenGeroosterd
-
2 stengels Bleek selderij
-
3 Wortel
-
1 Sjalot
-
1 blokje groenten bouillon
-
3 blaadjes Salie
-
Halve theelepel Chili poeder
-
Naar smaak zout en peper
-
500 ml Water
-
Extra
-
3 plakjes parmaham
Directions
Leftover groentensoep!
Men neme… alle over gebleven groenten uit de koelkast. Het mag een plekje hebben, beetje verlept zijn.
Maandag is bij ons echt een soepdag. En ooohhh een warme bakje verse zelfgemaakte gemaakte soep is gewoon het allerlekkerste. Omdat we veel koken hebben we standaard van alles in huis. Ook Jo is vaak een beetje inhalig wanneer het tweede zakje gratis is. Terplekke poppen er dan allemaal gerechten op, maar uiteindelijk lukt het ons niet om alles te verwerken.
Dus op maandag trekken we de koelkast open op zoek naar de vergeten groentjes. Dit keer lagen er wortels, bleekselderij en geroosterde pompoen te wachten op een eindbestemming. De hele familie in de pan samen met sjalot, salie, bouillonblokje en pittige chilipoeder. Met een parmaham krokantje en wat pompoen pitten. Of het lekker was? Het was absoluut verrukkelijk en deze simpele combinatie de moeite waard om het met jullie te delen!
Wil je liever een vegetarische leftover groentensoep versie dan laat je natuurlijk de krokante parmaham achterwege.
Eigen gemaakte soep smaakt altijd het lekkerste. We weten nog dat vroeger oma de lekkerste zelfgemaakte groentensoep maakte. Natuurlijk met balletjes en iets van een schenkel erbij. Dit aten we op zondag. Als oma geen zin had dan pakje ze ook wel een pakje en deed daar extra vermicelli. Wij weten dat het altijd heerlijk was.
Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!
Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.
Steps
1
Done
30 minuten
|
GroentenWas en snijd alle ingrediënten in stukjes. |
2
Done
30 minuten
|
KokenKook de groenten samen met een groenten bouillonblokje, zout en peper, salie en chilipoeder. |
3
Done
15 minuten
|
Parmaham (optioneel)Leg de plakjes ham op een bakblik en bak het 15 minuten in de oven op 200 graden. |
4
Done
2 minuten
|
PureerPureer de soep met een staafmixer. |
5
Done
|
ServerenServeer met fijn gehakte parmaham en wat verse pompoen pitten. |