Ingredients
-
Bord
-
180 gram koekjesBijvoorbeeld Mc Vities van Verkade
-
100 gram roomboter
-
Vulling
-
500 gram roomkaas
-
125 gram zure room
-
2 eetlepel bloem
-
1 theelepel vanille extract
-
3 eieren
-
100 gram fijne kristalsuiker
-
3 eetlepel citroensap
-
1 eetlepel citroenrasp
-
Merengue
-
Van 3 eieren eiwit
-
100 gram fijne kristalsuiker
-
1 theelepel citroensap
-
Snuf zout
-
Extra
-
250 ml Lemoncurd
Directions
Als we ergens dol op zijn, dan is het wel lemon meringue cheesecake. Vooral José kan geen genoeg krijgen van cheesecake, terwijl Mariëlla het liefst bakt met citroen en een dikke laag meringue. Als je dan toch samen aan de slag gaat, waarom dan niet onze beide favorieten combineren in één taart? Een heerlijke, frisse, zomerse combinatie!
Hoe bak je cheesecake?
We horen vaak dat het bakken van een cheesecake lastig kan zijn. Vaak scheurt hij of krijgt de structuur niet de juiste textuur. Om dit te voorkomen, wordt er vaak gebakken in een waterbad. Maar sinds Mariëlla een combi-stoomoven van Miele heeft, is dit probleem verleden tijd en tovert ze de meest perfecte cheesecakes uit haar oven!
Voordelen van een combi-stoomoven
Het bakken van een cheesecake in een combi-stoomoven heeft verschillende voordelen:
• Gelijkmatige verwarming: Stoomovens zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling, wat helpt om de cheesecake zonder scheuren of barsten te bakken.
• Vochtigheid: De stoom creëert een vochtige omgeving, wat essentieel is voor het behoud van de romige textuur van de cheesecake. Dit voorkomt uitdroging en zorgt voor een gladde, zijdeachtige consistentie.
• Temperatuurcontrole: Hierdoor kan de cheesecake langzaam en gelijkmatig gaar worden, zonder dat de randen overkoken terwijl het midden nog rauw is.
Naast dat taarten bakken op deze manier heel eenvoudig wordt, heeft de combi-stoomoven nog veel meer voordelen. Wat wij, naast zijn prachtige uitstraling, het meest waarderen, zijn de vele ingebouwde programma’s. Het maakt koken en bakken zoveel makkelijker.
Ben je toe aan een nieuw keukenapparaat of misschien wel een hele nieuwe keuken? Stap dan eens binnen bij Keukenspecialisten. Ze zijn in heel Nederland te vinden en helpen je graag met het uitzoeken van jouw persoonlijke keuken. Bestel alvast kosteloos de belevingsgids. Hierin vind je alle nieuwe keukentrends!
*Voor deze lemon meringue cheesecake kun je zelf lemoncurd maken!
Steps
1
Done
2 minuten
|
BakblikWij gebruiken een bakblik 20 cm doorsnede. |
2
Done
4 minuten
|
BodemMaal de koekjes fijn en meng met gesmolten boter. |
3
Done
6 minuten
|
VullingWij gebruiken een keukenmachine. |
4
Done
55 minuten
|
OvenWe bakken de taart met 30% stoom en gebruiken programma combinatie koken + hetelucht op 155°C. |
5
Done
5 minuten
|
MeringueDoe de eiwitten in de kom van een standmixer of gebruik een handmixer. Begin met kloppen op een lage snelheid en voeg een snufje zout toe. Verhoog de snelheid naar middelhoog en voeg de suiker geleidelijk toe, een eetlepel per keer. Dit helpt de suiker op te lossen en zorgt voor een glanzende merengue. |
6
Done
5 minuten
|
Taart afmakenWanneer de cheesecake klaar en afgekoeld is dan kun je deze afmaken. |