0 0
Lemon meringue cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bord
180 gram koekjes Bijvoorbeeld Mc Vities van Verkade
100 gram roomboter
Vulling
500 gram roomkaas
125 gram zure room
2 eetlepel bloem
1 theelepel vanille extract
3 eieren
100 gram fijne kristalsuiker
3 eetlepel citroensap
1 eetlepel citroenrasp
Merengue
Van 3 eieren eiwit
100 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel citroensap
Snuf zout
Extra
250 ml Lemoncurd

Lemon meringue cheesecake

De perfecte cheesecake!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Bord

  • Vulling

  • Merengue

  • Extra

Directions

Share

Als we ergens dol op zijn, dan is het wel lemon meringue cheesecake. Vooral José kan geen genoeg krijgen van cheesecake, terwijl Mariëlla het liefst bakt met citroen en een dikke laag meringue. Als je dan toch samen aan de slag gaat, waarom dan niet onze beide favorieten combineren in één taart? Een heerlijke, frisse, zomerse combinatie!

Hoe bak je cheesecake?

We horen vaak dat het bakken van een cheesecake lastig kan zijn. Vaak scheurt hij of krijgt de structuur niet de juiste textuur. Om dit te voorkomen, wordt er vaak gebakken in een waterbad. Maar sinds Mariëlla een combi-stoomoven van Miele heeft, is dit probleem verleden tijd en tovert ze de meest perfecte cheesecakes uit haar oven!

Voordelen van een combi-stoomoven

Het bakken van een cheesecake in een combi-stoomoven heeft verschillende voordelen:

Gelijkmatige verwarming: Stoomovens zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling, wat helpt om de cheesecake zonder scheuren of barsten te bakken.
Vochtigheid: De stoom creëert een vochtige omgeving, wat essentieel is voor het behoud van de romige textuur van de cheesecake. Dit voorkomt uitdroging en zorgt voor een gladde, zijdeachtige consistentie.
Temperatuurcontrole: Hierdoor kan de cheesecake langzaam en gelijkmatig gaar worden, zonder dat de randen overkoken terwijl het midden nog rauw is.

Naast dat taarten bakken op deze manier heel eenvoudig wordt, heeft de combi-stoomoven nog veel meer voordelen. Wat wij, naast zijn prachtige uitstraling, het meest waarderen, zijn de vele ingebouwde programma’s. Het maakt koken en bakken zoveel makkelijker.

Ben je toe aan een nieuw keukenapparaat of misschien wel een hele nieuwe keuken? Stap dan eens binnen bij Keukenspecialisten. Ze zijn in heel Nederland te vinden en helpen je graag met het uitzoeken van jouw persoonlijke keuken. Bestel alvast kosteloos de belevingsgids. Hierin vind je alle nieuwe keukentrends!

*Voor deze lemon meringue cheesecake kun je zelf lemoncurd  maken!

 

 

Steps

1
Done
2 minuten

Bakblik

Wij gebruiken een bakblik 20 cm doorsnede.
Bekleed de bodem met bakpapier.

2
Done
4 minuten

Bodem

Maal de koekjes fijn en meng met gesmolten boter.
Druk dit op de bodem. Gebruik bijvoorbeeld een glas of lepel om aan te drukken.

3
Done
6 minuten

Vulling

Wij gebruiken een keukenmachine.
Klop de roomkaas met bloem (10 seconden)
Voeg het vanille extract toe samen met de zure room, suiker, rasp en sap van de citroen. Goed mengen (15 seconden)
Voeg één voor één de eieren toe. Na elk ei rustig mengen. (10 seconden)
Giet het mengsel in de bakvorm.

4
Done
55 minuten

Oven

We bakken de taart met 30% stoom en gebruiken programma combinatie koken + hetelucht op 155°C.
55 minuten in de oven.
Wanneer de bovenkant goudgeel ziet kan de oven uit.
Zet de deur op een kiertje en laat op deze manier de cheesecake een uur afkoelen.
Zet de taart nog 4 uur koud voordat je deze gaat afmaken.

5
Done
5 minuten

Meringue

Doe de eiwitten in de kom van een standmixer of gebruik een handmixer. Begin met kloppen op een lage snelheid en voeg een snufje zout toe.
Als de eiwitten schuimig beginnen te worden, voeg je het citroensap toe.

Verhoog de snelheid naar middelhoog en voeg de suiker geleidelijk toe, een eetlepel per keer. Dit helpt de suiker op te lossen en zorgt voor een glanzende merengue.
Blijf kloppen totdat de meringue stijve pieken vormt. Dit betekent dat de meringe stevig blijft staan wanneer je de garde optilt.

6
Done
5 minuten

Taart afmaken

Wanneer de cheesecake klaar en afgekoeld is dan kun je deze afmaken.
Smeer een laagje lemoncurd over de cheesecake. Je kunt zelf lemon curd maken.( zie receptlink in verhaal)
Daarop smeer je het geklopte eiwit.
Deze ga je afbranden met een brandertje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nutella Affogato
previous
Nutella affogato
pasticciotto uit Puglia
next
Pasticciotto uit Puglia
Nutella Affogato
previous
Nutella affogato
pasticciotto uit Puglia
next
Pasticciotto uit Puglia

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here