Ingredients
-
De koekbodem
-
300 gr Bloem
-
175 gram Boter
-
1 Ei dooier
-
40 gr Poedersuiker
-
2 el Koud water
-
Lemoncurd
-
2x de hoeveelheid Lemoncurd recept
-
Meringue
-
6 Eiwitten
-
100 gr Fijne kristalsuiker
Directions
Lemon Meringue taart!
Als ik (Mariëlla) moet kiezen wat mijn favorieten taartje of dessert vind dan zeg ik zonder te twijfelen een lemon meringue pie! Al zolang ik mij kan herinneren ben ik onwijs gek op citroen. Citroen drankjes, taarten, op vis, kip noem maar op. Ook ander citrus fruit kan ik enorm waarderen maar citroen zal denk ik altijd op nummer 1 bljiven. Ik maak daarom ook af en toe deze heerlijke lemon meringue pie. Expres niet te vaak.. want je raad het al, voor je het weet zit ik weer zo een hele taart op de vreten.
De lemon meringue stond op onze oude website. Het is dan ook een schande dat deze niet goed is overgekomen en dat het recept er nog op stond! Daarom heb ik het taartje nog maar weer gebakken (zo vervelend..), mooie foto’s gemaakt en het recept voor jullie uitgewerkt!
Hopelijk genieten jullie er net zo veel van als ik altijd doe! Enjoy!
Steps
1
Done
30 minuten
|
Bodem makenVerwam de oven voor op 180 graden. Maak een mooie bal van het deeg en leg deze in folie in de koelkast voor ongeveer 1 uurtje. |
2
Done
30 minuten
|
Lemoncurd makenMaak het recept van de lemoncurd. Gebruik dubbel de hoeveelheden! |
3
Done
5 minuten
|
Meringue makenKlop de eiwitten in een vetvrije kom met een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. |
4
Done
5 minuten
|
AfmakenSmeer de lemoncurd op de taartbodem. Daar boven op kun je de meringue verdelen. Dit mag gewoon met een lepel maar kan ook netjes met een spuitzak. Eetsmakelijk! |