0 0
Lemon Meringue taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De koekbodem
300 gr Bloem
175 gram Boter
1 Ei dooier
40 gr Poedersuiker
2 el Koud water
Lemoncurd
2x de hoeveelheid Lemoncurd recept
Meringue
6 Eiwitten
100 gr Fijne kristalsuiker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lemon Meringue taart

Mariëlla's favo taartje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De koekbodem

  • Lemoncurd

  • Meringue

Directions

Share

Lemon Meringue taart!

Als ik (Mariëlla) moet kiezen wat mijn favorieten taartje of dessert vind dan zeg ik zonder te twijfelen een lemon meringue pie! Al zolang ik mij kan herinneren ben ik onwijs gek op citroen. Citroen drankjes, taarten, op vis, kip noem maar op. Ook ander citrus fruit kan ik enorm waarderen maar citroen zal denk ik altijd op nummer 1 bljiven. Ik maak daarom ook af en toe deze heerlijke lemon meringue pie. Expres niet te vaak.. want je raad het al, voor je het weet zit ik weer zo een hele taart op de vreten.

De lemon meringue stond op onze oude website. Het is dan ook een schande dat deze niet goed is overgekomen en dat het recept er nog op stond! Daarom heb ik het taartje nog maar weer gebakken (zo vervelend..), mooie foto’s gemaakt en het recept voor jullie uitgewerkt!

Hopelijk genieten jullie er net zo veel van als ik altijd doe! Enjoy!

Steps

1
Done
30 minuten

Bodem maken

Verwam de oven voor op 180 graden.
Meng in een keukenmachine de bloem, boter (in blokjes, nog koud!) en poedersuiker tot het een kruimelig deeg is. Voeg dan de ei dooier en het water toe en draai tot het een mooi deegje is.

Maak een mooie bal van het deeg en leg deze in folie in de koelkast voor ongeveer 1 uurtje.
Haal je deeg uit de koelkast en rol op een keukenblad met bloem uit tot een mooie lap van ongeveer 3 mm.
Bekleed je ingevette bakvorm (mag rond of langwerpig zijn) met het deeg en prik er met een vork genoeg gaatjes in.
Leg er een bakpapiertje op en daarop bakgewichtjes of bonen. Zet de vorm in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Na 15 minuten haal je de bakgewichtjes weg en bak je de bodem nog even zonder voor nog eens 15 minuten.
Laat daarna afkoelen.

2
Done
30 minuten

Lemoncurd maken

Maak het recept van de lemoncurd. Gebruik dubbel de hoeveelheden!

3
Done
5 minuten

Meringue maken

Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
Wanneer de eiwitten mooi stijf zijn en glimmen zijn ze klaar.

4
Done
5 minuten

Afmaken

Smeer de lemoncurd op de taartbodem. Daar boven op kun je de meringue verdelen. Dit mag gewoon met een lepel maar kan ook netjes met een spuitzak.
Brand dan met een brandertje de meringue af.
Heb je deze niet? Stop de taart dan 5 minuten in de oven op de grill stand. Hou de taart dan goed in het oog. Het is zonde als deze te bruin wordt!

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kokos cake
previous
Kokos cake
Brownie met witte chocolade stukjes
next
Brownie met witte chocolade stukjes
Kokos cake
previous
Kokos cake
Brownie met witte chocolade stukjes
next
Brownie met witte chocolade stukjes

Add Your Comment