Ingredients
-
Bodem
-
150 gr bloem
-
100 gr boter
-
50 gr fijne kristalsuiker
-
Een snufje zout
-
1 tl vanille extract
-
Lemoncurd vulling
-
4 eieren
-
180 ml citroensapOngeveer 5/6 citroenen
-
120 gr fijne kristalsuiker
Directions
Lemoncurd koeken!
Ik (Mariëlla) ben zoals jullie misschien wel weten gek op citroen! Ik heb daarom altijd citroenen in huis en serveer het bij veel gerechten.
Ook vind ik het heerlijk om citroen in mijn water of thee te doen, zo krijg je weer wat extra vitamientjes binnen!
Dit heerlijke toetje of tussendoortje past daarom ook heel goed bij mij. Een krokante bodem met lemoncurd. De lemoncurd stol je als het waren in de oven waardoor je een heerlijk gebakje krijgt.
Ik heb deze lekkernij gegeten als toetje met een glaasje limoncello maar ook als tussendoortje kan ik het aanraden;)
Steps
1
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
10 minuten
|
Bodem makenMix alle ingredienten voor de bodem samen en kneed tot een goed samenhangend deegje. |
3
Done
5 minuten
|
Lemoncurd mengsel makenPers al het sap uit de citroenen en voeg de suiker en eieren toe aan het citroen sap. Mix goed. |
4
Done
2 minuten
|
SamenvoegenWanneer de bodem klaar is giet je het citroen sap mengsel op de bodem en zet je de vorm weer terug in de oven voor 25 minuten. |
5
Done
20 minuten
|
AfkoelenLaat de lemoncurd koek afkoelen en snij in vierkante stukken. |