Ingredients
-
1x Ons lemoncurd recept
-
125 gr Boter
-
100 gr Fijne kristalsuiker
-
van 1 citroen Citroen rasp
-
Een snufje Zout
-
225 gr Bloem
-
1 eieren
-
Directions
Lemoncurd koekjes!
Laatst had ik (Mariëlla) zelf limoncello gemaakt en dan gebruik je nogal wat citroenen… En je gebruikt alleen de schillen dus wat maak je dan met de citroenen zelf? Juist! Lemoncurd!
Lemoncurd kun je dan weer gebruiken voor van alles en nog wat. Ik maakte erg schattige kleine koekjes mee. Heerlijke koekjes met een kloddertje lemoncurd. Simpel maar erg lekker!
Steps
1
Done
35 minuten
|
Lemoncurd makenMaak lemoncurd volgens ons recept. De link kun je vinden in het teksje hierboven of zoek op 'lemoncurd' |
2
Done
3 minuten
|
MixenMix de koude stukjes boter met de bloem, suiker, ei, citroen raps en het snufje zout. |
3
Done
2 minuten
|
DeegMix of kneed er een mooi deegje van en doe de mooie deegbal in folie een uurtje in de koelkast. |
4
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 170 graden. |
5
Done
5 minuten
|
Koekjes makenHaal het deeg uit de koelkast en maak kleine balletjes van ongeveer zo groot als een golfbal. Druk de balletjes wat plat en smeer er een kloddertje lemoncurd op. |
6
Done
20 minuten
|
BakkenPlaatst de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes af voor 20 minuten op 170 graden. |
7
Done
|
AfkoelenLaat de koekjes afkoelen wanneer je ze uit de oven haalt. Ze worden namelijk nog iets harder. |