0 0
Limoncello icecream float

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
30 ml Limoncello
2 bolletjes Citroen sorbetijs
120 ml Prosecco Of meer
1 schijfje Citroen

Limoncello icecream float

Dit wil je deze zomer!!

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Limoncello icecream float!

Wij zijn helemaal in de zomerse mood. Het kan ons niet zonnig genoeg zijn. Je begrijpt dat wij nu al snakken naar de lekkerste zomerse drankjes. Kijk onze Aperol spritz blijft gewoon een topper maar we willen ook af en toe wel iets anders. Wij hebben vandaag toch iets lekkers voor jullie!! Zeker weten dat de Spritz even aan de kant gaat en deze limoncello icecream float een nieuwe hit gaat worden!

Wat is dit nu voor iets zaligs?

Een Limoncello Ice Cream Float is een verfrissend en smakelijk dessertdrankje dat bestaat uit Limoncello-likeur, citroensorbetijs en bruisend water of een andere koolzuurhoudende drank. Tja wij gaan voor een mooie prosecco , want als wij iets maken dan met de beste producten. Wanneer je de Bob bent is deze goed af te wisselen met bruisend water. Het is een variatie op de klassieke float, waarbij ijs en frisdrank worden gecombineerd.

Om een Limoncello Ice Cream Float te maken, volg je deze stappen:

Vul een mooi hoog glas met een flinke bol citroensorbetijs. Je kunt zelf bepalen hoeveel ijs je wilt gebruiken, afhankelijk van hoe romig je de float wilt hebben. Kijk maar eens naar dit filmpje hoe we dit maken.

Vervolgens giet je er limoncello  over. Wil je een iets sterkere variant dan doe je ietsje extra.
Giet langzaam bruisend water of prosecco erover.
Roer voorzichtig met een lange lepel zodat de ingrediënten zich vermengen. Het ijs zal beginnen te smelten en zich vermengen met de Limoncello en Prosecco.
Serveer de Limoncello Ice Cream Float direct en garneer indien gewenst met een schijfje citroen of een takje munt voor een extra decoratief tintje.
De Limoncello Ice Cream Float is een heerlijk zomerdrankje dat zowel verfrissend als zoet is. Het combineert de citroenachtige smaak van de Limoncello-likeur met het romige citroensorbetijs zorgt voor een heerlijke traktatie. Geniet ervan!

Tegenwoordig zijn er al verrukkelijke zero prosecco’s op de markt en zelfs een geweldige Limonzero.

Steps

1
Done

Limoncello sorbetijs prosecco

Schep twee bolletjes ijs in een mooi glas. Schenk de limoncello erop. Vul het glas af met prosecco.
Serveer met een schijfje citroen.

2
Done

Mocktail

Je kunt prosecco vervangen bruisend water. Ook zijn er zero limoncello en prosecco op de markt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Romige pasta met worst
previous
Romige pasta met worst
bruschetta aardbei burrata
next
Bruschetta aardbei burrata
Romige pasta met worst
previous
Romige pasta met worst
bruschetta aardbei burrata
next
Bruschetta aardbei burrata

Add Your Comment