0 0
Limoncello tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Lange vingers
250 ml slagroom
250 ml Mascarpone
2 eieren
4 eetlepel
100 ml lemoncurd
50 ml Limoncello
4 eetlepel

Limoncello tiramisu

Het ultieme zomerse dessert!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Onze onweerstaanbare limoncello tiramisu: een dessert waar je nooit genoeg van krijgt! Stel je de smaken voor van verse citroen, romige mascarpone en luchtige lange vingers, allemaal harmonieus samengebracht. Als tiramisu-specialisten blijven we telkens weer nieuwe, heerlijke varianten creëren.

Uit de Italiaanse keuken

Jaren geleden begonnen we met dit foodblog en onze authentieke tiramisu werd meteen een hit. Met een Italiaanse schoonmoeder en Nonna die ons inspireerden in hun knusse keukentje, delen we nu al hun favoriete recepten op onze website. Dit tiramisu-recept is zonder twijfel ons favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken en het beste tiramisu-recept dat je zult vinden.

Hoe maken we tiramisu?

We beginnen altijd met onze basisroom. Hiervoor kloppen we eigeel au bain-marie op met poedersuiker, waarna we het mengen met romige mascarpone. Vervolgens voegen we luchtige slagroom toe en spatelen we opgeklopt eiwit erdoor voor die extra zachte textuur.

Recent hebben we een heerlijke crema di limoncello gemaakt, een romige variant van de klassieke limoncello. Deze verrukkelijke drank geeft onze tiramisu een unieke twist. We weken de lange vingers in deze goddelijke limoncello voor een extra smaakexplosie. Natuurlijk kun je ook gewone limoncello gebruiken, maar we raden onze romige versie ten zeerste aan.

Bouw je tiramisu op met laagjes van lange vingers, verrukkelijke room en als extra traktatie zelfgemaakte lemon curd. De finishing touch? Een topping van krokante pistachenootjes. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke crunch, maar maakt het dessert ook visueel aantrekkelijk.

Serveer dit ultieme Italiaanse dessert met een glaasje limoncello en je feestmaal is compleet. Deze limoncello-tiramisu is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook een eyecatcher op elke tafel. Probeer dit heerlijke recept vandaag nog en geniet van de smaken van Italië in je eigen keuken!

Maak ook eens:

Zomerse vruchten tiramisu 

Aardbeien tiramisu taart

Pistache tiramisu

Tiramisu cheesecake

 

Steps

1
Done
10 minuten

Roomvulling

Scheid 2 eieren.
Klop 2 dooiers samen met poedersuiker au bain Marie. D.w.z. verwarm het ei en poedersuiker in een schaaltje die in een bakje kokend water staat.
Klop 5 minuten goed door elkaar en roer de mascarpone erdoor.
Zet koud.

2
Done
5 minuten

Eiwit slagroom

Klop de eiwit stijf.
Klop de slagroom lobbig.
Roer het mascarpone mengsel door de room en spatel het eiwit erdoor.
Zet koud in de koelkast.

3
Done
5 minuten

Laagjes maken

Schep room op de bodem van een schaal.
Hierop een Limoncello gedrenkte lange vingers.
Vervolgens een laag room met een dun laagje lemon curd.
Hier op weer in Limoncellog gedrenkte lange vingers en eindigt met room, lemon curd en gehakte pistache nootjes.

4
Done

Koelen

Het smaakt het lekkerst in wanneer je de schaal een nachtje in de koeling zet.

5
Done

Limoncello lemon curd

Je kunt de gewone Limoncello gebruiken of de Crema di Limoncello maken. ( recept link in verhaal)
Ook is lemon curd makkelijk zelf te maken. (zie recept link in verhaal)

6
Done

Alcoholvrije versie

Er is een alcoholvrije Limoncello te koop of gebruik een iets verdunde citroen limonade siroop.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
romige pasta pesto met ricotta
previous
Romige pasta pesto met ricotta
orange float
next
Orange float
romige pasta pesto met ricotta
previous
Romige pasta pesto met ricotta
orange float
next
Orange float

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here