0 0
Linzen aubergine stoofschotel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
1 grote Uien
250 gram Kastanje champignons
2 teentjes knoflook
225 gram Linzen Voorgekookt
150 ml Rode wijn
2 eetlepel Tomaten puree
1 Paddenstoel bouillonblokje
250 ml heet water
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Beide een theelepel zout en peper
12 takjes Platte peterselie
Puree
1 kleine Knolselderij
4 middel groot Kruimige aardappelen
1 blokje groenten bouillon
1 eieren
1 eetlepel Roomboter

Linzen aubergine stoofschotel

Een heerlijke vegetarische herfst stoof!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Puree

Directions

Share

Linzen aubergine stoofschotel!

Ohlala weer een schaal voor comfort food. Ben jij ook het type die niet altijd vlees op het bordje wil? Maar wel  dol bent op heerlijke stoofpotjes.? Voila, een perfect linzen aubergine stoofschotel waar je je vingers bij opeet. Das dan weer niet geheel vegetarisch…

Aubergine is een van onze lievelings groenten en wanneer je op de website kijkt zul je heel veel gerechten met aubergine vinden. Niet alleen in de zomer smaakt deze perfect maar ook nu we midden in de herfst zitten. De aubergine is lekker aangebakken samen met een uitje en knoflook. Daarbij in plakjes gesneden kastanje champignons. Veel verse en gedroogde kruiden en afgeblust met rode wijn. Een beetje paddenstoelen bouillon en tomatenpuree brengt alles samen. Als laatste laten we een zakje linzen mee sudderen. Vandaag zijn ze kant en klaar maar je kunt altijd kiezen voor gedroogde linzen.

Wij aten dit met een overheerlijke puree. Een knolselderij samen met een paar aardappels. Natuurlijk een klodder roomboter erdoor en om het geheel fluweel zacht te maken roer je er een ei door. Ons geheim voor een perfecte puree. Sla dit recept maar snel op want hier kom je de winter wel mee door!

Over comfort food gesproken en dan de vegetarische variant willen we je nog een paar ideeën meegeven. Jo haar favoriete recept is toch wel haar pompoen taartje uit de oven. Dit eet je samen gegrilde groenten, spinazie en geitenkaas . Een Algerijns gerecht en dat proef je aan de lekkere ras el hanout kruiden. De pompoen courgette curry is een andere favoriet. We hebben ook een Italiaanse bolognese van linzen voor je. Het aubergine feta pakketje wil je zeker een keer maken. Perfect wanneer je een meatless day wilt.

Kijk op de website bij de Meatless Monday recepten, we hebben een eindeloze lijst methode meest heerlijke  gerechten. Van voorgerecht tot hoofdgerecht!

Steps

1
Done
40 minuten minuten

Ui knoflook aubergine

Snijd een ui en twee knoflook tenen fijn.
Was de aubergine en snijd deze in kleine blokjes.
Fruit deze zachtjes aan in een eetlepel roomboter en scheut olijf olie.
Snijd de champignons in plakjes en voeg toe.Voeg extra olijf olie en boter toe indien nodig.
Bak samen aan met Italiaanse kruiden, zout en peper toe.
Voeg twee eetlepels tomatenpuree toe en bak 1 minuut aan.
Blus af met de rode wijn en schenk de paddenstoelen bouillon erbij.
De voorgekookte Linzen mogen er nu bij. Laat dit geheel 30 minuten zachtjes koken.
Eindig met een hand fijn gesneden platte peterselie.

2
Done
20 minuten

Puree

Schil de knolselderij en de aardappel.
Snijd alles in blokjes en spoel even af. Kook de groenten in voldoende water samen met een beetje zout en een groente bouillon blokje.
Wanneer dit kookt giet je het af en laat ietsje droog koken. L
Voeg twee eetlepels roomboter toe en pureer goed.
Als laatste pureer je er een rauw ei door voor extra fluweelzachte puree.

3
Done

Tip

Deze herfst stoof eet je met een puree, maar rijst is een goed alternatief.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Nutella panzerotti
Coq au vin met rode bessen
next
Coq au vin met rode bessen
previous
Nutella panzerotti
Coq au vin met rode bessen
next
Coq au vin met rode bessen

Add Your Comment