0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Soep
1 Uien
1 knoflook
2 Wortel Middel
400 gram Gele linzen Rode kan ook
Scheut Olijfolie
1 eetlepel Roomboter
1 Kip bouillonblokje Of groenten bouillonblokje
1 tl Kurkuma poeder
1 tl Komijn poeder
1 cm verse gember Geraspte
Paar takjes Platte peterselie
Naar smaak zout en peper
1 limoenen
Flatbread
250 gram Bloem
150 ml Warm water
2 el Olijfolie
1 tl Zout
Linzensoep met Arabische twist

Linzensoep met Arabische twist

De lekkerste smaken samen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Soep

  • Flatbread

Directions

Share

Linzensoep met Arabische twist!

Vanuit de kookstudio van @Mielenederland gaan we weer door met heerlijke recepten. Denk niet dat we met de prachtige Miele  apparatuur alleen de meest ingewikkelde recepten bereiden. Nee hoor, deze heerlijke linzensoep met Arabische twist was heel gemakkelijk. Perfect passend bij de herfst.

Het gemak zit in dat we alleen de ui, wortel en knoflook hebben aangebakken samen met de mooie kruiden kurkuma en komijn. Vervolgens voegen we dit samen met de gele linzen, gember en de bouillon. Daarna gaat alles samen in de handige oven met DGM 7845 quick steam stand (combinatie van stoom en magnetron) en binnen 30 minuten is de soep klaar! Je bespaard hier dus enorm veel tijd mee. Daarna enkel nog even pureren en smullen maar.

We hebben er nog een lekker platbrood/flatbread bij gebakken. Met een deegje van bloem, lauwwarm water, olijfolie en zout heb je in no time een perfect broodje erbij. Doordat er geen gist in zit hoeft het niet te rijzen alleen maar een half uurtje rusten. Super leuk om zelf te maken en geloof ons, dit lukt je!

In het Miele Experience Center koken we eigenlijk altijd in een vaste kookstudie. Dit keer was die bezet dus hebben we gekookt in een ander studio. Wat is het toch een fantastisch gebouw. Je kunt gewoon een keer langs gaan om alle Miele apparatuur te bekijken. Wil je uitgebreide informatie maak dan een afspraak. De koffie met iets lekkers staat dan klaar!!

Ben jij ook aan het oriënteren op gebied van de nieuwste keukenapparatuur en tevens op zoek naar een nieuwe keuken? Loop eens binnen bij @keukenspecialisten. Hier kun je volop inspiratie doen. Zij helpen je graag in de zoektocht naar een nieuwe keuken. Naast dat ze je alles kunnen vertellen over het Miele keukenapparatuur en andere A-merken weten ze  exact wat de alle nieuwe trends zijn. Met meer dan 55 vestigingen zit er zeker weten eentje bij je in de buurt!

Wil je liever eerst thuis oriënteren, bestel dan geheel gratis de Beleveningsgids of creër je moodbord online. Keukenspecialisten bestaat ook nog eens 10 jaar. Op hun socials geven ze leuke prijzen weg want je snapt natuurlijk wel “ Wie jarig is trakteert

Steps

1
Done
10 minuten

Aanbakken

Snijd de ui, wortel en knoflook fijn.
Fruit zachtjes aan in scheutje olijfolie en eetlepel roomboter.

2
Done
30 minuten

Kruiden, linzen en bouillon

Voeg alle kruiden toe samen met de gember.
Bak 1 minuut mee.
Voeg de linzen, heet water en bouillon toe.
Wij deden alles samen in een grote stoomovenpan die op 300 watt op stand Quicksteam gaat. 30 minuten
Type oven: DGM 7845

3
Done
2 minuten

Pureren

Pureer de soep.

4
Done
1 minuut

Serveren

Serveren met extra zout en peper naar smaak. Paar blaadjes peterselie.
Een beetje limoen sap erdoor smaakt fantastisch!

5
Done
30 minuten

Flatbread

Meng alle ingrediënten samen met de hand of met keukenmachine.
Laat het deeg een half uur afgedekt rusten in de kom.

6
Done
5 minuten

Bakken

Verdeel het deeg in 4 bolletjes.
Rol dit heel dun uit tot dunne platte pannenkoek.
Laat een koekenpan heel heet worden.
Bak het brood in een paar minuten aan beide kanten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Erwtensoep uit Italië
next
Bresaola kerstkrans
previous
Erwtensoep uit Italië
next
Bresaola kerstkrans

Add Your Comment