Ingredients
-
Soep
-
1 Uien
-
1 knoflook
-
2 WortelMiddel
-
400 gram Gele linzenRode kan ook
-
Scheut Olijfolie
-
1 eetlepel Roomboter
-
1 Kip bouillonblokjeOf groenten bouillonblokje
-
1 tl Kurkuma poeder
-
1 tl Komijn poeder
-
1 cm verse gemberGeraspte
-
Paar takjes Platte peterselie
-
Naar smaak zout en peper
-
1 limoenen
-
Flatbread
-
250 gram Bloem
-
150 ml Warm water
-
2 el Olijfolie
-
1 tl Zout
Directions
Linzensoep met Arabische twist!
Vanuit de kookstudio van @Mielenederland gaan we weer door met heerlijke recepten. Denk niet dat we met de prachtige Miele apparatuur alleen de meest ingewikkelde recepten bereiden. Nee hoor, deze heerlijke linzensoep met Arabische twist was heel gemakkelijk. Perfect passend bij de herfst.
Het gemak zit in dat we alleen de ui, wortel en knoflook hebben aangebakken samen met de mooie kruiden kurkuma en komijn. Vervolgens voegen we dit samen met de gele linzen, gember en de bouillon. Daarna gaat alles samen in de handige oven met DGM 7845 quick steam stand (combinatie van stoom en magnetron) en binnen 30 minuten is de soep klaar! Je bespaard hier dus enorm veel tijd mee. Daarna enkel nog even pureren en smullen maar.
We hebben er nog een lekker platbrood/flatbread bij gebakken. Met een deegje van bloem, lauwwarm water, olijfolie en zout heb je in no time een perfect broodje erbij. Doordat er geen gist in zit hoeft het niet te rijzen alleen maar een half uurtje rusten. Super leuk om zelf te maken en geloof ons, dit lukt je!
In het Miele Experience Center koken we eigenlijk altijd in een vaste kookstudie. Dit keer was die bezet dus hebben we gekookt in een ander studio. Wat is het toch een fantastisch gebouw. Je kunt gewoon een keer langs gaan om alle Miele apparatuur te bekijken. Wil je uitgebreide informatie maak dan een afspraak. De koffie met iets lekkers staat dan klaar!!
Ben jij ook aan het oriënteren op gebied van de nieuwste keukenapparatuur en tevens op zoek naar een nieuwe keuken? Loop eens binnen bij @keukenspecialisten. Hier kun je volop inspiratie doen. Zij helpen je graag in de zoektocht naar een nieuwe keuken. Naast dat ze je alles kunnen vertellen over het Miele keukenapparatuur en andere A-merken weten ze exact wat de alle nieuwe trends zijn. Met meer dan 55 vestigingen zit er zeker weten eentje bij je in de buurt!
Wil je liever eerst thuis oriënteren, bestel dan geheel gratis de Beleveningsgids of creër je moodbord online. Keukenspecialisten bestaat ook nog eens 10 jaar. Op hun socials geven ze leuke prijzen weg want je snapt natuurlijk wel “ Wie jarig is trakteert “
Steps
1
Done
10 minuten
|
AanbakkenSnijd de ui, wortel en knoflook fijn. |
2
Done
30 minuten
|
Kruiden, linzen en bouillonVoeg alle kruiden toe samen met de gember. |
3
Done
2 minuten
|
PurerenPureer de soep. |
4
Done
1 minuut
|
ServerenServeren met extra zout en peper naar smaak. Paar blaadjes peterselie. |
5
Done
30 minuten
|
FlatbreadMeng alle ingrediënten samen met de hand of met keukenmachine. |
6
Done
5 minuten
|
Bakken |