1 0
Luchtige kaiserschmarnn

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Bloem
2 eieren
150 ml Volle melk
snufje Zout
50 gram Rozijnen
scheutje Amaretto
1 eetl Vanille suiker
2 eetl Roomboter

Luchtige kaiserschmarnn

De meest luchtige kaiserschmarnn

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Luchtige kaiserschmarnn.

Wanneer je ooit luchtige kaiserschmarnn  in Oostenrijk hebt gegeten dan ben je helemaal om. Naast dat Mariëlla onze pannenkoeken en wafel Queen is, moest Jo het toch zelf een keer maken. Maken dat betekent ook proeven en opeten. Heel zwaar allemaal voor een foodie. Laat ik je één ding zeggen het eten hiervan kost je geen enkele moeite, het vraagt wel om meer.

Deze luchtige kaiserschmarrn zijn super makkelijk te maken. Vaak met het maken van pannenkoeken mislukt de eerste altijd, maar niet met dit recept. De truc van het luchtige beslag is eiwit door je beslag te spatelen. Dit doet Mariëlla trouwens al veel langer met haar pancakes. De Oostenrijkse versies zijn trouwens wel super zoet, en je suiker spiegel stijgt dan behoorlijk. Reden genoeg om hier echt minder suiker in te doen. Je serveert ze namelijk ook nog met poedersuiker. De rozijnen wel je normaal met rum, maar wij vonden Amaretto ook een perfecte toevoeging. Om het feestje compleet te maken serveren we ze met amarene kersen. Deze zijn zo zoet en maken het gerechtje compleet.

WINTERSPORT

Enkele weken geleden waren we op wintersport in Zuid-Tirol. Een heerlijk skigebied met de meest waanzinnige afdalingen. Het was eigenlijk niet helemaal zeker om te vertrekken richting nu met al die corona besmettingen. Het was zelfs  zo dat in Nederland er meer besmettingen waren. Spontaan hebben we de auto gepakt en vertrokken. We zijn er achter gekomen dat de 2e week van januari het een beetje uitgestorven is in Oostenrijk. De meesten zijn al tijdens de kerst vakantie geweest en de russen zijn er de eerste week van januari. De lokale bevolking was allang blij met enig tourisme. Geen rijen voor de liften en altijd een eigen gondel. Lege pistes en dat vinden wij wel lekker. Ski klasjes ontwijken en snowboarders die je voorbij rutschen kunnen we missen als kiespijn.

Wil je nu ook Oostenrijk in huis halen dan maak je direct onze schiwasser 2.0

Steps

1
Done
3 minuten

Ingrediënten

Zet al de ingrediënten klaar.

2
Done
15 minuten

Rozijnen en Amaretto

Wel de rozijnen in Amaretto. Je kunt ook rum gebruiken.
Wil geen geen alcohol gebruiken, neem dan wat lauw water met wat amandel aroma.

3
Done
3 minuten

Ei

Splits de eieren.
Begin met het stijf kloppen van de eiwitten.
Wij gebruiken een keukenmachine met mixer.
Zet apart.

4
Done
2 minuten

Mengen

Klop de eidooier samen met de suiker.
Giet de melk erbij, daarna de gezeefde bloem met een snuf zout.
Mix dit totdat je een compact beslag hebt, maar niet te lang.

5
Done
1 minuut

Eiwit

Roer met een spatel de geklopte eiwitten door het beslag.

6
Done
1 minuut

Rozijnen

Laat de rozijnen uitlekken.

7
Done
10 minuten

Bakken

Neem een grote koekenpan en verhit een eetlepel roomboter.
Schenk de helft van het beslag in de pan, doe de helft van de rozijnen op het beslag en verwarm op gemiddelde temperatuur.
Na ongeveer 5 minuten is het beslag al ietsje ingedroogd en kun je pannenkoek omdraaien. (even opletten want je wilt de pannenkoek niet zwart.
Laat deze nog 2 minuten op lage stand doorgaren.
Zet het vuur uit.
Snijd dan met een spatel reepjes. De reepjes halveer je daarna met de spatel in stukjes.

8
Done

Serveer

Serveer de kaiserschmarnn met poedersuiker.
Wij hadden er ook nog amarene kersen bij. Een verrukkelijke combinatie.
Ook jam, appelmoes of de bekende preiselbeeren compote.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Parmigiana di patate
previous
Parmigiana di patate
Baba Ganoush
next
Heerlijke baba ganoush dip
Parmigiana di patate
previous
Parmigiana di patate
Baba Ganoush
next
Heerlijke baba ganoush dip

Add Your Comment