Ingredients
-
125 gram Bloem
-
1 thee Bak poeder
-
Snufje Zout
-
2 eierenKoud
-
3,5 eetlepel honing
-
115 gram Roomboter+ eetlepel gesmolten
-
Halve citroen citroenrasp
-
30 gram Pistache nootjes
-
2 eetlepel Suiker
-
Glazuur
-
5 eetlepel Poedersuiker
-
2 eetlepel Water
Directions
Madeleines maakt Mariëlla regelmatig maar ik (José) niet. Daarom moest het er maar weer van komen en heb ik deze heerlijke madeleines met pistache gemaakt.
Pistache is bij ons een favoriet nootje die wij erg lekker vinden om zomaar te eten of te verwerken in baksels of gerechten. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Deze pistache madeleines zijn daarom ook top!
Madeleines zijn zachte cakejes in de vorm van een schelpje. Je moet dus wel echt deze bakvorm in huis hebben anders krijg je niet het gewenste resultaat. De schelpjes krijgen een mooi rond ‘buikje’ wanneer ze garen, typisch iets voor madeleines. Verder zijn madeleines vrij makkelijk te maken en staan ze binnen no-time op tafel!
Steps
1
Done
3 min
|
Boter en honingLaat de boter samen met de honing smelten op laag vuur. Laat afkoelen. |
2
Done
2 minuten
|
Citroen en pistachenotenRasp je halve citroen. |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 200°. |
4
Done
2 minuten
|
InvettenVet je bakblik met zachte boter in. |
5
Done
2 minuten
|
Beslag makenMeng je bloem, bakpoeder, helft van je pistachekruim en zout in een schaal. |
6
Done
2 mnuten
|
Beslag afmakenKlop je eieren, citroenrasp en suiker met je keukenmachine. |
7
Done
|
Bak blikVul je bakblik met je beslag. |
8
Done
10 minuten
|
OvenZet je gevulde bakblik in de oven voor ongeveer 10 minuten. Hou je Madeleines in de gaten zodat ze niet te bruin worden. |
9
Done
2 minuten
|
GlazuurMaak een glazuur van poedersuiker en water. |