0 0
Madeleines met pistache

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
125 gram Bloem
1 thee Bak poeder
Snufje Zout
2 Eieren Koud
3,5 eetlepel Honing
115 gram Roomboter + eetlepel gesmolten
Halve citroen citroenrasp
30 gram Pistache nootjes
2 eetlepel Suiker
Glazuur
5 eetlepel Poedersuiker
2 eetlepel Water

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Madeleines met pistache

Is het een cakeje of een koekje?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Glazuur

Directions

Share

Madeleines maakt Mariëlla regelmatig maar ik (José) niet. Daarom moest het er maar weer van komen en heb ik deze heerlijke madeleines met pistache gemaakt.

Pistache is bij ons een favoriet nootje die wij erg lekker vinden om zomaar te eten of te verwerken in baksels of gerechten. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Deze pistache madeleines zijn daarom ook top!

Madeleines zijn zachte cakejes in de vorm van een schelpje. Je moet dus wel echt deze bakvorm in huis hebben anders krijg je niet het gewenste resultaat. De schelpjes krijgen een mooi rond ‘buikje’ wanneer ze garen, typisch iets voor madeleines. Verder zijn madeleines vrij makkelijk te maken en staan ze binnen no-time op tafel!

 

Steps

1
Done
3 min

Boter en honing

Laat de boter samen met de honing smelten op laag vuur. Laat afkoelen.

2
Done
2 minuten

Citroen en pistachenoten

Rasp je halve citroen.
Maal je pistachenootjes fijn in een keukenmachine.

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 200°.

4
Done
2 minuten

Invetten

Vet je bakblik met zachte boter in.
Doe dit heel goed, anders haal je je cakejes er niet mooi uit.

5
Done
2 minuten

Beslag maken

Meng je bloem, bakpoeder, helft van je pistachekruim en zout in een schaal.

6
Done
2 mnuten

Beslag afmaken

Klop je eieren, citroenrasp en suiker met je keukenmachine.
Voeg hierbij de helft van je boter honing mengsel.
Doe hier je bloem mengsel bij, en eindig met de rest van je boter honing mengsel.

7
Done

Bak blik

Vul je bakblik met je beslag.
In elk vormpje komt ongeveer een lepel aan beslag. Ze groeien nog in de oven.

8
Done
10 minuten

Oven

Zet je gevulde bakblik in de oven voor ongeveer 10 minuten. Hou je Madeleines in de gaten zodat ze niet te bruin worden.
Laat ze afkoelen op een rooster.

9
Done
2 minuten

Glazuur

Maak een glazuur van poedersuiker en water.
Dip hier je afgekoelde Madeleines in en besprenkel met wat pistache kruimel.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lava cake
previous
Moulleux oftewel; chocolade lava cakejes
Ravioli
next
Zelfgemaakte ravioli met asperges en ei
Lava cake
previous
Moulleux oftewel; chocolade lava cakejes
Ravioli
next
Zelfgemaakte ravioli met asperges en ei

Add Your Comment