0 0
Magnum ijskoffie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kopje Koffie
1 Magnum Of soort gelijk ijs
3 ijsklontjes

Magnum ijskoffie

Je twee favorieten samen

Ingredients

Directions

Share

Magnum ijskoffie!

Iets wat bij vele van onze volgers heel erg populair is zijn de lekkere ijs koffie’s. Tja en gelijk hebben jullie, een ijskoffie is met dit heerlijke warme weer echt aan te bevelen. In de Siciliaanse keuken staat de hele zomer ijskoffie in de koelkast. Niet een hele spannende versie maar gewoon afgekoelde koffie die je drinkt met wat extra ijsklontjes. Nou dat mag wel iets spannender dus vandaag hebben we voor jullie Magnum ijskoffie.

Niet zelf verzonnen want deze is bekend van TikTok. O ja wij zijn ook sinds kort op TikTok te vinden. Hier ons filmpje!  Het loopt nog niet helemaal storm maar we gaan het zien ha ha. Het recept van dit heerlijke koele drankje is eigenlijk niet nodig maar we zetten het toch online. Het is voor iedereen dan sneller te vinden.

Het enige wat je doet is Magnum ijsjes kopen. Een Magnum is niet persé nodig maar wel die vorm. Wij kozen voor die van Milka. En dit Milka ijsje heeft een pure chocolade buitenkant met binnenin roomijs met en nog meer chocolade. Perfect voor deze koffie. Je stopt een ijsje in een glas. Daar over laat je  hete koffie stromen. Dit kan direct uit de koffie machine.  Wij gebruiken natuurlijk de Italiaanse cafétiere. Het ijsje zal al langzaam smelten in het glas. Nog even goed roeren en aftoppen met ijsklontjes! Kind kan de was doen!

Omdat wij dol op ijskoffie zijn hebben we er nog een paar voor jullie. Laatst maakte jullie al kennis met de Shakerato!  Deze hebben we deze zomer ontdekt. Koffie geshaked met ijsklontjes en een koffie siroop. Een ander lekker koud drankje met koffie is de Espresso martini en onze beroemde   Ijskoffie met vanille ijs,   Tiramisu affogato,  Crema al caffè

 

Steps

1
Done

Zet een ijsje op de kop in een glas of kopje.
Laat hier hete koffie over stromen. Heb je een koffiemachine dan houd je het glas onder tuitjes.
Het ijsje smelt in de koffie.
Roer om dit te versnellen.
Je kunt het ook nog even verwarmen in de magnetron.
Laat afkoelen door er ijsklontjes in te gooien.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tzatziki
pasta met romige paprikasaus
next
Pasta met romige paprikasaus
previous
Tzatziki
pasta met romige paprikasaus
next
Pasta met romige paprikasaus

Add Your Comment