Makkelijke chili

1 0
Makkelijke chili

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Rundergehakt
1 grote Uien
1 Rode paprika
1,5 theelepel Chili poeder
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Komijn poeder
2 theelepel Oregano
1 theelepel Cacao poeder
1/2 theelepel Kaneel
Scheut Olijfolie
1 blik Gepelde tomaten
1 blik Kidney bonen Gespoelde
Royaal zout en peper

Comfort food

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Makkelijke chili!

Een heerlijke chili smaakt altijd! Deze makkelijke chili maak je in een handomdraai. Wist je dat dit één van de eerste recepten was die we posten zo’n vier jaar geleden? Nu het van dat kwakkelweer is schreeuwt ons lijf om comfort food. Deze chili is een typisch gevalletje hiervan dus snel weer maken. De foto was wel een beetje verlopen dus een nieuwe foto  2.0 is het resultaat. Fijn dat we dit met jullie mogen delen…

Dit recept is zo geweldig, makkelijk te maken, en kan niet mislukken. Laat alles samen in de pan sudderen, totdat je aan tafel gaat!
Dit recept is met enkele ingrediënten, natuurlijk kun je er andere groenten er aan toe voegen, zoals maïs, erwten etc. De verrukkelijke kruiden maken dit gerechtje weergaloos. Natuurlijk chilipoeder, komijn, knoflook poeder en oregano. Het geheim is eigenlijk een theelepel cacaopoeder voor net een tikje anders. Kijk maar eens in de kruiden lade, zeker weten weten dat je dit in huis hebt. Dit recept is beter bekend als chili con carne. Wij hebben er ook chili wraps mee gemaakt.

Is je schaal klaar, dan kun je er van alles bij serveren:

Rijst, Cheddar kaas, (de oranje), zure room, verse avocado en koriander. Heerlijk met tortilla chips om de beste nacho’s met zelfgemaakte guacamole en chili te maken!  Natuurlijk vind je een link in het recept naar de meest  allerlekkerste zelfgemaakte guacamole. Ga je aan de slag maak dan een dubbel portie. Het is prima in te vriezen zodat je altijd een extra bakje in de vriezer hebt.

 

Steps

1
Done
3 minuten

Fruiten

Fruit de gesneden ui in een hapjespan en bak daarbij het gehakt.
Voeg de gesneden paprika erbij, zout en peper en bak dit een paar minuten.

2
Done
20 minuten

Sudderen

Voeg alle kruiden erbij, chili,cacao en knoflook poeder,komijn,oregano en kaneel.
Laat dit even meegaren.
Voeg de fijn gesneden gepelde tomaten erbij en laat je dit zo’n 20 minuten sudderen, mocht je saus erg dik zijn mag er wat water erbij.
Wel af en toe roeren.

3
Done
2 minuten

Kidneybonen

Als laatste roer de met water gespoelde kidneybonen erbij.
Proef of er nog meer zout en peper bij kan.

4
Done

Serveren

Serveer met rijst.
Voeg extra korinander, cheddar kaas, zure room toe.
Heerlijk bij tortilla chips en nacho’s.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nacho's met dip
previous
Nacho’s met zelfgemaakte guacamole en chili
Pasta met worstjes
next
Pasta met worstjes
Nacho's met dip
previous
Nacho’s met zelfgemaakte guacamole en chili
Pasta met worstjes
next
Pasta met worstjes

Add Your Comment