Ingredients
-
Bodem
-
200 gram Biscuitjes
-
100 gram RoomboterGesmolten
-
Room vulling
-
250 gram Slagroom
-
250 gram RoomkaasPhiladelphia
-
250 gram Mascarpone
-
4 eetlepel Poedersuiker
-
1 citroen Citroen rasp
-
1 eetlepel Vanille extract
-
50 gram of meer Frambozen
-
Topping
-
200 gram of meer voor hele taart Frambozen
-
Frambozen saus
-
50 gram Frambozen
-
4 eetlepel Water
-
1 eetlepel Poedersuiker
-
Paar blaadjes verse muntOptioneel
Directions
Makkelijke frambozen cheesecake!
Nu de courgette plant wat uitgebloeid is staat de frambozenstruik volop in bloei.
Dat betekent de komende tijd lekker veel frambozen bij het ontbijt. Ook gaan we natuurlijk de lekkerste recepten voor jullie maken. Eentje die super goed gelukt is, is deze makkelijke frambozen cheesecake. Met een simpele biscuit bodem, en een heerlijke romige vulling met mascarpone, roomkaas, slagroom én natuurlijk frambozen uit eigen tuin. Dit lekkere taartje hoeft niet eens in de oven want een paar uurtjes laten opstijven in de koelkast is genoeg. Omdat we een pizza buurt party hadden hebben we deze direct geserveerd. Een perfecte afsluiting van een gezellig feestje!
Het heerlijke van deze cheesecake is dat deze absoluut niet kan mislukken. Het bakken van een cheesecake is vaak met iets meer risico. Bijvoorbeeld het scheuren van de beovenkant en dat de bovenkant net iets te bruin kanworden en de binnenkant te zacht.. Tja daar kan je niet mee aankomen wanneer je snel een taartje wilt maken.
Bodem
De bodem is dit keer van biscuitjes. Dit meng je met een klein beetje gesmolten boter zodat het goed bij elkaar blijft plant. Als kaas hebben we een Italiaanse kaas gebruikt, de mascarpone. Omdat het natuurlijk wel een cheesecake is doen we er ook nog roomkaas bij. Wij gaan er vanuit dat iedereen dol is op frambozen. Is dit niet het geval dan kun je natuurlijk ook aardbeien, bosbessen of bramen gebruiken. Met deze standaard room vulling kun je alle kanten op. Een goede reden om dit recept even op te slaan wanneer het op de social’s verschijnt. Met dit filmpje zie je dat het super makkelijker is om te maken.
Heb je heel veel gasten dan hebben we een Cheesecake in een glaasje voor je. Een andere hele feestelijke is de Tiramisu cheesecake kersttaart die maakt je feest compleet. Wil je een cheesecake uit de oven probeer eens een Aperol spritz cheesecake of Pumpkin pie cheesecake.
Steps
1
Done
2 minuten
|
SpringvormNeem een kleine springvorm van 20 cm. Beboter de bodem en leg daar bakpapier op een klik de rand erop. |
2
Done
4 minuten
|
Koekjes bodemVerkruimel de koekjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die je met de deegroller fijn slaat. |
3
Done
5 minuten
|
Room mengselKlop de slagroom samen met vier eetlepel poedersuiker, rasp van een citroen en vanille lobbig. |
4
Done
1 nachtje
|
VullenVul de springvorm met het roommengsel. |
5
Done
5 minuten
|
Frambozen sausPureer frambozen met vier eetlepel water en een eetlepel poedersuiker. |
6
Done
|
Serveren |