0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
200 gram Biscuitjes
100 gram Roomboter Gesmolten
Room vulling
250 gram Slagroom
250 gram Roomkaas Philadelphia
250 gram Mascarpone
4 eetlepel Poedersuiker
1 citroen Citroen rasp
1 eetlepel Vanille extract
50 gram of meer Frambozen
Topping
200 gram of meer voor hele taart Frambozen
Frambozen saus
50 gram Frambozen
4 eetlepel Water
1 eetlepel Poedersuiker
Paar blaadjes verse munt Optioneel
Makkelijke frambozen cheesecake

Makkelijke frambozen cheesecake

Een taart die altijd lukt

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Room vulling

  • Topping

  • Frambozen saus

Directions

Share

Makkelijke frambozen cheesecake!

Nu de courgette plant wat uitgebloeid is staat de frambozenstruik volop in bloei.
Dat betekent de komende tijd lekker veel frambozen bij het ontbijt. Ook gaan we natuurlijk de lekkerste recepten voor jullie maken. Eentje die super goed gelukt is, is deze makkelijke frambozen cheesecake. Met een simpele biscuit bodem, en een heerlijke romige vulling met mascarpone, roomkaas, slagroom én natuurlijk frambozen uit eigen tuin. Dit lekkere taartje hoeft niet eens in de oven want een paar uurtjes laten opstijven in de koelkast is genoeg. Omdat we een pizza buurt party hadden hebben we deze direct geserveerd. Een perfecte afsluiting van een gezellig feestje!

Het heerlijke van deze cheesecake is dat deze absoluut niet kan mislukken. Het bakken van een cheesecake is vaak met iets meer risico. Bijvoorbeeld het scheuren van de beovenkant en dat de bovenkant net iets te bruin kan worden en de binnenkant te zacht.. Tja daar kan je niet mee aankomen wanneer je snel een taartje wilt maken. Kijk snel hier naar het filmpje.

Bodem

De bodem is dit keer van biscuitjes. Dit meng  je met een klein beetje gesmolten boter zodat het goed bij elkaar blijft plant. Als kaas hebben we een Italiaanse kaas gebruikt, de mascarpone. Omdat het natuurlijk wel een cheesecake is doen we er ook nog roomkaas bij. Wij gaan er vanuit dat iedereen dol is op frambozen. Is dit niet het geval dan kun je natuurlijk ook aardbeien, bosbessen of bramen gebruiken. Met deze standaard room vulling kun je alle kanten op. Een goede reden om dit recept even op te slaan wanneer het op de social’s verschijnt. Met dit filmpje zie je dat het super makkelijker is om te maken.

Heb je heel veel gasten dan hebben we een Cheesecake in een glaasje voor je. Een andere hele feestelijke is de Tiramisu cheesecake kersttaart  die maakt je feest compleet. Wil je een cheesecake uit de oven probeer eens een Aperol spritz cheesecake of Pumpkin pie cheesecake.

Steps

1
Done
2 minuten

Springvorm

Neem een kleine springvorm van 20 cm. Beboter de bodem en leg daar bakpapier op een klik de rand erop.

2
Done
4 minuten

Koekjes bodem

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die je met de deegroller fijn slaat.
Smelt de boter en roer dit samen door elkaar.
Druk dit op de bodem en rand van het bakblik.1
Druk met een lepel of een rond glas de bodem en zijkant glad.
Zet dit even in de koelkast.

3
Done
5 minuten

Room mengsel

Klop de slagroom samen met vier eetlepel poedersuiker, rasp van een citroen en vanille lobbig.
Roer de mascarpone en room kaas erdoor.
Wanneer de kaas op kamertemperatuur is gaat dit makkelijker.
Als laatste roer je met een spatel de frambozen erdoor.

4
Done
1 nachtje

Vullen

Vul de springvorm met het roommengsel.
Zorg dat de bovenkant mooi glad is. Zet de taart een nachtje in de koelkast. Wanneer je de taart gaat serveren versier je het met verse frambozen en eventueel munt.

5
Done
5 minuten

Frambozen saus

Pureer frambozen met vier eetlepel water en een eetlepel poedersuiker.
Duw dit door een zeefje zodat de pitjes verwijderd worden.

6
Done

Serveren

Schenk er een heel klein beetje frambozensaus bij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri
next
Gezonde frambozen milkshake
previous
Gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri
next
Gezonde frambozen milkshake

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment