1 0
Mandarijn curd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 rasp en sap Mandarijn
2 eieren
2 Ei dooier
150 gram Suiker
150 gram Roomboter koud

Mandarijn curd

Dol op lemoncurd? Probeer eens deze met mandarijn!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Mandarijn curd!

Mandarijn curd, is een heerlijke toevoeging aan veel baksel. Wij maken dit regelmatig zelf omdat het niet overal te koop is. De populaire lemoncurd zie je tegenwoordig wel in de supermarkt, maar hoe leuk is het om een andere soort curd te maken. Dit heerlijke potje hebben we gebruikt voor onze scones met mandarijn curd. Je kent ze wel, de meest lekkere kleine Engelse hapje die vaak geserveerd wordt bij een Afternoon tea. Echt een Engselse traditie. Het is een soort broodje of wanneer er wat suiker is toegevoegd proeft het als een cakeje. Heel veel smaak heeft het niet, dus hoort er echt een jam of curd bij.

Mandarijnen zijn toch de lekkerste kleine citrus vruchten. Vroeger kon ik Mariëlla daar echt blij mee maken. Een appel uit het vuistje was nooit een succes. Moeders heeft heel wat fruit geschild vroeger. Om te stimuleren om veel fruit te eten maakte Jo altijd hap klare brokken. Dit geschilde fruit, vers en in stukjes gesneden ging er bij Mariëlla en haar broertje Giacomo altijd wel in. Hier heb ik ze eigenlijk een beetje mee verpest denk ik nu achteraf. Je zult ze nooit een appel zien pakken, want schillen zijn ze niet gewend. Toch wel even anders dan mijn moeder dat deed haha.

Mandarijnen zijn niet altijd heel lekker, je kunt geweldig pech hebben met deze rakkers. Giacomo vond ze al helemaal nooit lekker. Zodra er meer dan 4 pitjes werden gespot was  ie er al weer klaar mee. Ik eigenlijk ook.

Je kunt verschillende curds vinden op onze website. Natuurlijk de Zelfgemaakte lemon curd. Grapefruit curd met met munt. Hier maak je de lekkerste tartelette met grapefruit curd mee. Oja er is ook nog een sinaasappelcurd! Check de lemoncurd koeken en ricotta taartje met pistache en lemoncurd.

Steps

1
Done
4 minuten

Mengen

Meng de 2 eieren, 2 eidooiers, 150 gram suiker , rasp van de mandarijn en het sap goed met elkaar.
Voor dat je de mandarijn gaat raspen was deze even goed af.

2
Done
10 minuten

Op het vuur

Doe het mengsel in pannetje met dikke bodem en zet het op laag vuur.
Roer met een houten lepel tot dat de suiker is opgelost.
Voeg nu beetje bij beetje kleine blokjes boter toe en blijf goed roeren met een garde.
De curd zal lamgzaam indikken.

3
Done

AFKOELEN

Laat de curd goed afkoelen.
Schenk dit in een potje en bewaar in de koelkast.
Het blijft ruim twee weken goed.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Scones met mandarijn curd
next
Bloody mimosa
previous
Scones met mandarijn curd
next
Bloody mimosa

Add Your Comment