Ingredients
-
Bodem
-
200 gram BiscuitjesMc vities van verkade
-
5 eetlepel HazelnootGehakte vd Lidl
-
120 gram RoomboterGesmolten
-
Vulling
-
500 gram RoomkaasPhiladelphia
-
125 gram Zure room
-
2 eetlepel Bloem
-
1 theelepel Vanille extract
-
3 eieren
-
100 gram Fijne kristalsuiker
-
Van 1 citroen Citroen rasp
-
5 eetlepel Mangopuree
-
Topping
-
400 gram MangoDiepvries
-
250 gram aardbeien
-
Takje verse munt
-
2 dopjes AperolOptioneel
Directions
Mango cheesecake!
Als er iemand dol is op cheesecake is het José wel. Laat het nou toch wel een jaar geleden zijn dat er een cheesecake is gebakken. Hoogste tijd voor een nieuwe versie. Misschien hebben we dit vaker gemeld maar José bakt alleen wanneer ze een etentje heeft, koffievisite of iets weg wil geven. Alles alleen op eten is een echte no go. En natuurlijk sharing is caring.
Reden om weer te bakken was Koningsdag. Wij vieren het altijd in Amsterdam samen met een leuke groep vrienden. De kick off is altijd met Aperol spritz en een lekker taartje, om vervolgens de stad in te gaan. Nu wilden we niet de Aperol spritz cheesecake maken van twee jaar geleden dus is het een mango cheesecake geworden. Nu is onze ervaring dat sommige liever een no bake makkelijke frambozen cheesecake maken. Dat snappen we wel want daar kan niet zoveel verkeerd aan gaan. Een gebakken cheesecake vinden wij eigenlijk wel het lekkerste. Gelukkig hebben we voor jullie het perfecte recept. En geloof me dit is super simpel wanneer je alle stappen volgt. De belangrijkste stap is dat je het kaasmengsel rustig mixed. Hierdoor komt er weinig lucht in je mengsel die er tijdens het bakken weer uit wil ontsnappen.
Altijd de taart goed in de gaten houden wanneer het in de oven staat. Het bakken van deze cheesecake mag niet op een te hoge temperatuur. Wanneer het te hard gaat gaat het erg scheuren aan de bovenkant en dit wil je liever niet. No worries wanneer er een scheurtje in komt dit wordt altijd bedekt met een lekkere laag mango crème en aardbeien. Wij hopen echt dat je dit gaat proberen en je zult zien iedereen vind dit lekker. Ben je niet zo van de mango verruil dit door jouw favoriete gerecht. En aardbeien cheesecake is sowieso fantastisch of een topping met rabarber.
*Wij gebruiken altijd Philadelphia creamcheese.
Steps
1
Done
2 minuten
|
BakblikGebruik een kleine springvorm van 20 tot 30 cm. |
2
Done
|
BodemVerkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die je met een deegroller fijn slaat. |
3
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 155°. |
4
Done
|
Mango pureeWij gebruiken mangoblokjes uit de vriezer. |
5
Done
|
VullingGebruik een mixer om de vulling te maken. Doe de roomkaas samen met bloem in de beslagkom. Goed mengen (10 sec) |
6
Done
55 minuten
|
BakkenSchenk het beslag op de koekjes bodem en zet deze in de oven. 55 minuten op 155°. |
7
Done
|
Serveren |