0 0
Mango cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
200 gram Biscuitjes Mc vities van verkade
5 eetlepel Hazelnoot Gehakte vd Lidl
120 gram Roomboter Gesmolten
Vulling
500 gram Roomkaas Philadelphia
125 gram Zure room
2 eetlepel Bloem
1 theelepel Vanille extract
3 eieren
100 gram Fijne kristalsuiker
Van 1 citroen Citroen rasp
5 eetlepel Mangopuree
Topping
400 gram Mango Diepvries
250 gram aardbeien
Takje verse munt
2 dopjes Aperol Optioneel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mango cheesecake

Speciaal voor de mango liefhebbers!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Topping

Directions

Share

Mango cheesecake!

Als er iemand dol is op cheesecake is het José wel. Laat het nou toch wel een jaar geleden zijn dat er een cheesecake is gebakken. Hoogste tijd voor een nieuwe versie. Misschien hebben we dit vaker gemeld maar José bakt alleen wanneer ze een etentje heeft, koffievisite of iets weg wil geven. Alles alleen op eten is een echte no go. En natuurlijk sharing is caring.

Reden om weer te bakken was Koningsdag. Wij vieren het altijd in Amsterdam samen met een leuke groep vrienden. De kick off is altijd met Aperol spritz en een lekker taartje, om vervolgens de stad in te gaan. Nu wilden we niet de Aperol spritz cheesecake maken van twee jaar geleden dus is het een mango cheesecake geworden. Nu is onze ervaring dat sommige liever een no bake makkelijke frambozen cheesecake maken. Dat snappen we wel want daar kan niet zoveel verkeerd aan gaan.  Een gebakken cheesecake vinden wij eigenlijk wel het lekkerste. Gelukkig hebben we voor jullie het perfecte recept. En geloof me dit is super simpel wanneer je alle stappen volgt. De belangrijkste stap is dat je het kaasmengsel rustig mixed. Hierdoor komt er weinig lucht in je mengsel die er tijdens het bakken weer uit wil ontsnappen.

Altijd de taart goed in de gaten houden wanneer het in de oven staat. Het bakken van deze cheesecake mag niet op een te hoge temperatuur. Wanneer het te hard gaat gaat het erg scheuren aan de bovenkant en dit wil je liever niet. No worries wanneer er een scheurtje in komt dit wordt altijd bedekt met een lekkere laag mango crème en aardbeien.  Wij hopen echt dat je dit gaat proberen en je zult zien iedereen vind dit lekker. Ben je niet zo van de mango verruil dit door jouw favoriete gerecht. En aardbeien cheesecake is sowieso fantastisch of een topping met rabarber.

*Wij gebruiken altijd Philadelphia creamcheese.

Steps

1
Done
2 minuten

Bakblik

Gebruik een kleine springvorm van 20 tot 30 cm.
Bekleed de bodem met bakpapier.

2
Done

Bodem

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die je met een deegroller fijn slaat.
Smelt de boter en roer dit samen met gehakte hazelnoten door elkaar.
Druk het koekjes mengsel op de bodem van het bakblik. Druk een beetje aan met een glas of lepel.
Zet even in de koeling.

3
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 155°.
Wij gebruiken een stoomoven met hete lucht + 30% vocht.

4
Done

Mango puree

Wij gebruiken mangoblokjes uit de vriezer.
Het voordeel is dat je altijd perfecte mango hebt en dat er ietsje vocht bij zit. Ontdooi een doosje mango blokjes. Voeg 2 dopjes Aperol toe. Dit is optioneel. Pureer dit met een staafmixer.
Wil je het iets zoeter voeg dan wat extra suiker toe of zoetstof.

5
Done

Vulling

Gebruik een mixer om de vulling te maken. Doe de roomkaas samen met bloem in de beslagkom. Goed mengen (10 sec)
Voeg de mangopuree, vanille, zure room, suiker en rasp van de citroen toe. Goed mengen (15 sec)
Voeg de eieren één voor één toe. Na elk ei rustig (10 sec) doorroeren.
Het voordeel van rustig mengen is dat er geen lucht in komt die er tijdens het bakken weer uit wil ontsnappen zodat er scheuren ontstaan.

6
Done
55 minuten

Bakken

Schenk het beslag op de koekjes bodem en zet deze in de oven. 55 minuten op 155°.
Houd tijdens het bakken de cheesecake goed in de gaten. De bovenkant wordt geel tot lichtbruin.
Wanneer de cake te snel bruin wordt zet de temperatuur iets lager.
Na het bakken laat je de cheesecake afkoelen in de oven met het deurtje ietsje open.
Daarna mag de taart nog een paar uur in de koelkast met het bakblik eromheen.

7
Done

Serveren

De mangopuree mag over de afgekoelde cheesecake.
Halveer de aardbeien en verdeel deze er overheen.
Extra verse munt er over maakt hij iets feestelijker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
romige bloemkool pompoensoep
previous
Romige bloemkool pompoen soep
pasta alla gricia
next
Pasta alla gricia
romige bloemkool pompoensoep
previous
Romige bloemkool pompoen soep
pasta alla gricia
next
Pasta alla gricia

Add Your Comment