0 0
Mangoslof

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
250 gram bloem Speltbloem kan ook
2 theelepel bakpoeder
Snuf zout
180 gram roomboter ongezouten
1 eidooier
70 gram Suiker
1 eetlepel citroenrasp
200 gram amandelspijs
Zelf amandelspijs maken
100 gram Amandelmeel
100 gram poedersuiker
Van 1 ei eiwit
1 eetlepel citroenrasp
Of uit pakje 140 gram 1 x recept banketbakkersroom
Mascarpone room
100 ml slagroom
125 ml Mascarpone
1/2 zakje klopfix
3 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel of 1 citroenaroma citroenrasp
Extra
250 gram Mango blokjes
Versiering

Mangoslof

Deze mag niet ontbreken tijdens Pasen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

    Ingredients

    • Bodem

    • Zelf amandelspijs maken

    • Mascarpone room

    • Extra

    Directions

    Share

    De Allerlekkerste Mangoslof voor Pasen

    Pasen staat voor de deur, en wat is er feestelijker dan een prachtige mangoslof op tafel? Met zijn krokante bodem, romige mascarponeroom en frisse mango is dit dé taart die je brunch of desserttafel laat stralen. En het mooiste is dat deze sloffentaart verrassend eenvoudig te maken is.

    Deze taart heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een uitstraling die perfect bij de paasdagen past. Het geel van de mango geeft een zonnig en vrolijk effect, en met wat decoratieve paaseitjes of eetbare bloemen wordt het een echte showstopper. Normaal gesproken wordt een sloffentaart in een speciale sloffenring gebakken, maar niet iedereen heeft zo’n vorm in huis. Geen probleem! In een ronde springvorm werkt het net zo goed en krijg je een gezellig taartje dat perfect op de paastafel past.

    Een makkelijke taart!

    Het maken van de bodem is sneller gedaan dan je denkt. Het sloffendeeg is in drie minuten klaar en zorgt voor die kenmerkende krokante, maar toch iets smeuïge structuur. Daarop komt een laag zelfgemaakte amandelspijs, dat niet alleen extra smaak geeft, maar ook die traditionele sloffensmaak naar voren brengt. Zelf amandelspijs maken is trouwens makkelijker dan je zou denken. Natuurlijk kun je het kant-en-klaar kopen, maar met amandelmeel, poedersuiker en een ei heb je het in een handomdraai zelf gemaakt.

    Terwijl de bodem in de oven staat, is er genoeg tijd om de romige mascarponeroom te bereiden. Vergeet natuurlijk niet de banketbakkersroom. Dit geeft de taart die luxe, zachte vulling die perfect samengaat met de zoete mango. En laten we eerlijk zijn: met Pasen wil je een taart die niet alleen lekker is, maar er ook prachtig uitziet. Dan is mango de ideale keuze. Het frisse, zoete fruit zorgt voor een geweldige smaak en die prachtige gele kleur maakt het plaatje helemaal compleet.

    Versier de taart op je eigen manier

    Deze mangoslof is niet alleen makkelijk te maken, maar ook perfect om te decoreren. Voeg een paar paaseitjes toe, wat chocoladekrullen of een handje gehakte pistachenoten voor een extra feestelijke touch.

    Perfect voor de paasbrunch, als feestelijk dessert of gewoon om jezelf en je familie te verwennen. Haal de ingrediënten in huis en bak deze heerlijke taart voor Pasen. Dit wordt zonder twijfel een succes op de paastafel! Probeer ook onze een luchtige Paas tulband of Paas chocolatechip koekjes

    Steps

    1
    Done
    4 minuten

    Bodem

    Meng alle ingrediënten samen en mix of kneed tot een compact deeg.
    Vet een springvorm (22 cm) in met boter en duw het deeg op de bodem.

    2
    Done

    Amandelspijs

    Koop een pakje amandelspijs of maak het zelf. Meng alle ingrediënten voor amandelspijs samen een roer goed door elkaar.
    Dit leg je op het sloffendeeg waarbij de de buitenrand (1 cm) vrij houdt.

    3
    Done

    Gele room

    Smeer een laagje gele banketbakkersroom op de afgekoelde bodem.
    Je kunt dit zelf maken (zie receptlink in verhaal) of pakje gele room kopen.

    4
    Done

    Oven

    Bak de bodem in 25 minuten op 180 °C

    5
    Done

    Mascarponeroom

    Klop de slagroom met de Klopfix, poedersuiker en citroenrasp of citroen aroma. Meng als laatste de mascarpone erdoor. Schep dit in een spuitzak en zet klaar in de koelkast.

    6
    Done

    Taart afmaken

    Schep de stukjes mango in het midden van de taart en spuit rondom toefjes mascarponeroom.
    Wij gebruiken mangoblokjes uit de diepvries omdat deze altijd mooi geel en smaakvol zijn.
    Je kunt natuurlijk ook verse mango gebruiken.

    7
    Done

    Versieren

    Deze taart kun je natuurlijk altijd serveren, maar met Pasen decoreren we deze met paaseitjes en dergelijke.

    Admin

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    geroosterde biet en zoete aardappel salade
    previous
    Geroosterde biet en zoete aardappel salade
    pinsa caprese met Burrata
    next
    Pinsa caprese met burrata
    geroosterde biet en zoete aardappel salade
    previous
    Geroosterde biet en zoete aardappel salade
    pinsa caprese met Burrata
    next
    Pinsa caprese met burrata

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here