0 0
Matzes met Italiaanse smaken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 matzes groot
1 hand rucola
Scheutje olijfolie
Naar smaak zout en peper
4 plakjes parmaham
6 zongedroogde tomaatjes
1 bol burrata
2 theelepel pesto basilicum
1 eetlepel pijnboompitten

Matzes met Italiaanse smaken

Perfect bij de paasbrunch!

Ingredients

Directions

Share

Pasen vieren met matzes met Italiaanse smaken, simpel, smaakvol en feestelijk

Omdat het Pasen is, pakken we uit met een verrassende twist: Italiaanse matzes met de smaken van Italië. Niet alleen zijn ze heerlijk, maar ook nog eens snel en makkelijk te bereiden. En laten we eerlijk zijn – die paasbrunch is al druk genoeg. Dus waarom moeilijk doen als het ook lekker simpel én origineel kan?

Waarom eten we eigenlijk matzes met Pasen?

Hoewel matzes van oorsprong geen Italiaanse lekkernij zijn, horen ze wel echt bij Pasen. De traditie komt uit het Joodse Pesach, waarbij de uittocht van de Israëlieten uit Egypte wordt herdacht. Volgens het bijbelverhaal moesten ze zo snel vertrekken dat er geen tijd was om het brood te laten rijzen – en zo ontstonden de platte, ongezuurde broden: matzes.

In Nederland zijn matzes inmiddels een vaste prik tijdens de paasdagen. Ze zijn licht, knapperig en neutraal van smaak – perfect om feestelijk te beleggen.

Wat is nou eigenlijk de smaak van matzes?

Eerlijk is eerlijk: matzes hebben van zichzelf weinig smaak. Maar juist daardoor zijn ze ideaal om creatief mee aan de slag te gaan. Je kunt er echt alle kanten mee op. Wij kozen dit keer voor een Italiaanse variant – want met onze Italiaanse familie aan tafel wéten we gewoon dat dit een succes wordt.

Italiaans genieten met Pasen

Onze paasfavoriet: matzes belegd met Parmaham, zongedroogde tomaatjes, verse rucola en natuurlijk romige burrata. Het frisse, zoute en romige komt prachtig samen op die knapperige basis. Perfect voor de paasbrunch, als lichte lunch of gewoon als feestelijke snack tussendoor.

Liever een vegetarische versie? Maak dan een caprese matzes met tomaat, basilicum en mozzarella. Simpel, kleurrijk en vol smaak – net als een goede bruschetta.

Een moderne paasbrunch met traditie en smaak

Of je nu kiest voor klassiek of creatief: matzes met Italiaanse smaken geeft je paasbrunch nét dat beetje extra. En met deze Italiaanse twist breng je zon, sfeer en smaak samen op één bord. Serveer het met een glaasje prosecco of verse jus, en jouw paasontbijt of -brunch is helemaal af.

Steps

1
Done

Rucola

Maak de rucola aan met een beetje olijfolie en zout of peper.

2
Done

Matzes beleggen

Beleg de matzes met een beetje rucola salade, fijn gesneden zongedroogde tomaat, parmaham en burrata.
Eindig met een beetje pesto en pijnboompitten.

3
Done

Tip

Probeer ook de caprese matzes.
Recept link in verhaal

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
caprese matzes
previous
Caprese matzes
eiersalade met ricotta
next
Eiersalade met ricotta
caprese matzes
previous
Caprese matzes
eiersalade met ricotta
next
Eiersalade met ricotta

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here