Ingredients
-
2 matzes groot
-
1 hand rucola
-
Scheutje olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
4 plakjes parmaham
-
6 zongedroogde tomaatjes
-
1 bol burrata
-
2 theelepel pesto basilicum
-
1 eetlepel pijnboompitten
Directions
Pasen vieren met matzes met Italiaanse smaken, simpel, smaakvol en feestelijk
Omdat het Pasen is, pakken we uit met een verrassende twist: Italiaanse matzes met de smaken van Italië. Niet alleen zijn ze heerlijk, maar ook nog eens snel en makkelijk te bereiden. En laten we eerlijk zijn – die paasbrunch is al druk genoeg. Dus waarom moeilijk doen als het ook lekker simpel én origineel kan?
Waarom eten we eigenlijk matzes met Pasen?
Hoewel matzes van oorsprong geen Italiaanse lekkernij zijn, horen ze wel echt bij Pasen. De traditie komt uit het Joodse Pesach, waarbij de uittocht van de Israëlieten uit Egypte wordt herdacht. Volgens het bijbelverhaal moesten ze zo snel vertrekken dat er geen tijd was om het brood te laten rijzen – en zo ontstonden de platte, ongezuurde broden: matzes.
In Nederland zijn matzes inmiddels een vaste prik tijdens de paasdagen. Ze zijn licht, knapperig en neutraal van smaak – perfect om feestelijk te beleggen.
Wat is nou eigenlijk de smaak van matzes?
Eerlijk is eerlijk: matzes hebben van zichzelf weinig smaak. Maar juist daardoor zijn ze ideaal om creatief mee aan de slag te gaan. Je kunt er echt alle kanten mee op. Wij kozen dit keer voor een Italiaanse variant – want met onze Italiaanse familie aan tafel wéten we gewoon dat dit een succes wordt.
Italiaans genieten met Pasen
Onze paasfavoriet: matzes belegd met Parmaham, zongedroogde tomaatjes, verse rucola en natuurlijk romige burrata. Het frisse, zoute en romige komt prachtig samen op die knapperige basis. Perfect voor de paasbrunch, als lichte lunch of gewoon als feestelijke snack tussendoor.
Liever een vegetarische versie? Maak dan een caprese matzes met tomaat, basilicum en mozzarella. Simpel, kleurrijk en vol smaak – net als een goede bruschetta.
Een moderne paasbrunch met traditie en smaak
Of je nu kiest voor klassiek of creatief: matzes met Italiaanse smaken geeft je paasbrunch nét dat beetje extra. En met deze Italiaanse twist breng je zon, sfeer en smaak samen op één bord. Serveer het met een glaasje prosecco of verse jus, en jouw paasontbijt of -brunch is helemaal af.
Steps
1
Done
|
RucolaMaak de rucola aan met een beetje olijfolie en zout of peper. |
2
Done
|
Matzes beleggen |
3
Done
|
Tip |