Ingredients
-
1x het recept Basis saus
-
4 Aubergine
-
Zout
-
Olijfolie
-
250 gram Parmezaanse kaas
Directions
Melanzane alla Parmigiana!
Wanneer je in Nederland een Melanzane alla Parmigiana vraagt in een restaurant, krijg je vaak een paar laagjes aubergine met wat rode saus, echt niet wat je eet op Sicilië.
Nee dit moet je met veel liefde en geduld maken en met dat een beetje extra geduld een dagje wachten zijn alle smaken volledig ingetrokken en is hij op zijn lekkerst! Hoe dit er uit ziet zie je in dit filmpje!
Wanneer we aubergines in de aanbieding zien liggen dan moeten we het gewoon maken. Ja het is eigenlijk een verplichting, die mooie paarse aubergines die in de supermarkt liggen te shinen. Het karretje wordt dan goed gevuld want voor dit gerecht heb je er meer dan één nodig. Het is soms zo erg dat wanneer we eenmaal bezig zijn direct twee grote schalen maken.
Tja als je eenmaal aan de gang gaat hiermee maak dan lekker veel. Het is wel een werkje. Met een dunschiller schillen we de aubergines en snijden deze in plakken. Om het bittertje eruit te halen laten we ze een uurtje staan met wat zout erop. Natuurlijk spoel je ze daarna af en rollen wij ze in een theedoek. Zo kunnen ze lekker drogen. Ze worden allemaal gebakken in de olijf olie terwijl de tomatensaus aan het pruttelen is.
Vervolgens maak je mooie laagjes met saus, de gebakken aubergines en Parmezaanse kaas. Een klein uurtje in de oven en het aller lekkerste gerecht uit Italië is klaar.
Dit kan zowel warm als koud gegeten worden! De volgende dag met een stokbroodje is denk ik wel onze favoriet.
Je zult zien dit overheerlijke gerechtje is het maken absoluut waard!
Lees hier meer over de aubergine.
We hebben van dit gerecht ook een reels filmpje op ons Instagram account.
P.S. Maak dit gerecht met onze basis tomaten saus. We hebben ook een Melanzane alla parmigiana uit Napels, net een tikje anders. Liever met Courgette alla Parmigiana
Steps
1
Done
10 minuten minuten
|
Basis sausMaak onze basissaus, gebruik 4 blikken |
2
Done
15 minuten
|
Aubergine |
3
Done
10 minuten
|
Aubergine bakken |
4
Done
5 minuten
|
Laagjes makenPak een ovenschaal (bij voorkeur een ijzeren) en begin met een laagje rode basissaus, laagje aubergine en parmezaanse kaas. |
5
Done
45 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
2 Comments Hide Comments
Hey lieve Jose en Marielle! Gister de melanzane alla parmigiana gemaakt en gegeten en die was ZO heerlijk. Ik had alleen een vraag over de bereiding. Ik begreep de tekst ‘doe dit half’ niet zo goed en heb alle aubergines aan twee kanten gebakken maar mijn hemel wat absorbeert dat veel olie. Bedoel je dat ik slechts een kant bak of de helft van de aubergines?? Verder staat er voor 2 personen 125 gr parmezaan. Dat leek mij wel erg veel en heb iets van 50 gr gebruikt en het was goddelijk! Super bedankt iig wee, ik maak heel vaak jullie gerechten en elke keer is het weer een feestje! Ik weet niet of je nog de crew challenge doet met de gerechtjes van op de route die we missen maar ik zou heel graag een recept hebben van de overheerlijke pumpkin pancakes van het ontbijt mevrouwtje op Bonaire! Liefs x
Hallo Annemarie,
Geweldig dat je Parmigiana hebt gemaakt, echt ons lievelings gerecht!
Ik heb het recept even bekeken, en ik heb geen idee wat ik daarmee bedoel, tja soms ben ik beetje warrig, of neemt dicteren het fout over.. het kan nl geen jetlag zijn.????
Waarschijnlijk gaat het om de olijfolie, dus geen zonnebloemolie.(2 kanten bakken is top)
Over de kaas, wij zijn nooit zuinig met de kaas, op elke laag best veel, maar minder kan altijd natuurlijk.
Helaas al lang niet op Bonaire geweest, maar kan me wel iets voorstellen bij pumpkin wafles. Echt een receptje voor Mariëlla, onze Wafle Queen.
Met crew favorites gaan we voorlopig nog wel even door, dus hou ons in de gaten!
Liefs José en Mariëlla ????