Ingredients
-
1 watermeloen
-
Scheutje olijfolie
-
klein beetje zwarte peper
-
20 gram rucola
-
50 gram feta
-
1 eetlepel pijnboompitten
-
1 limoen
Directions
Meloen carpaccio: fris, feestelijk en perfect voor de zomer
Zodra de zon zich vaker laat zien, grijpen wij elke kans aan om buiten te koken en te genieten. En wat past daar beter bij dan een fris zomergerecht dat eruitziet als een feestje? Deze meloen carpaccio is licht, kleurrijk en verrassend lekker. Ideaal als vegetarisch voorgerecht, tijdens een tuinfeest of als smaakmaker bij de barbecue.
José wordt hier inmiddels gekscherend Carpacci-Jo genoemd, want als er iets vaak op tafel komt bij ons, dan is het wel carpaccio. Van vlees tot groenten en zelfs fruit — het is dé manier om gerechten feestelijk en luchtig te serveren.
Voor deze variant kiezen we een rijpe watermeloen zonder pitjes. Met een kookring maken we mooie ronde vormen, die we flinterdun snijden en over elkaar leggen. Daarover gaat romige feta, pittige rucola, geroosterde pijnboompitjes, versgemalen peper, een scheutje van je beste olijfolie en een frisse twist limoen. Zó simpel, maar echt onweerstaanbaar.
Serveer het op kleine bordjes als voorgerecht, of maak één grote showstopper voor op tafel. Dit is niet zomaar een carpaccio zonder vlees, maar een smaakvolle, gezonde salade waar iedereen blij van wordt.
Ben je net als wij ook verslaafd aan carpaccio’s? Neem dan vooral een kijkje bij onze andere creatieve versies. Probeer dan ook eens de courgette-burrata, tomaten carpaccio BLT, carpaccio van komkommer, chioggia-biet, courgette carpaccio met citroenpesto en burrata, of de klassiekers met rosbief carpaccio op twee manieren, en bresaola. Of je nu vegetarisch eet of juist houdt van vlees, bij ons is de keuze reuze.
Zoals je ziet: de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze meloen carpaccio is niet alleen een plaatje op je bord, maar ook een ideaal feestelijk gerecht voor een 21-diner, tuinfeest of zomerse lunch. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en proef de zomer op z’n best.
Steps
|
1
Done
|
MeloenKoop bij voorkeur een watermeloen zonder pitjes. |
|
2
Done
|
ToppingsSchenk er een beetje olijfolie over samen met zwarte peper. |









