0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
225 gr Bloem
50 gram Poedersuiker
100 gram Boter
50 ml Koud water
2 tl appel azijn
1 tl Vanille extract
Vulling
2 Appels
1 el Kaneel
1 el Bruine suiker
Sap van een halve Citroen
Overige
1 el Fijne kristalsuiker
1 Ei
2 el Amandelmeel
Mini appel galette’s

Mini appel galette’s

Het makkelijkste taartje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

  • Overige

Directions

Share

Mini appel galette’s!

Wij zijn gek op galette’s! Het leuke hiervan is dat je het met werkelijk alles kunt vullen! Kijk maar eens naar onze aarbei-rabarber of tomaten variant!

Een galette is snel te maken en het fijne is dat het helemaal niet netjes hoeft. Je kunt het deegje uitrollen, vullen met iets wat jij lekker vind, en de randjes gemakkelijk omvouwen. Handig wanneer je ineens gasten hebt over de vloer en toch iets lekker wilt maken.

 

Steps

1
Done
30 minuten

Deeg maken

Doe de bloem, koude boter en poedersuiker in een kom en kneed of mix tot je een kruimelig deeg hebt.
Voeg daarna het water, appel azijn en de vanille toe en mix tot het een samenhangend deegje is.
Maak een mooie deeg bal en sla deze wat plat. Stop dit in wat folie en leg een half uurtje in de koelkast.

2
Done
10 minuten

Vulling

Schil de appels en snijd in plakjes. Stop de appels samen met de kaneel, suiker en wat citroen sap in een kom en meng goed.

Verwarm nu ook vast de oven voor op 180 graden.

3
Done
2 minuten

Deeg uitrollen

Wil je 4 kleine galettes, verdeel het deeg dan in vieren. Je kunt natuurlijk ook een grote maken.
Rol het deeg uit op aanrecht met bloem. Leg een beetje amandelmeel neer op het deeg, zo voorkom je dat de bodem zacht wordt.

4
Done
2 minuten

Vullen

Vul de galettes met de appeltjes en vouw de randjes om, een beetje over de appels.
Kluts een eitje en smeer wat ei over de randje. Strooi daar wat kristalsuiker over.

5
Done
25 minuten

Oven

Leg de galettes op bakpapier op een bakplaat in de oven voor 25 minuten op 180 graden.
Warm zijn ze heerlijk met een bolletje ijs. Maar ook koud zijn ze prima te eten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zachte taco's met garnalen
previous
Zachte taco’s met garnalen
Caprese Bruschetta
next
Caprese bruschetta
Zachte taco's met garnalen
previous
Zachte taco’s met garnalen
Caprese Bruschetta
next
Caprese bruschetta

Add Your Comment