Ingredients
-
Deeg
-
225 gr Bloem
-
50 gram Poedersuiker
-
100 gram Boter
-
50 ml Koud water
-
2 tl appel azijn
-
1 tl Vanille extract
-
Vulling
-
2 Appels
-
1 el Kaneel
-
1 el Bruine suiker
-
Sap van een halve Citroen
-
Overige
-
1 el Fijne kristalsuiker
-
1 Ei
-
2 el Amandelmeel
Directions
Mini appel galette’s!
Wij zijn gek op galette’s! Het leuke hiervan is dat je het met werkelijk alles kunt vullen! Kijk maar eens naar onze aarbei-rabarber of tomaten variant!
Een galette is snel te maken en het fijne is dat het helemaal niet netjes hoeft. Je kunt het deegje uitrollen, vullen met iets wat jij lekker vind, en de randjes gemakkelijk omvouwen. Handig wanneer je ineens gasten hebt over de vloer en toch iets lekker wilt maken.
Steps
1
Done
30 minuten
|
Deeg makenDoe de bloem, koude boter en poedersuiker in een kom en kneed of mix tot je een kruimelig deeg hebt. |
2
Done
10 minuten
|
VullingSchil de appels en snijd in plakjes. Stop de appels samen met de kaneel, suiker en wat citroen sap in een kom en meng goed. Verwarm nu ook vast de oven voor op 180 graden. |
3
Done
2 minuten
|
Deeg uitrollenWil je 4 kleine galettes, verdeel het deeg dan in vieren. Je kunt natuurlijk ook een grote maken. |
4
Done
2 minuten
|
VullenVul de galettes met de appeltjes en vouw de randjes om, een beetje over de appels. |
5
Done
25 minuten
|
OvenLeg de galettes op bakpapier op een bakplaat in de oven voor 25 minuten op 180 graden. |