0 0
Mini appel tarte tatin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Appel
4 plakjes bladerdeeg
4 grote theelepel honing
2 eetlepel Suiker
1 theelepel Kaneel
2 eieren

Mini appel tarte tatin

De perfecte hapjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

327ec095ae2b4df98fb48c36cde60c01Ontdek de nieuwste trend: mini appel Tarte Tatin! Deze kleine traktaties zijn momenteel helemaal hot bij ons. Met slechts een paar ingrediënten – appel, bladerdeeg, suiker en een vleugje honing – tover je het allerlekkerste dessert op tafel. En het beste van alles? Ze staan binnen no-time in de oven, wat betekent dat je snel kunt genieten van deze heerlijke lekkernij.

Recept met bladerdeeg

Wij hebben altijd wel een pakje bladerdeeg en wat appels in huis, perfect voor onverwacht bezoek of gewoon wanneer we zin hebben in iets lekkers. En als je denkt dat het moeilijk is om te maken, bekijk dan gewoon de video hieronder voor een eenvoudige uitleg.

327ec095ae2b4df98fb48c36cde60c01

Maar voor degenen die de tekstversie verkiezen, hier is een korte uitleg: spuit een beetje honing vermengd met suiker op bakpapier, leg daar een geschild halve appeltje bovenop, voeg wat kaneel en suiker toe, bedek het geheel met bladerdeeg, smeer het in met een geklutst ei en wat extra suiker, en hup, de oven in! Wij hebben er zelfs nog een toefje slagroom op gedaan voor dat extra beetje genot.

Appeltaart recepten

En omdat we zo dol zijn op appeltaartjes, hebben we de afgelopen jaren niet stilgezeten. We hebben zelfs een leuke herfstvariatie bedacht: pompoen-appeltaartjes! Perfect om samen met je kinderen te maken en te genieten van het herfstseizoen.

Krijg je veel visite en niet veel tijd tijd om iets te maken dan ga je voor appel plaattaart met amandelspijs.

José maakt je super blij met gevulde appelbollen.

Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartjes is onze gezondere appeltaart. Hier mag je gewoon een groot stuk van. Wanneer je appel intikt op de website dan weten we zeker dat je nog veel meer lekkers vindt.

*Kijk ook eens bij de Kokende Zussen, die hebben ook de lekkerste recepten!

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done
3 minuten

Appel

Schil de appels, halveer en verwijder klokhuis.

3
Done
3 minuten

Bakblik

Neem een bakblik, en bekleed met bakpapier.
Spuit of schep 4 theelepels honing op het papier.
Hierop ietsje suiker.
Daarop een halve appel.
Ietsje kaneel en suiker op de appel.
Bekleed de appel met bladerdeeg.
Smeer dit in met een gekluts eitje met kwastje.
* wanneer je een standaard plakje bladerdeeg gebruikt en het is te groot voor om de appel dan snijd je dit met een scherp mes bij.

4
Done
30 minuten

Oven

Bak in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven van 180 graden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Orzo met garnalen
previous
Orzo met garnalen
pasta zozzona
next
Pasta zozzona
Orzo met garnalen
previous
Orzo met garnalen
pasta zozzona
next
Pasta zozzona

Add Your Comment