0 0
Mini charlotte taartje met Limonzero

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Mini Charlotte
1 pak (20 stuks) Lange vingers
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
1 zakje Klopfix
2 eetlepel Poedersuiker
van 1 citroen Citroen rasp
100 ml Pallini Limonzero
2 eetlepel Pistache noten
Cocktail
1 eetlepel Suiker
60 ml Pallini Limonzero
80 ml Torres sparkling wine 0.0
4 ijsklontjes
10 blaadjes verse basilicum

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mini charlotte taartje met Limonzero

Het schattigste taartje!

Ingredients

  • Mini Charlotte

  • Cocktail

Directions

Share

Mini Charlotte taartje met Limonzero!

Of wij van de toetjes zijn? Daar kunnen we volmondig ja opzeggen. Zeker Mariëlla, zij bewaard altijd een plekje voor een heerlijk zoet nagerecht. Vandaag het recept voor het allerlekkerste wat er bestaat: een mini charlotte taartje met Limonzero. Dit taartje heeft een geweldige romige vulling en is met de lange vingers eromheen een lust voor het oog. Wat hebben we gesmikkeld.. De slagroom mascarpone room heeft namelijk een heerlijke limoncello smaak die geweldig gaat met pistache nootjes.

Dry January

Aangezien het ‘Dry January’ is laten we de alcohol achterwege en gebruiken de Limonzero van Palline. Geloof ons, toen we een hapje hiervan namen dachten we echt dat er limoncello inzat. Wat een waanzinnig lekker drankje gemaakt met de mooiste citroenen uit de Almalfi. Zonder geur- en smaakstoffen. Helemaal puur en dat proef je.

Om het feest compleet te maken hebben we er een verrukkelijk Limonzero basilicum spritz bij gemaakt. Jaa ook deze spritz is geheel alcohol vrij. Super eenvoudig te maken. De Limonzero meng je samen met de Torres Natureo Sparkling. Als extra twist wat basilicum toegevoegd. Net weer iets anders en zo verrukkelijk. Fijn dat we deze alcohol vrije mousserende wijn hebben ontdekt.  Wij zijn beide nogal snel tipsy van deze alcoholische cocktails dus een heerlijk alternatief!

Het leuke van dit dessert is dat je dit in alle maten kan maken. Voor dit taartje hebben we kookringen gebruikt. Niet de hele kleine maar die net een tikje groter. Mariëlla kan dit taartje in een keer op. José deelt het graag. Een Xl versie is ook mogelijk door een kleine springvorm te gebruiken. De vulling is lekker stevig en met een draadje of lintje eromheen blijft het gegarandeerd mooi staan.

De Limonzero is ook perfect te gebruiken in onze frambozen limoncello soezen of de Tiramisu met limoncello en lemon curd. 

Steps

1
Done
5 minuten

Roomvulling

Klop de slagroom samen met 2 eetlepel poedersuiker, rasp van 1 citroen en 1 zakje klopfix.

Wanneer de room bijna lobbig is schenk je langzaam de Limonzero erbij terwijl je mixt.
Als laatste roer je de mascarpone erdoor.
Zet dit apart in de koelkast.

2
Done
10 minuten

Kookring

Neem een kookring van ongeveer 10 cm doorsnee.
Snijd ongeveer een stukje van 2 a 3 cm van lange vingers. Dit doe je omdat ze dan ze vlak op de grond staan
Zet de gesneden langevingers in een kookring. De suiker rand mag aan de buitenkant.
Schep met een lepel de room in de kookring. Wij gebruiken hiervoor een spuitzak.

3
Done

Afmaken

Haal voorzichtig de kookring eraf en knoop er een touwtje of lintje omheen.
Ze blijven ook staan zonder lintje maar het is mooier om te presenteren met lintje.
Top het taartje af met gehakte pistachenootjes.

4
Done
1 nachtje

Limonzero basilicum spritz

Scheur de basilicum blaadjes in stukken
Laat de blaadjes een nachtje in 60 ml limonzero staan in de koelkast.
De volgende dag schenk je de Limonzero door een zeefje en gebruik je het voor de cocktail.

5
Done
5 minuten

Mengen

Het is leuk en lekker om dit taartje met een alcoholische cocktail te serveren.
Schenk de Torres sparkling wine samen met de Limonzero. Voeg 2 ijsklontjes toe.
Serveer met schijfje citroen en basilicum blaadje.

6
Done

Tip

* Je hebt genoeg roomvulling voor ongeveer 4 mini Charlotte taartjes. Een taartje is voor 2 personen.
*Je kunt ook een grote ring maken met bijvoorbeeld een kleine springvorm.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Salade met bloedsinaasappel
previous
Bloedsinaasappel burrata salade
Ricotta cake met citroen
next
The best of Miele
Salade met bloedsinaasappel
previous
Bloedsinaasappel burrata salade
Ricotta cake met citroen
next
The best of Miele

Add Your Comment