Ingredients
-
Mini Charlotte
-
1 pak (20 stuks) Lange vingers
-
250 gram Mascarpone
-
250 ml slagroom
-
1 zakje klopfix
-
2 eetlepel poedersuiker
-
van 1 citroen citroenrasp
-
100 ml Pallini Limonzero
-
2 eetlepel pistachenoten
-
Cocktail
-
1 eetlepel Suiker
-
60 ml Pallini Limonzero
-
80 ml Torres sparkling wine 0.0
-
4 ijsklontjes
-
10 blaadjes verse basilicum
Directions
Mini Charlotte taartje met Limonzero!
Of wij van de toetjes zijn? Daar kunnen we volmondig ja opzeggen. Zeker Mariëlla, zij bewaard altijd een plekje voor een heerlijk zoet nagerecht. Vandaag het recept voor het allerlekkerste wat er bestaat: een mini charlotte taartje met Limonzero. Dit taartje heeft een geweldige romige vulling en is met de lange vingers eromheen een lust voor het oog. Wat hebben we gesmikkeld.. De slagroom mascarpone room heeft namelijk een heerlijke limoncello smaak die geweldig gaat met pistache nootjes.
Dry January
Aangezien het ‘Dry January’ is laten we de alcohol achterwege en gebruiken de Limonzero van Palline. Geloof ons, toen we een hapje hiervan namen dachten we echt dat er limoncello inzat. Wat een waanzinnig lekker drankje gemaakt met de mooiste citroenen uit de Almalfi. Zonder geur- en smaakstoffen. Helemaal puur en dat proef je.
Om het feest compleet te maken hebben we er een verrukkelijk Limonzero basilicum spritz bij gemaakt. Jaa ook deze spritz is geheel alcohol vrij. Super eenvoudig te maken. De Limonzero meng je samen met de Torres Natureo Sparkling. Als extra twist wat basilicum toegevoegd. Net weer iets anders en zo verrukkelijk. Fijn dat we deze alcohol vrije mousserende wijn hebben ontdekt. Wij zijn beide nogal snel tipsy van deze alcoholische cocktails dus een heerlijk alternatief!
Het leuke van dit dessert is dat je dit in alle maten kan maken. Voor dit taartje hebben we kookringen gebruikt. Niet de hele kleine maar die net een tikje groter. Mariëlla kan dit taartje in een keer op. José deelt het graag. Een Xl versie is ook mogelijk door een kleine springvorm te gebruiken. De vulling is lekker stevig en met een draadje of lintje eromheen blijft het gegarandeerd mooi staan.
De Limonzero is ook perfect te gebruiken in onze frambozen limoncello soezen of de Tiramisu met limoncello en lemon curd.
Steps
1
Done
5 minuten
|
RoomvullingKlop de slagroom samen met 2 eetlepel poedersuiker, rasp van 1 citroen en 1 zakje klopfix. Wanneer de room bijna lobbig is schenk je langzaam de Limonzero erbij terwijl je mixt. |
2
Done
10 minuten
|
KookringNeem een kookring van ongeveer 10 cm doorsnee. |
3
Done
|
AfmakenHaal voorzichtig de kookring eraf en knoop er een touwtje of lintje omheen. |
4
Done
1 nachtje
|
Limonzero basilicum spritzScheur de basilicum blaadjes in stukken |
5
Done
5 minuten
|
Mengen |
6
Done
|
Tip* Je hebt genoeg roomvulling voor ongeveer 4 mini Charlotte taartjes. Een taartje is voor 2 personen. |