0 0
Moscow Mule met bloedsinaasappel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Van 1 sinaasappel bloedsinaasappel sap
30 ml Wodka
60 ml Gingerbeer
3 Ijsblokjes
1 takje verse munt
2 schijfjes Bloed sinaasappel

Moscow Mule met bloedsinaasappel

Heerlijke frisse cocktail / mocktail!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan

Ingredients

Directions

Share

Moscow Mule met bloedsinaasappel!

Zijn jullie klaar voor de allerlekkerste cocktail ever? Dan wil je deze cocktail zeker onthouden! Als er iets lekker is dan zijn het cocktails en hoe leuk om aan bepaalde bekende cocktails een leuke twist te geven. Aangezien het volop bloedsinaasappel seizoen is hebben we sap van de sinaasappel eraan toegevoegd. De Moscow Mule met bloedsinaasappel is geboren! Leuk om het filmpje even te bekijken!

De good old Moscow Mule is van origine met wodka, limoen en gingerbeer. Tot voor kort had Jo nog nooit van gingerbeer gehoord. Mariëlla heeft het al veel langer ontdekt en het is één van haar favoriete drankjes. Inmiddels is José door dochterlief besmet en drink het nu regelmatig in een restaurant.
Zeker weten dat we dit vaker gaan maken. De limoen laten we achterwege maar wordt verruild met de bloedsinaasappel. Mocht deze rode rakker uit Sicilië nu out of season zijn neem dan een gewone sinaasappel. Geen probleem. We begrijpen dat je ook wel eens een alcohol vrije versie wilt. Ook als mocktail zonder de wodka smaakt het zalig.

Moscow Mule

Meestal wordt de Moscow Mule geserveerd in een koperen beker. Het idee was dat in een koperen beker het drankje lekker koud blijft. Helaas hebben we de prachtige bekers niet in de kast. Geloof ons, het smaakt ook prima uit een glas. Ook zie je de frisse kleuren beter en dat is dan weer mooi meegenomen. Je zou denken dat deze cocktail uit Rusland komt. Het is een typisch Amerikaans drankje. Het is bedacht in de jaren veertig door een wodka product.  Om wodka populairder te maken zijn ze cocktails gaan maken. En sindsdien zijn cocktails met wodka erg populair.

Liever een andere cocktail…Een Aperol Spritz met bloedsinaasappel moet je proberen. Een cranberry Aperol spritz cocktail drink je natuurlijk met kerst! De Italiaanse Aperol mango spritz is een nieuwe populair fruitig drankje.

Steps

1
Done
5 minuten

Bloedsinaasappel

Pers 1 sinaasappel en giet door een zeefje.

2
Done
1 minuut

Ijs

Crush het ijs.
Je kunt ook 3 hele ijsklontjes gebruiken.

3
Done
1 minuut

Mengen

Doe het ijs in een glas. Hierbij schenk je de wodka en het bloedsinaasappelsap.
Schenk af met gingerbeer.

4
Done

Serveren

Serveer met een schijfjes sinaasappel en takje verse munt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Amarena koekjes
previous
Amarena koekjes
Courgette torentjes
next
Courgette torentjes in tomatensaus
Amarena koekjes
previous
Amarena koekjes
Courgette torentjes
next
Courgette torentjes in tomatensaus

Add Your Comment