Ingredients
-
Beslag
-
125 gr Boter
-
220 gr Fijne kristalsuiker
-
225 gr Zelfrijzend bakmeel
-
1 tl Vanille extract
-
0,5 tl Bakpoeder
-
2 eieren
-
125 ml Melk
-
Meringue
-
2 eieren
-
3 el Fijne kristalsuiker
-
Extra
-
Een half potje Frambozen jamMag ook een andere smaak jam zijn.
-
1 handje Frambozen
-
Naar smaak verse muntTer decoratie
Directions
Muffins met jam en meringue!
Het is weer tijd voor heerlijke muffins! Ik (Mariëlla) had al een poosje het idee om gevulde muffins te maken. Ik had nog een lading jam in huis staan van Bonne Maman voor een samenwerking en deze verwerkt in de muffins. Een vulling geeft zulke cakejes namelijk echt een goede toevoeging. Ons basis recept voor muffins is op zichzelf al een topper maar een lekkere jam geeft nog meer smaak. Om het geheel helemaal af te maken heb ik er nog wat zelfgemaakte meringue op gespoten. En wees nou eerlijk.. Ze zien er toch uit als cadeautjes? Bij muffins denk ik echt aan feestjes. Ik kan mij nog herinneren dat ik vroeger thuis altijd muffins ging bakken. Deze versierde ik altijd met marsepein. Achteraf denk ik dat dat een beetje droog was. Ook maakte ik wel eens glazuur van poedersuiker en limonade siroop, altijd een handige topping en iets wat wij altijd in huis hadden. Tja, het waren geen hoogstaande muffins of cupcakes maar we moeten ergens beginnen!
Deze muffins zijn niet ingewikkeld om te maken, maar je moet toch 2 onderdelen maken. Eerst het beslag, en dan de meringue. Heb je zin in een iets makkelijker muffins recept? Kijk dan eens naar de volgende opties: Amandel abrikozen muffins, grote blueberry muffins, of deze pumpkin spice bananen muffins.
Deze muffins zijn helemaal geschikt voor kinderfeestjes maar natuurlijk ook om zelf lekker op te smikkelen.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Boter smeltenSmelt de boter in een pannetje en laat dit daarna afkoelen. |
2
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor tot 160 graden. |
3
Done
5 minuten
|
Beslag makenMeng alle ingrediënten voor het beslag in een kom tot dat je een mooi beslagje hebt. |
4
Done
5 minuten
|
Muffins vormpjesStop in een muffin vorm kleine muffins cupjes. |
5
Done
20 minuten
|
OvenStop de muffins in de oven voor 20 minuten. |
6
Done
5 minuten
|
Meringue makenSplits de eitjes. We gebruiken voor meringue alleen de eiwitten. |
7
Done
5 minuten
|
Gaatjes makenVerwijder met een appelboor heel gemakkelijk wat cake uit het midden van elke muffin. |
8
Done
5 minuten
|
Afmaken |