0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Beslag
125 gr Boter
220 gr Fijne kristalsuiker
225 gr Zelfrijzend bakmeel
1 tl Vanille extract
0,5 tl Bakpoeder
2 eieren
125 ml Melk
Meringue
2 eieren
3 el Fijne kristalsuiker
Extra
Een half potje Frambozen jam Mag ook een andere smaak jam zijn.
1 handje Frambozen
Naar smaak verse munt Ter decoratie
Muffins met jam en meringue

Muffins met jam en meringue

De mooiste muffins!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Beslag

  • Meringue

  • Extra

Directions

Share

Muffins met jam en meringue!

Het is weer tijd voor heerlijke muffins! Ik (Mariëlla) had al een poosje het idee om gevulde muffins te maken. Ik had nog een lading jam in huis staan van Bonne Maman voor een samenwerking en deze verwerkt in de muffins. Een vulling geeft zulke cakejes namelijk echt een goede toevoeging. Ons basis recept voor muffins is op  zichzelf al een topper maar een lekkere jam geeft nog meer smaak. Om het geheel helemaal af te maken heb ik er nog wat zelfgemaakte meringue op gespoten. En wees nou eerlijk.. Ze zien er toch uit als cadeautjes? Bij muffins denk ik echt aan feestjes. Ik kan mij nog herinneren dat ik vroeger thuis altijd muffins ging bakken. Deze versierde ik altijd met marsepein. Achteraf denk ik dat dat een beetje droog was. Ook maakte ik wel eens glazuur van poedersuiker en limonade siroop, altijd een handige topping en iets wat wij altijd in huis hadden. Tja, het waren geen hoogstaande muffins of cupcakes maar we moeten ergens beginnen!

Deze muffins zijn niet ingewikkeld om te maken, maar je moet toch 2 onderdelen maken. Eerst het beslag, en dan de meringue. Heb je zin in een iets makkelijker muffins recept? Kijk dan eens naar de volgende opties: Amandel abrikozen muffins, grote blueberry muffins, of deze pumpkin spice bananen muffins.

Deze muffins zijn helemaal geschikt voor kinderfeestjes maar natuurlijk ook om zelf lekker op te smikkelen.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Boter smelten

Smelt de boter in een pannetje en laat dit daarna afkoelen.

2
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor tot 160 graden.

3
Done
5 minuten

Beslag maken

Meng alle ingrediënten voor het beslag in een kom tot dat je een mooi beslagje hebt.

4
Done
5 minuten

Muffins vormpjes

Stop in een muffin vorm kleine muffins cupjes.
Giet 2 eet lepels beslag in elk muffin cupje.

5
Done
20 minuten

Oven

Stop de muffins in de oven voor 20 minuten.
Laat ze daarna afkoelen.

6
Done
5 minuten

Meringue maken

Splits de eitjes. We gebruiken voor meringue alleen de eiwitten.
Klop de eiwitten in een vetvrij kom tot dat deze stijf zijn. In kleine delen voeg je de suiker toe.

7
Done
5 minuten

Gaatjes maken

Verwijder met een appelboor heel gemakkelijk wat cake uit het midden van elke muffin.

8
Done
5 minuten

Afmaken

Met een klein lepeltje kun je nu de jam in de muffins stoppen. Daarna kun je de meringue met een spuitzak op spuiten.
Dit kun je nog even afbranden met een klein brandertje of onder de grill van de oven.

Versier de muffins met wat frambozen en verse munt.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel
previous
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel
Gegratineerde tomaten
next
Gegratineerde tomaten uit de oven
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel
previous
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel
Gegratineerde tomaten
next
Gegratineerde tomaten uit de oven

Add Your Comment