Ingredients
-
300 gram tarwebloem
-
3,5 gram droge gistHalf zakje
-
1 theelepel zout
-
Halve theelepel Suiker
-
125 ml yoghurt
-
1 eetlepel en bakje om je naan mee in te smeren boter of ghee
-
150 ml lauwwarm water
-
3 eetlepel zonnebloemolie
Directions
Naan brood!
Naan is een flatbread, een heerlijk brood dat eigenlijk best makkelijk te maken is. Wanneer je de tijd hebt, is het zeker leuk om te maken. Je zult verrast zijn over het resultaat… zoveel lekkerder dan het verpakte uit de supermarkt.
Wij hebben een basis naan gemaakt, om nog wat extra smaak te geven kun je er knoflook, koriander of komijn over strooien voordat je je naan gaat bakken.
Veel bak plezier!
Oja, in de Indiase keuken word vaak ghee gebruikt, dit is geklaarde boter. Je kunt dit zelf maken maar je mag ook gewone boter gebruiken.
Steps
1
Done
20 minuten
|
Ghee maken ( ipv gewone boter gebruiken) )Doe wat boter in een steelpan. |
2
Done
10 minuten
|
DeegMeng de bloem, zout en suiker. Maak een kuiltje in het midden en voeg olie, yoghurt, gist en helft van het water. |
3
Done
2 uur
|
RijzenLeg een vochtige doek over de kom en laat het deeg 1 to 2 uur rijzen. |
4
Done
10 minuten
|
Balletjes makenMaak van het deeg 4 ballen, sla ze plat met de hand en rol deze verder uit met deegrollen tot een ovale pannenkoek. |
5
Done
10 minuten
|
BakkenNeem een bakpan met deksel. |
2 Comments Hide Comments
Ik wil graag naan gaan maken en bak je het naan in de pan zonder vet?
Gr Ria ,klm collega.
Jazeker, door de hitte bollen ze snel op!