0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram tarwebloem
3,5 gram droge gist Half zakje
1 theelepel zout
Halve theelepel Suiker
125 ml yoghurt
1 eetlepel en bakje om je naan mee in te smeren boter of ghee
150 ml lauwwarm water
3 eetlepel zonnebloemolie
Naan brood

Naan brood

Warm, vers en verrukkelijk

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Naan brood!

Naan is een flatbread, een heerlijk brood dat eigenlijk best makkelijk te maken is. Wanneer je de tijd hebt, is het zeker leuk om te maken. Je zult verrast zijn over het resultaat… zoveel lekkerder dan het verpakte uit de supermarkt.
Wij  hebben een basis naan gemaakt, om nog wat extra smaak te geven kun je er knoflook, koriander of komijn over strooien voordat je je naan gaat bakken.

Veel bak plezier!

Oja, in de Indiase keuken word vaak ghee gebruikt, dit is geklaarde boter. Je kunt dit zelf maken maar je mag ook gewone boter gebruiken.

Steps

1
Done
20 minuten

Ghee maken ( ipv gewone boter gebruiken) )

Doe wat boter in een steelpan.
Laat dit zachtjes verwarmen.
Wannneer de boter gesmolten is zie je dat er een gele vloeistof ontstaat en wat schuim.
Laat dit 20 minuten pruttelen, maar laat het niet verbranden.
Als het gaat verkleuren schenk je het door een zakdoek, waardoor je de vaste delen eruit zeeft.
Laat dit goed uitlekken, niet knijpen.
Je kunt de opgevangen ghee, gekoeld en in potjes paar maanden bewaren. In de koelkast zelfs een jaar.

2
Done
10 minuten

Deeg

Meng de bloem, zout en suiker. Maak een kuiltje in het midden en voeg olie, yoghurt, gist en helft van het water.
Gebruik de deeghaak van de mixer of kneed met je handen.
Het deeg word nu zacht en voeg de rest van het water toe.
Blijf kneden tot je een mooi deeg hebt, wanneer het te plakkerig is voeg je wat bloem toe.
Een mooi deeg plakt niet aan je kom.

3
Done
2 uur

Rijzen

Leg een vochtige doek over de kom en laat het deeg 1 to 2 uur rijzen.

4
Done
10 minuten

Balletjes maken

Maak van het deeg 4 ballen, sla ze plat met de hand en rol deze verder uit met deegrollen tot een ovale pannenkoek.
Je kunt ze nu eventueel bestrijken met wat knoflook in boter, of boter met koriander.

5
Done
10 minuten

Bakken

Neem een bakpan met deksel.
Verhit deze en doe je naan erin, en doe direct de deksel erop. Draai de naan binnen een paar minute om en bak de andere kant.
Wanneer de naan klaar is doe er een lepel boter of ghee op.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Japanse Gyoza’s met garnalen
Bechamelsaus 2 soorten
next
Bechamelsaus – 2 soorten
previous
Japanse Gyoza’s met garnalen
Bechamelsaus 2 soorten
next
Bechamelsaus – 2 soorten

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here