0 1
Nonna’s ragu saus met doperwtjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Rundergehakt
4 blikken Gepelde tomaten Of passata
1 grote Uien
75 gram doperwten Diepvries
klein blikje of 3 eetlepel Tomaten puree
flinke scheut Olijfolie
Royaal zout en peper zout en peper

Nonna’s ragu saus met doperwtjes

Nog een verrukkelijke basissaus van Nonna

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Nonna’s ragu saus met doperwtjes

“ Ode aan Nonna”

Nonna Graziella is de reden waarom we CookingQueens  zijn gestart, omdat we graag haar heerlijke recepten willen delen. Zeker toen Mariella ging studeren en ook net zo wilde koken als haar Nonna.

Als jonge Nederlandse vrouw werd ik (José) ruim 30 jaar geleden liefdevol opgenomen in deze Italiaanse familie. En niet zomaar een Italiaanse familie.  Een echte Siciliaanse familie waar altijd gekookt en gegeten.
Eten is een van de belangrijkste dingen in Italië.  Nonna vroeg ook wel elke dag of we wel gegeten hadden. Als Mario en ik ‘s avonds laat thuis kwamen van een avondje stappen stond er altijd wel bordje in de keuken met een dekseltje erop zodat we nog iets konden eten.

Altijd keek ik mee in Nonna haar keuken en ruilde ik de aardappelen in voor pasta. Wanneer ik aan het vliegen was aten Mariëlla, haar broertje en mijn man altijd bij haar.  Zo groeide we op met Nonna haar kookkunsten.

Nonna had de gave om met heel weinig ingrediënten en heel veel liefde de meest geweldige maaltijden op tafel te toveren. Nonna’s ragu saus met doperwtjes
Wat zijn we verdrietig dat we haar moeten missen maar hoe mooi is het dat nu ook Mariëlla haar recepten kookt. Zo zullen deze gerechten worden door gegeven met elke generatie. En blijft Nonna Graziella voor altijd in ons hart.

 

Vandaag maken we voor jullie Nonna haar beroemde gehaktsaus met doperwtjes. Het bewijs dat eenvoudig heel smakelijk is. Deze saus noemen we daarom Nonna’s ragu saus met doperwtjes.

Naast deze saus staan al haar andere beroemde recepten online basistomatensaus  Ragu voor lasagne Nonna’s vleessie, Nonna’s kippie

Vergeet ook niet de melanzane alla parmigiana want dat is toch wel het allerlekkerste!

Wij maken standaard een pan vol, altijd handig wat saus in de vriezer.

Steps

1
Done
10 minuten

Tomaten

Zeef de blikken gepelde tomaten.
Spoel de blikken om met wat water, doe dit bij de tomatensaus.
Laat alvast zachtjes koken in grote hapjespan.

2
Done
5 minuten

Ui, gehakt, puree

Snijd de ui in fijne stukjes en bak die aan in olijfolie.
Voeg het gehakt toe, en bak aan. Tomaten puree, zout en peper erbij. ( niet te zuinig)
Roer dit goed door elkaar.
Wij gebruiken altijd gezeefde tomaten blikken gepelde tomaten.
Deze zeven we eerst door een groentenzeef. Heb je daar geen zin in koop passata. Voeg dit samen met de doperwten toe.

3
Done
60 minuten

Sudderen

Laat de saus minimaal een uurtje zachtjes koken op laag vuur.
Doe de deksel erop, maar leg er een houten lepel tussen, zodat de saus langzaam kan inkoken.

4
Done
1 minuut

Serveren

De saus gaat heel goed samen met alle soorten pasta.
Natuurlijk met veel geraspte parmzaanse kaas.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Boterkoek met citrus smaak
previous
Citrus boterkoek
Knolselderij steaks
next
Geroosterde knolselderij steak
Boterkoek met citrus smaak
previous
Citrus boterkoek
Knolselderij steaks
next
Geroosterde knolselderij steak

Add Your Comment