Ingredients
-
500 gr BieflappenLaat bieflappen dus snijden bij slager op de snijmachine
-
2 eieren
-
100 gr Paneermeel
-
30 gr Parmezaanse kaasGeraspt
-
Klein bosje PeterselieFijn gesneden
-
1 theelepel Zout
-
Bodem in bakpan Zonnebloem olie
Directions
Nonna’s vleessie
Nonna’s vleessie oftewel gepaneerde bieflappen kennen jullie vast niet? Deze naam komt van onze Nonna.. Ja logisch;) Nonna is onze Italiaanse oma. Ze heet niet Nonna natuurlijk maar dit is de Italiaanse vertaling voor oma. Vroeger toen ik, Mariëlla, nog klein was aten wij altijd bij Nonna als José moest vliegen. We kregen vaak pasta met rode saus en nonna’s vleessie. Deze gepaneerde bieflappen zijn een groot succes. Volgens mij is er geen kind en volwassene) die dit niet lust.
Vandaag de dag maakt José ze standaard als mijn broer Giacomo en ik weer even thuis zijn. Waarschijnlijk zal ik ook deze nonna’s vleessie ooit ook voor mijn kinderen maken.
Deze bieflappen kun je niet zomaar kopen bij de slager, je zal even moeten vragen of ze de bieflappen op de snijmachine willen snijden. Je wilt ze namelijk super dun hebben . Alsof je erdoor kunt kijken. Zo krijg je namelijk de lekkerste vleessies.
Wij bestellen daarom altijd een kilo per keer. We doen ze dan per 8 lapjes in de vriezer, zodat we dit altijd kunnen maken als we er zin in hebben. En dan hoeft de slager natuurlijk ook niet zo vaak de snijden op de machine;)
Van deze lapjes maak je ook de Siciliaanse bieflappen in rode saus en dunne bieflappen uit Sicilië.
Steps
1
Done
5 min
|
Paneer maken |
2
Done
1 min
|
Ei |
3
Done
3 min
|
Paneren |