0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Okonomiyaki saus
2 eetlepel Worcester saus
4 eetlepel Ketchup
2 eetlepel Bruine suiker
halve theelepel Dyon mosterd
1 theelepel Mirin Ik heb rijstwijn gebruikt
1 theelepel honing
Beslag
120 gram Witte kool Heel fijngesneden
4 eieren
Halve theelepel zout en peper
2 Lente ui
200 ml heet water
1 theelepel Dashi Mak ook bouillonblokje gebruiken
20 gram Panko niet persé
80 gram Bloem
Topping
50 gram Pancetta Of spekreepjes
handje Bonito flakes Tonijn vlokjes (toko)
Kewpie Japanse mayonaise
Okonomiyaki

Okonomiyaki

Heerlijk hartig Japans pannenkoekje.

Cuisine:

Ingredients

  • Okonomiyaki saus

  • Beslag

  • Topping

Directions

Share

Okonomiyaki what?

Inderdaad, wij hebben ook een beetje moeite met  deze naam. Ik (José)heb dit vaak gegeten tijdens mijn verblijf in Japan. Wanneer het lukte om het ontbijt te halen.. Tijdverschil maakte dit altijd een beetje lastig. Als het kon, probeerde ik de Japanse gerechten. Wannneer ik zin had in zoet at ik de verrukkelijke Japanse pannenkoekjes Doriyaki, en wilde ik hartig dan ging ik voor deze.

Okonomi en Yaki betekent gebakken/gegrild. En jakkie is het echt niet. Het beslag van dit pannenkoekje heeft als basis geraspte kool, aangevuld met allerlei andere ingrediënten. Je kunt ze vegetarisch eten maar ook met vis of vlees. Daarover een speciale saus en Japanse mayonaise.

Het is dus een echte Crew Favorites geworden! Wij ontvingen  wat mooie Japanse producten dat maakte het iets makkelijker om het te maken.

 

Steps

1
Done
2 minuten

Saus maken

Verwarm alle ingrediënten voor de saus in een heel klein pannetje, roer dit goed door elkaar en je saus is klaar.

2
Done
10 minuten

Beslag

Snijd de witte kool zo fijn mogelijk. De lente ui in kleine ringetjes.
Neem 200 ml water en los de dashi op. Wanneer je dit niet hebt gebruik je kippenbouillon.
Neem een kom, doe de bloem daar in samen met het zout suiker en de bouillon. Roer dit alles goed door elkaar.
Klop de eieren hier door en voeg de kool en uien toe.
Wanneer je het beslag iets steviger wilt dan roer je er ietsjes panko door, dit is een Japanse paneermeel.

3
Done
5 minuten

Bakken

Verwarm een koekenpan en giet daar je beslag in kleine pannenkoekjes van ongeveer 2 cm dik. Lig hier op je pancetta of spek en de bonita flakes( tonijn schilfertjes) wanneer je een vis smaak je wil.
Natuurlijk kun je de spek en flakes achterwege laten.
Houd de deksel op de pan.
Bak de pannenkoekjes aan twee kanten.

4
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de pannenkoekjes met de saus en de Japanse mayonaise.
Je kunt er ook wat lente uitjes overheen strooien, of gebroken Nori vellen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grapefruit Brulee
previous
Grapefruit Brûlée met verse tijmblaadjes
Grapegfruit curd
next
Grapefruit curd met munt
Grapefruit Brulee
previous
Grapefruit Brûlée met verse tijmblaadjes
Grapegfruit curd
next
Grapefruit curd met munt

Add Your Comment