Ingredients
-
Okonomiyaki saus
-
2 eetlepel Worcester saus
-
4 eetlepel Ketchup
-
2 eetlepel Bruine suiker
-
halve theelepel Dyon mosterd
-
1 theelepel MirinIk heb rijstwijn gebruikt
-
1 theelepel honing
-
Beslag
-
120 gram Witte koolHeel fijngesneden
-
4 eieren
-
Halve theelepel zout en peper
-
2 Lente ui
-
200 ml heet water
-
1 theelepel DashiMak ook bouillonblokje gebruiken
-
20 gram Pankoniet persé
-
80 gram Bloem
-
Topping
-
50 gram PancettaOf spekreepjes
-
handje Bonito flakesTonijn vlokjes (toko)
-
KewpieJapanse mayonaise
Directions
Okonomiyaki what?
Inderdaad, wij hebben ook een beetje moeite met deze naam. Ik (José)heb dit vaak gegeten tijdens mijn verblijf in Japan. Wanneer het lukte om het ontbijt te halen.. Tijdverschil maakte dit altijd een beetje lastig. Als het kon, probeerde ik de Japanse gerechten. Wannneer ik zin had in zoet at ik de verrukkelijke Japanse pannenkoekjes Doriyaki, en wilde ik hartig dan ging ik voor deze.
Okonomi en Yaki betekent gebakken/gegrild. En jakkie is het echt niet. Het beslag van dit pannenkoekje heeft als basis geraspte kool, aangevuld met allerlei andere ingrediënten. Je kunt ze vegetarisch eten maar ook met vis of vlees. Daarover een speciale saus en Japanse mayonaise.
Het is dus een echte Crew Favorites geworden! Wij ontvingen wat mooie Japanse producten dat maakte het iets makkelijker om het te maken.
Steps
1
Done
2 minuten
|
Saus makenVerwarm alle ingrediënten voor de saus in een heel klein pannetje, roer dit goed door elkaar en je saus is klaar. |
2
Done
10 minuten
|
BeslagSnijd de witte kool zo fijn mogelijk. De lente ui in kleine ringetjes. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenVerwarm een koekenpan en giet daar je beslag in kleine pannenkoekjes van ongeveer 2 cm dik. Lig hier op je pancetta of spek en de bonita flakes( tonijn schilfertjes) wanneer je een vis smaak je wil. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenServeer de pannenkoekjes met de saus en de Japanse mayonaise. |