0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
7 gedroogde vijgen
7 Dadels
1 eetlepel dadelstroop
3 eetlepel kokos olie
100 gram havermout
Vulling
400 ml Turkse yoghurt
100 gram Frambozen diepvries
3 blaadjes gelatine
Topping
100 gram Frambozen vers
1 Mango
Ontbijttaart met framboos en mango

Ontbijttaart met framboos en mango

Een super gezonde en frisse combinatie

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Topping

Directions

Share

Ontbijttaart met framboos en mango!

Het is weer tijd voor een ontbijttaartje, want hoe leuk is het om op de ontbijttafel met Pasen een taartje te zetten.

wij zijn helemaal fan van dit soort ontbijtjes en hebben inmiddels al vele taartjes gemaakt. Soms een kleine vormpje maar vandaag een gezellige grote taart. Wanneer je een goede bodem hebt kun je eigenlijk alle kanten op met dit recept. Je kunt kiezen voor elk soort fruit dus kies je favoriete smaak!

Vandaag hebben we een bodem gemaakt van gedroogde vijgen en dadels, samen met dadelstroop, kokosolie en havermout heb je een perfecte bodem. Invulling van Turkse yoghurt en een verrukkelijke frambozen saus.

Afgemaakt met verse frambozen en die prachtige mango.

Wil je een andere  variatie kijk eens naar ons mangokiwi ontbijttaart, bloedsinaasappel en mandarijn, kiwi ontbijttaartje of die verrukkelijke banoffee ontbijttaart.

Welke ga jij maken?

Steps

1
Done
5 minuten

Bodem

Vet een springvorm van 18 cm, of taartvorm met uitneembare bodem en vet die in met kokosolie.
Meng alle ingrediënten voor de bodem in een mixer.
Druk dit op de bodem, zet koud.

2
Done
10 minuten

Frambozensaus

Doe drie blaadjes gelatine in koud water.
Laat dit 10 minuten staan.
Verwarm de bevroren frambozen in een klein pannetje.
Pureer deze met een staafmixer en werk dit door een zeefje. Je houdt nu een mooie saus over zonder pitjes.
Haal de gelatineblaadjes uit het water en roer deze door de saus.
Laat dit ietsje afkoelen.

3
Done
4 uur

Yoghurt

Roer de frambozensaus door de yoghurt.
Wij hebben Turkse yoghurt gebruikt maar Griekse volle yoghurt is ook prima.
Smeer met een spateltje nog wat van de saus over de bovenkant.
Schenk de yoghurt nu boven op de bodem en laat dit minimaal vier uur koud staan. Liefst een nachtje zodat het goed opstijft.

4
Done
5 minuten

Decoreer

Versier de taart met verse mango en frambozen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aubergine rolletjes uit de oven
previous
Aubergine rolletjes uit de oven
next
Gegrilde groenten met mozzarella
Aubergine rolletjes uit de oven
previous
Aubergine rolletjes uit de oven
next
Gegrilde groenten met mozzarella

Add Your Comment